Mapa sklepów piwnych oraz sklepów posiadających ciekawe piwa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    Ale ja też mam Firefox (7.0.1).
    Dobra, już to wyłapałem. Pod FF również są niebieskie znaczniki, jeśli otwieram mapę będąc wylogowanym z konta google. Najlepsze jest to, że edycję mapy mogę robić będąc zalogowanym, ale wtedy wszystko wygląda prawidłowo
    Chyba trzeba lisa zaktualizować (mam v6).
    W każdym razie dzięki za info koledzy, bo do tej pory tego błędu nie wyłapałem.
    Last edited by chemmobile; 2011-10-04, 11:57.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

To może być błąd Google, ciągle coś grzebią i "udoskonalają", a jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego. Co ja się nakurw... podczas tworzenia czy edycji niektórych map, to uszy więdną Były okresy w Mapsach, że praktycznie nie dało się pracować.
      Last edited by Pendragon; 2011-10-04, 12:00.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10769

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
        Kuźwa fix, znowu wszystko spieprzone przez przeglądarki. W moim FF wszystko jest OK, tylko zielone i żółte znaczniki. Pod IE i Operą mam to co wy, mnóstwo niebieskich znaczników. Trzeba ten burdel jakoś uporządkować.

Anteks, zmienione kryteria dotyczące sklepów opisałem kilka postów wcześniej, o tutaj.
        Mój FF wyświetla 3 kolory , są sklepy których opis asortymentu nie był aktualizowany 1-2 lata . Zniknęły PiP gdzie wybór jest raczej większy niż przeciętny
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• Sokół83
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
          Tak jak zapowiadałem, kryteria oceny sklepów zostały wyraźnie zaostrzone. W ten sposób chcę przejść z ilości na jakość aby docelowo, w miarę rozwoju polskiego rynku i zwiększenia dostępności piw zagranicznych, uzyskać mapę sklepów piwnych z prawdziwego zdarzenia.
          Uważam jednak usunięcie najsłabszych sklepów za błąd. Wyjeżdżając gdzieś, przydawała się nawet informacja o sklepie z 3-4 browarami w danej miejscowości (czy nawet dzielnicy w innej części miasta). Moim zdaniem lepiej było podzielić sklepy na 3 kategorie.

Ale to Twoja mapa, więc Ty decydujesz jak ma wyglądać
          Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

Dość restrykcyjne jest to nowe podejście. W opisie nowego podziału zostało powiedziane, ze sklepy z Lwówkiem, Ciechanem, Gostyńcem i Sulimarem to za mało by uzyskać miejsce na mapie ale mam wrażenie że wyleciały też sklepy o bogatszym asortymencie. Bydgoski Leclerc ma w ofercie cały Konstancin, kormorana, Racibórz, Novą Pakę, Svijany, Opata, Skalaki, Rychtara, Lobkowicza i Primatora a mimo wszystko się nie łapie.

Comment

• dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
              Dość restrykcyjne jest to nowe podejście. .
              W moim InterMarche jest dosyć duży wybór jak miasto 28 tysięczne. Piwa z około 10 browarów regionalnych, poza wielką 3 i mniejszą 2 .
              Zawsze jakieś regionalne kupię
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• skitof
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2007.11
                • 2484

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
                Uważam jednak usunięcie najsłabszych sklepów za błąd. Wyjeżdżając gdzieś, przydawała się nawet informacja o sklepie z 3-4 browarami w danej miejscowości (czy nawet dzielnicy w innej części miasta). Moim zdaniem lepiej było podzielić sklepy na 3 kategorie.
                To dobry pomysł, tym bardziej, że czasami trzeba uwzględnić lokalizację sklepu: zabita dechami wiocha i 4 regionalne piwa z drugiego końca Polski czy Warszawa z takim samym asortymentem.

Comment

• ucho
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.05
                  • 500

Kraków ul. Juliusza Lea 90 Vis-Pol - Nie robiłem tam zakupów od wiosny, ale mam wątpliwości, czy asortyment wybija się ponad ofertę pozostałych sklepów z tej ulicy. Przyjmując tak rygorystyczne kryteria, punkt do usunięcia.
                  Last edited by ucho; 2011-10-04, 20:34.

Comment

• chemmobile
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2009.03
                    • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Tzw. najsłabsze sklepy są największym problemem. Primo - takich jest najwięcej. Secundo - bardzo rzadko są aktualizowane na forum informacje o ich asortymencie. Tertio - podział na 3 kategorie wprowadziłby jeszcze więcej problemów, m.in. w kontekście poprzednich punktów.
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Dość restrykcyjne jest to nowe podejście. W opisie nowego podziału zostało powiedziane, ze sklepy z Lwówkiem, Ciechanem, Gostyńcem i Sulimarem to za mało by uzyskać miejsce na mapie ale mam wrażenie że wyleciały też sklepy o bogatszym asortymencie. Bydgoski Leclerc ma w ofercie cały Konstancin, kormorana, Racibórz, Novą Pakę, Svijany, Opata, Skalaki, Rychtara, Lobkowicza i Primatora a mimo wszystko się nie łapie.
                    Wyleciały praktycznie wszystkie sklepy z asortymentem poniżej 6 browarów. Dlaczego? Bo praktyka pokazuje, że po kilku miesiącach ich liczba maleje do 2-3 browarów. Ponadto informacje o tych sklepach są bardzo rzadko aktualizowane i często ta aktualizacja "donosi", że zmniejszyła się liczba dostępnych rodzajów piwa. Co do Leclerca i innych marketów - markety nie są uwzględniane. Primo - nie są to sklepy nastawione na różnorodność piwa, a różnorodność towaru jako całość. Za rok twój Leclerc może mieć co najwyżej Łomżę n/p. Secundo - od dawna wiadomo, że markety posiadają rozbudowaną ofertę piwa. Ale ich oferta jest zmienna. Nie są nastawione na stałą obecność bogatej oferty. A mi zależy na sklepach, które utrzymują różnorodny asortyment. Tertio - markety typu PiP czy Alma mają praktycznie cały czas coś ciekawego ofercie, o czym doskonale wiecie. Jednak nie wszystkie sklepy tych sieci są na forum opisane. Nie będę zajmował się sklepami, których części na forum nie ma, zwłaszcza w kontekście powszechnej wiedzy o ich asortymencie.
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
                    To dobry pomysł, tym bardziej, że czasami trzeba uwzględnić lokalizację sklepu: zabita dechami wiocha i 4 regionalne piwa z drugiego końca Polski czy Warszawa z takim samym asortymentem.
                    Formuła zamieszczania praktycznie każdego sklepu nie sprawdziła się. Powody wymieniłem powyżej.

Moja mapa nie miała nigdy zastąpić browar.bizowego forum, czy też go dublować. To miał być projekt "promujący" ciekawsze sklepy, ułatwiający wyszukiwanie sklepów z dobrym piwem. Miał być pomocny starym wyjadaczom forumowym przy wyjazdach "na drugi koniec Polski", jak i nowicjuszom, aby odnaleźć najbliższy dobrze zaopatrzony sklep.
                    Jeśli na mapie nie znajdziecie blisko siebie jakiegoś punktu zaopatrzeniowego, zawsze możecie użyć wyszukiwarki w dziale "Piwo - Gdzie" i spróbować znaleźć coś bliżej, choćby z bardzo ubogą ofertą i ostatnią informacją o asortymencie sprzed 3 lat. Jak już wspominałem, chcę przechodzić z ilości na jakość, dlatego zależy mi bardziej na aktualnych informacjach o sklepach z obiecującą ofertą niż zamieszczanie na mapie co trzeciego spożywczaka w Polsce.

Awaria mapy (niebieskie znaczniki, etc) okazała się większym problemem niż myślałem. Naprawa potrwa parę dni.
                    Last edited by chemmobile; 2011-10-05, 08:02.
                    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• chemmobile
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2009.03
                      • 2168

Dobra, poddałem się i już nie walczę z GoogleMaps. Wróciłem do dawnej kolorystyki oznaczeń - czerwonej i niebieskiej. Na moje oko laika, to coś jest namieszane z "rozpoznawaniem" przez przeglądarki kolorów znaczników. Jeśli pojawia się problem, to znacznik dostaje domyślny kolor niebieski - stąd wiele żółtych i zielonych wyświetlało się u was jako niebieskie.

Comment

• chemmobile
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2009.03
                        • 2168

Nowe lokalizacje warte uwagi:

Warszawa, Al. Jana Pawła II 43A lok. 32A, Piwonia. Piwa z duszą
                        Gniew, ul. Kopernika 8b, Alkohole Świata
                        Gdańsk Zaspa, Drzewieckiego 9, Alkohole Świata
                        Starogard Gdański, Lubichowska 69, Alkohole Świata
                        Warszawa, Aleja Niepodległości 92/98, Sklep winno-cukierniczy Alicja
                        Katowice, Mariacka 3, sklep Star on bottle
                        Tarnowskie Góry, Tylna 15, U Wrony
                        Koszalin, Ul. Śniadeckich 3a, Piwa Regionalne
                        Kraków, Sidzińska/Babińskiego, Sklep monopolowy Browarek

Comment

• chemmobile
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.03
                          • 2168

Dodałem:

Jastrzębie - Zdrój, Warszawska, Świat Alkoholi
                          Zabrze, ul. Charlesa de Gaulle'a 87
                          Olsztyn, Plac Jedności Słowiańskiej 1 (ten sklep trochę na wyrost, zobaczymy za parę miesięcy co się z niego rozwinie).

Comment

• chemmobile
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2009.03
                            • 2168

Nowe sklepy:

Bydgoszcz, Grunwaldzka 31, Sklep Eskimos
                            Biała Podlaska, (ulica do ustalenia), Galeria Piwa
                            Warszawa, Mołdawska 7 lok. U6 (Ochota, Rakowiec) LUX-STORE
                            Warszawa, Patriotów 195, Outlet Piwny
                            Racibórz, Ogrodowa 42, Pivnica

Comment

• pioterb4
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.05
                              • 4322

Pozwolę sobie na tylko jedną uwagę: skoro dodałeś Eskimosa na Grunwaldzkiej to wypadałoby też dorzucić "Pod Żubrem" z Konopnickiej - byłem przed chwilą i prócz Gościszewa mają pełen przegląd polskich piw (cała Pinta) oraz sporo Czechów. Więc moim zdaniem też się nadają

Comment

Przetwarzanie...
                              X