Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT
Wyświetlenie odpowiedzi
Chrząstawa Mała, Wrocławska 97, Browar Widawa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziNie..., zupa + piwo na wynos i naprzód w Sudety
Z zewnątrz sympatyczny budynek, na podjeździe/parkingu czarne ptaszysko wykonane z kostki - pasuje. Wnętrze dość obszerne, nie zagracone, umeblowane z dość prostą elegancją, na honorowym miejscu kadzie, lokal z pewnością po zmroku zyskuje na klimacie. Mają ładne szkło, odpowiednie dla serwowanych piw. Trochę się obawiałem, że lokal tego typu na (delikatnie pisząc) uboczu będzie świecił pustkami, ale na szczęście byłem w mylnym błędzie.
Jadłem zupę węgierską (wspominając sosy z ostatniego zlotu to całkiem "lajtowa"...) i spróbowałem od Młodego sałatki farmerskiej - oba dania OK. Miła kelnerka i BARDZO MIŁY SZEF - UKŁONY! (kto wie, ten wie... ).
Comment
-
-
Nie padło to nigdzie w tym temacie, ale na miejscu można dostać wszystkie piwa w butelkach. Cena za półlitrę (Widawa, Augustiańskie, Marzanna, Czarny Kur) to chyba 7,5 zł a Kruka w bączku można zabrać do domu za 6 zł. Butelki cieszą się sporym zainteresowaniem, więc czasem może się zdarzyć, że jakiegoś akurat nie będzie, bo się sprzedało. Z tym wpadnięciem na wesele w sobotę to też chyba trzeba mieć pecha, bo z rozmowy z Wojtkiem wynika, że raczej starają się takich imprez unikać.
Kruk wymiata, ale powoli się kończy, więc trzeba się spieszyć. Marcowego po weekendzie też już raczej już nie będzie. Czekam na pilsa na simcoeLubię placki
Comment
-
-
Wiadomość z twarzoksiążki.
Już jutro (czyli dziś- przyp. jacer) warzymy z Kopyrem kolejną warkę. Powstanie kolejne solidnie chmielone piwo. Jeszcze w sierpniu będziecie mogli go spróbować u nas w browarze i mam nadzieję, że również w zaprzyjaźnionych lokalach z dobrym piwem!
I ja tam dziś byłem podczas warzenia i brzeczkę po chmieleniu piłemLast edited by jacer; 2012-07-19, 21:21.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi...I ja tam dziś byłem podczas warzenia i brzeczkę po chmieleniu piłemVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Okolica jest wspaniała i zdążając do Chrząstawy żałowałem, że przyjeżdżam tu tylko na kilka godzin. Widok jest niesamowity kiedy to w karczmie w małej wiosce naszym oczom ukazują się kadzie dziesiątki - takie jak w Gdańsku, Koszalinie czy Gliwicach
Piwa dostępne były trzy:
Augustiańskie (pszenica) - piękna prezencja. Ciemnozłota barwa, potężna czapa drobnej piany. W smaku już gorzej. Dość płaska, ze stomatologicznym posmakiem.
Marzanna (marcowe) - ładny bursztynowy kolor. Słodowość umiarkowana i dobrze wyczuwalna owocowość - to właśnie lubię w marcowych.
Czarny kur - jego biała piana jakoś mało pasowała do ciemnej barwy. W typie schwarzbiera czyli raczej wytrawne i o umiarkowanej treściwości.
Próbowałem jeszcze dwie wersje "Widawy" czyli jasnego. To zwykłe to typowy jasny lager dostępny w większości browarów restauracyjnych, bez charakteru. Natomiast wersja chmielona Simcoe to już inna bajka - odpowiednia goryczka, świetny zapach. Brawo dla Wojtka, ze zdecydował się nie iść na kompromis!
Oczywiście wydarzeniem wieczoru była premiera "Kruka", ale to piwo opisuje w dedykowanym wątku. Za kilka tygodni premiera kolejnego piwa spółki Frączyk-Kopyr. Idźcie tą drogą panowie!
Foty dostępne na Polskich Minibrowarach.Last edited by docent; 2012-07-20, 16:33.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Dynamiczny system pracy spowodował że wczoraj udało mi się w podskokach odwiedzić ten przybytek. Kruka wyżłopali do cna i niestety nie spróbuję, dostępne były Augustiańskie, Premium Lager, Czarny Kur, również w butelkach na wynos z której to opcji musiałem skorzystać będąc zmotoryzowanym.
Wieczorem zdegustowałem i smakowo stwierdzam że piwa są bardzo dobre, szczególnie pszenica i lager.
Lokal robi pozytywne wrażenie i jest godny dłuższych odwiedzin, Pani za barem mówiła że w pobliżu jest agroturystyka o której wspominał Pendragon we wcześniejszych postach, 35zł za noc/osoba, czyli bardzo przyzwoicie.
P.S. Obsługę raz jeszcze przepraszam za moje roztargnienie.
Comment
-
-
Czy ktoś się wybiera na premierę Rekina w sobotę?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś się wybiera na premierę Rekina w sobotę?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś się wybiera na premierę Rekina w sobotę?
No i w jakich godzinach zamierzacie tam gościć?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Rekin, American Pale Ale.
Premiera 18.08 o godz. 18:08Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziA co to za piwo?
Ja się chyba nie wybiorę, nie mam ani z kim zostawić dziecka ani kierowcy na zmianę
Ale może jakaś dobra dusza, jeśli w ogóle będzie wersja butelkowana, może jedną butelczynę zabrać do Wrocławia tobym jakoś odebrał w najbliższych dniach, za odpowiednią prowizją of kors.
Comment
-
-
O 20:26 odjeżdża ostatni autobus z Chrząstawy do Wrocławia. 2 godzinki na degustację Rekina powinny wystarczyć. A przecież nikt nie pojedzie tam na 18:00 tylko wcześniej.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Wszystko wskazuje na to, że też wpadnę skrytykować to piwo
Trochę po premierze, bo autobus przyjeżdża do Chrząstawy o 18:13.
Comment
-
Comment