Wrocław, św. Antoniego 15, Szynkarnia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    Wrocław, św. Antoniego 15, Szynkarnia

    Nowo powstały multitap, oferujący 12 kranów, a także swojskie jadło
    Za repertuar piwny odpowiada właściciel Galerii Piwa w Głogowie.
    Nie odwiedzałem jeszcze ale mam w najbliższej przyszłości odrobić zaległości
    Czy miejscowi odwiedzają lokal Proszę o raporty

    Tutaj link do FB: https://www.facebook.com/Szynkarnia


    pn-śr: 9-24, cz-sb: 9-2, nd: 9-22
    facebook
    Last edited by Pendragon; 2014-02-25, 23:01.
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • JAckson
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 6123

    #2
    Nie bardzo wiem do kogo kierowana jest ta knajpa. może dla turystów. Klimatu na razie brak. Muza nie moja.
    Zastałem 10 obsadzonych kranow. Ciekawe przekaski i lekkie dania.
    Ja będę tu wpadał ew. coś przekasić i wypic jedno piwo.
    Mam nadzieję, że się dotrze
    MM961
    4:-)

    Comment

    • Shedao
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛🥛
      • 2007.09
      • 915

      #3
      Miejscowi dziękują za info i plują sobie w brodę jak mogli coś takiego przegapić, zaraz idą obczaić co i jak i potem zdadzą raport

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        #4
        A zamiejscowi wiedzieli i nawet mieli zakładać temat, ale dali szansę wykazania się tubylcom.

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • slavoy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛
          • 2001.10
          • 5055

          #5
          Byłem wczoraj i z grubsza mogę zgodzić się z JAcksonem. Lokal wygląda tak, jakby twórca nie do końca wiedział kogo chce gościć. Z jednej strony mamy sklepik z "eko" wędlinami i serami i możliwością konsumpcji na miejscu, z drugiej te 11 nalewaków i nieco inną w założeniu piwnicę z prostymi drewnianymi ławami - jak na razie bez klimatu. Do tego jeszcze antresola, prosta jak w fabryce. Muza to nie mój styl, ale nie przeszkadzająca. Jakiś chyba nu-jazz i pokrewne. Efekt tego był taki, że po dwóch piwach transferowaliśmy się do ZUPy.
          Próbowałem podpłomyka - dobry. Oprócz tychże w kilkunastu wariantach, w karcie są jeszcze tylko śniadania, zupa dnia i deski serów/wędlin.
          Jak dla mnie, knajpa potrzebuje dotarcia i "przybrudzenia". Dam jeszcze szansę
          W załączeniu wczorajszy stan nalewaków. Adminowi zwram uwagę na pozycję nr.8
          Attached Files
          Dick Laurent is dead.

          Comment

          • JAckson
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
            Muza to nie mój styl, ale nie przeszkadzająca. Jakiś chyba nu-jazz i pokrewne.
            Jak ja byłem to jakiś chyba electropop leciał. Jazzowe klimaty chyba najbardziej by tam pasowały.
            Trzeba będzie kontrolować co pewien czas. A nuż (nóż mi android podpowiada) będzie ciekawiej.
            MM961
            4:-)

            Comment

            • Shedao
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              🥛🥛🥛🥛
              • 2007.09
              • 915

              #7
              Na sam początek powiem: brać browar.bizowa po wejściu niech podejdzie do baru, kupi piwo i pędzi na poziom -1, który to jest przeznaczony na "piwiarnię". Poziomy 0 i +1 wprowadzą przeciętnego forumowicza w obrzydzenie, przerażenie, zniesmaczenie i poleci znowu litania o tym jaki to "hipsterski" i "modny" lokal i rekomendacje żeby unikać, unikać, unikać

              Wystrój bardzo fajny, muzyka dobra, wybór piwny - ciekawszy niż myślałem, ceny standardowe. Słowem: podobało mi się tam, jeśli będzie wystarczająco szybka rotacja to chętnie będę wpadał częściej.

              Comment

              • grew
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.05
                • 766

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
                (..) wybór piwny - ciekawszy niż myślałem, ceny standardowe.
                Wybór wręcz znakomity, brakuje mi Widawy, ale to może kwestia urlopu, który teraz mają w browarze

                Jako, że to forum lubuje się w cenowych dywagacjach powiem, że według moich porównań tu jest taniej, niż w ZUP. Dla przykładu Crack: tutaj: 10/7, tam: 11/8,5, Haust Red AIPA: tutaj: 11/8, tam: 12/9. Niby niewiele, ale jednak

                Comment

                • zgoda
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 3516

                  #9
                  Strasznie drogo w tem Wrocławiu. Prawie jak we Warszawie, a przecież to nie to samo. Uzurpacja.
                  Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                  Comment

                  • Rogerson
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2012.08
                    • 421

                    #10
                    Nie wiem może coś przegapiłem, ale nareszcie piwko Kormorana z beczki we Wrocławiu
                    Attached Files

                    Comment

                    • Rogerson
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2012.08
                      • 421

                      #11
                      Byłem dziś na parterze. Klimat całkiem ok, choć wyglądem nie ma to nic wspólnego z szeroko pojętą piwiarnią. Skonsumowałem podpłomyka zawijanego - bardzo smaczna tortilla z ciasta na mące razowej. Wypiłem Rześkie Kormorana, bez zastrzeżen.

                      Na kranach zmiana pod numerem 3 - zamiast Cracka, Stout z Primatora w cenie 8/6.

                      Comment

                      • jacekwerner
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2004.05
                        • 2852

                        #12
                        Lokal odwiedziliśmy w piątek, 4.10. Po przestudiowaniu aktualnej oferty piwnej skierowaliśmy się od razu na dół. Tu rzeczywiście panuje bardziej swojski klimat, trochę zepsuty przez świeczki zapachowe na stołach. Niewątpliwym plusem tego poziomu jest też bliskość toalety. Lista piw zacna - pozycja nr 8 zaliczona obowiązkowo
                        Podpłomyki smaczne, ale "deska serów i wędlin" - niewątpliwie warta swojej ceny - to jest po prostu kulinarna rozkosz ( trzeba dodać, że pan z obsługi podając ową deskę szczegółowo objaśnił pochodzenie i scharakteryzował pokrótce smaki obecnych na niej produktów - miłe i jak najbardziej pozytywne zaskoczenie ). Obsługa również w kwestii piwnej bardzo kompetentna.
                        Dla mnie - podczas kolejnej wizyty we Wrocławiu - na pewno jedno z miejsc obowiązkowych.
                        Ochotnicza Straż Piwna
                        BAZA = 7446

                        Comment

                        • ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23929

                          #13
                          Jednego dobrego FuckArta strzeliłem, zawijanego podpłomyka ze smakiem zjadłem, o piwie, serach i wędlinach fascynatów z obsługi posłuchałem. Fajne miejsce, gdzie z pietyzmem podchodzi się do serwowanych produktów.

                          Obsługa kelnerska wymaga jeszcze odrobiny wprawy a męski kibelek... częstszego sprzątania
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                          Comment

                          • Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
                            Na sam początek powiem: brać browar.bizowa po wejściu niech podejdzie do baru, kupi piwo i pędzi na poziom -1, który to jest przeznaczony na "piwiarnię". ...
                            Brać browarbizowa była tam i stwierdziła, że poziom -1 jest za porządny i wygląda jak apteka. Potrzebny mu jest "ząb czasu", którego integralnym czynnikiem mają być:
                            - zadymienie ścian (Marusia)
                            - zafugowanie szczelin w stołach musztardą i sosami z podpłomyków (Krzysiu).

                            Comment

                            • Rogerson
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2012.08
                              • 421

                              #15
                              Dla fanów "ciemnych" klimatów 1-2-3-4 punch w postaci Crack, Smoky Joe, Schlenkerla Marzen i Komes Porter.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X