etykiety ze wschodu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Petrus
    Porucznik Browarny Tester
    🍼
    • 2002.10
    • 386

Kto wie skąd ta etykieta pochodzi.
    Attached Files

Comment

• barthez
      • 2005.07
      • 367

Hm, jakbyś dał radę trochę wyostrzyć ten skan, bo te małe napisy słabo widać - na pewno nazwa piwa brzmi
      Słowiańskie albo Sławiańskie (od miasta Sławiańsk), może ktoś rozezna się w tym lepiej ode mnie..

Comment

• Hrustgurd
        • 2007.05
        • 431

Witaj,
        oto strona z Alfabet gruziński

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika barthez Wyświetlenie odpowiedzi
          Słowiańskie albo Sławiańskie (od miasta Sławiańsk), może ktoś rozezna się w tym lepiej ode mnie..
          Słowiańskie to nazwa piwa, a warzył je browar z Gruzji. Samego browaru nie rozpoznam.
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Tapok
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2005.02
            • 22

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petrus Wyświetlenie odpowiedzi
            Kto wie skąd ta etykieta pochodzi.
            1.U mnie wyszło przetłumaczyć po Gruzji literach ТБИЛЛАВИ (TBILLAVI). Najprawdopodobniej ta etykietka starego zakładu w Tbilisi.
            2. Tam jest inskrypcja cyrylicą ТФОП - Tbiliska fabryka offsetowego druku (печати).

Comment

• gulik
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2006.01
              • 93

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tapok Wyświetlenie odpowiedzi
              1.U mnie wyszło przetłumaczyć po Gruzji literach ТБИЛЛАВИ (TBILLAVI). Najprawdopodobniej ta etykietka starego zakładu w Tbilisi.
              2. Tam jest inskrypcja cyrylicą ТФОП - Tbiliska fabryka offsetowego druku (печати).
              Nasprawde TBILLUDI (TBIL - Tbilisi, LUDI - Piwo). Tbilludi mal 3 browary. Browar N1 naraze je Tbilludi Ltd, Browar N2 - Kazbegi JSC, Browar N3 byl zamknety w 1973 roce.

Comment

• Marcin76
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2005.11
                • 235

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Interfan Wyświetlenie odpowiedzi
                to jeszcze te 3 etykiety i Tauras
                Czarny banan z Gruzji to browar w Macharadze.

Comment

Przetwarzanie...
                X