Egzotyka etykiety i podstawki - kolekcja i poszukiwane
Collapse
X
-
Egzotyka etykiety i podstawki - kolekcja i poszukiwane
Tagi: brak
-
-
Dodano:
Etykiety:
Mauritius
Mali
Polinezja Francuska
Podstawki:
Aruba
Antyle Holenderskie
Bermudy
Bangladesz
i standardowo nowe wpisy do braków
-
-
Dodano
etykiety:
Palestyna
Wyspy Zielonego Przylądka
Bahamy
Irak
Podstawki:
Grecja
Paragwaj
Myanmar
oraz tak jak co dzień nowe wzory do poszukiwanych na picasa (zainteresowanych polecam dodanie mojej osoby do ulubionych galerii i włączenie automatycznych powiadomień tylko w takim ustawieniu będziecie na bieżąco dostawać informacje o nowych etykietach z interesujących państw egzotycznych)
Czyta to ktoś czy tak sam dla siebie to piszę ?
Comment
-
-
Czyta i ogląda, na razie nic więcej nie mogę zrobić.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Nowy znajomy z FB też czytaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Dodano
Etykiety:
Burkina Faso
Liberia
Grenlandia
Podstawki:
Kambodża
Bułgaria
Malta
Opracowałem mechanizm automatycznego uaktualniania listy braków tak więc jeżeli ktoś jeszcze do tej pory nie śledził braków poprzez kanały RSS lub mailing google picasa będzie miał możliwość obserwowania tych zmian na facebooku wszystkie nowo załodowane etykiety do braków automatycznie zostaną załadowane jako oddzielne posty do wiadomości FB
Comment
-
-
o ile pamiętam to ograniczenie do 200 zdjęć w jednym albumie, można zmienić kolejność albumów
Comment
-
-
Dodano
Etykiety
Kambodża
Honduras
Madagaskar
Podstawki
Wietnam
Macedonia bez jednej sztuki
Malta
+ uaktualnienia i nowe braki
Comment
-
-
Witam,
Właśnie odgruzowałem swoja kolekcję etykiet z korespondencjami włącznie i okazuje się, że posiadam kilka etykiet z pieczątką na odwrocie " Radosław Kwiecień" Etykiety dostałem w wymianie jaką prowadziłem z człowiekiem z Czech... Jiri Kozel z Ostravy
Comment
-
-
Nie ma się czym podniecać. W latach 90 i wcześniejszych kolekcjonerzy (w tym na pewno m.in Beny i ja) masowo "tłukliśmy gumą" etki w setkach albo i tysiącach sztuk gdyż była to ówczesna metoda "samoreklamy", powiadomienia świata kolekcjonerskiego o własnym istnieniu i znalezieniu kontaktów wymiennych więc etki te będą jeszcze długie lata krążyć w obiegu kolekcjonerskim niczym śmieci ze stacji kosmicznych na orbicie Ziemi.
Teraz w dobie neta już tego się nie praktykuje zwłaszcza że nachalne i zbyt mocne "gumowanie" uszkadzało bezpowrotnie wiele cennych etykiet a dziś taka działalność była by obciachem porównywalnym do noszenia dekatyzowanych dżinsów lub wpuszczaniu swetra w spodnie.
Sorry za lekkie "zoffowanie" tematu BenegoPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Myślisz, że w dobie internetu jest to ciekawsze? Kolekcjonowanie moim zdaniem bynajmniej dla mnie było bardziej fascynujące kiedy zaczynałem(1996) niż teraz, kiedy do tego wracam. Na listy czekało się miesiącami. Dziś przeglądałem koperty i mam korespondencję z browaru warszawskiego...jako dzieciak pisałem listy ręcznie, a pan z browaru podkreślił mi błąd... Teraz jak na to patrzę to mnie radość rozpiera
Teraz...powysyłałem kupą mail, ale nie zakładam, że coś z tego będzie, bo albo każą sobie płacić, albo zamawiać w sklepie on-line. To nie to co kiedyś.
Podziwiam kolekcje Radka.
Pozdrawiam
Comment
-
-
ja mam radochę taką samą jak na początku jak i teraz gdy dochodzi etykieta z ulubionych trudnodostępnych krajów z tą różnicą że teraz stało sie to o wiele prostsze i niestety droższe :P
Etykiety nadal stempluje o ile już ktoś wczesniej ją oszpecił na zadku :P
Do przejrzenia:
Etykiety:
Gambia
Liberia
Wyspy Cooka -
Podstawki:
Cypr
Kazachstan
Armenia
Comment
-