Wrzucisz wreszcie na luz?
Import piw niemieckich - proszę o opinie.
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Biermarkt_Wroclaw Wyświetlenie odpowiedziKwestia Mauritiusa została celowo pominięta... Licze na bardziej konstruktywne posty.
Zatem najbardziej konstruktywnym jest stwierdzenie - z tego chleba nie będzie. Nie jesteś pierwszy, który wpadł na ten prosty pomysł, który już nie raz nie wypalił.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Biermarkt_Wroclaw Wyświetlenie odpowiedziCeny mają być rozsądne i asortyment porządny.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
My forumowicze, jak ciekawe niemieckie piwo trafi do sklepu, to pewnie je kupimy. I tu jest właśnie rodzi problem.
Czy masz plan jak do tych sklepów dotrzeć? Jak przekonać je do zakupu stosunkowo drogiego piwa? W "specjalistycznych" sklepach w Polsce niemieckie piwa np. z tzw. krachlą są na poziomie 6-7zł.
Nie wiem co rozumiesz przez mniejsze sklepy (Twój pierwszy post), ale wiem, że takie piwo za cholerę się nie sprzeda w sklepie osiedlowym.
Pozostają Ci sklepy "specjalistyczne", w których jak pisałem wcześniej niemieckie piwa już są. I tutaj kolejny temat do rozpoznania.
Skąd te sklepy biorą niemieckie piwa? Ilu jest takich dystrybutorów w Polsce? Jaki mają asortyment i ceny?
Bez takiej wiedzy może się okazać, że sprowadzisz piwa, które po pół roku stracą termin ważności albo na sklepach, albo u Ciebie na hurtowni. Tych pieniędzy już nie odzyskasz.
Kilkadziesiąt/kilkaset osób z Browar.bizu biznesu Ci nie pociągnie
Mimo powyższych wątpliwości życzę powodzenia
Comment
-
-
@Promil03:
Właśnie jestem na etapie robienia rozpoznania, nie będę się zagłębiał w szczegóły, ale póki co wynik jest pozytywny. Nie zainwestuje pieniędzy w ten biznes, póki nie sprawdzę rynku. Co do piw z krachlą, to chciałbym by cena detaliczna zaczynała dla klienta koncowego zaczynała od 4 PLN + kaucja a najtańszy pils lub export by zaczynał się od 2,80. Ale to się jeszcze okaże.
Myślę również, by prowadzić mały sklep przy okazji hurtowni, ale jak mówiłem, na razie planuję i rozpoznaję.No Cerveza No Trabajo
Comment
-
-
Jeśli mogę dorzucić woje trzy grosze...
Moim zdaniem bez sensu jest branie się za piwa takie jak oettinger czy paulaner.
Co do oettingera - tanio można go kupić w kauflandach, w dodatku mają tam też tanie niemieckie chwarze i hefe w konserwach po ok. 2,5, więc z nimi raczej nie wygrasz.
Co do innych jasnych niemieckich - ja zazwyczaj kupowałem je raz - dwa razy na spróbowanie, teraz patrząc od strony sprzedającego widzę, że do takich piw dość ciężko przywiązać klientów, więc bardzo możliwe że detaliści wezmą od Ciebie jedną sporą dotawę na początek, a potem podziękują, bo "wie pan, ludzie tego jednak nie kupują". I obyś to usłyszał, zanim zamówisz kolejną dużą dostawę dla siebie
Chyba że trafisz jakieś piwne ciekawostki w super cenach - może gdybyś trafił wszelkiej maści koźlaki czy kolsche tak, żeby w detalu szły po 3-3,50
Na pilsach i hellach moim zdaniem nie zarobisz, zresztą po temacie widać, że nie tylko jak tak sądzę.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Biermarkt_Wroclaw Wyświetlenie odpowiedziDzięki wszystkim za pomoc.
Teraz biorę się za załatwianie formalności i dalsze badanie rynku, tym razem w terenie.
Pozdrawiam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Biermarkt_Wroclaw Wyświetlenie odpowiedziDzięki wszystkim za pomoc.
Teraz biorę się za załatwianie formalności i dalsze badanie rynku, tym razem w terenie.
Pozdrawiam.Last edited by Horse1963; 2013-05-02, 07:43.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse1963 Wyświetlenie odpowiedziCoś z tego wyszło ???
Comment
-
-
Witam
Mimo, że temat umarł śmiercią męczeńską, zadam pytanie z pozycji sklepu.
Chciałbym do oferty swojego sklepu wprowadzić piwa niemieckie ale nie znam hurtowni z Dolnego Śląska, które takie piwa posiadałyby w swojej ofercie. Ceny niemców typu Krombacher i Radeberger w lokalnym MAKRO są z kosmosu a ludzie ciągle pytaj o niemieckie pilsy. Gdzie można, w rozsądnych cenach, zaopatrzyć się w niemieckie piwa?
pozdrawiam
Piwowar
Comment
-
Comment