Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CzlowiekJamnik
Wyświetlenie odpowiedzi
Zielona Góra, pl. Pocztowy 9, Minibrowar Haust
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
No i byłem. Pomyślałem sobie, że wybiorę się za dnia, bo wtedy bez ścisku it. Miałem rację, bo byłem sam. Chciałem wziąć 3 butelki, aby spróbować wieczorem w spokoju przy jakimś fajnym filmie. Kupiłem tylko jedną butelkę, bo... terminal się rozladowal i nie mogłem zapłacić kartą. Bankomat daleko i okropna pogoda itd. Kupiłem pilsa zielonogórskiego. Wieczorem spróbuję.
Szkoda, że nikomu nie zależało (prócz mnie) na tym, abym wyszedł z kilkoma butelkami piwa.
Ps. Kelnerka ładna
Comment
-
-
Byłem w niedzielę z wizytą w Hauście. Na kranach mieli 4 piwa: Pilsa Zielonogórskiego, pszeniczne, Ox Bile (double IPA) oraz Victorię (Oatmeal IPA) i to samo w butelkach. Na wynos wziąłem po jednej butelce z każdego. Ceny od 9 do 13 zł.
Jako że musiałem jechać autem, to na miejscu spróbowałem od żony tylko po łyku pilsa i pszenicznego. Pils całkiem dobry, z chęcią do powtórki, natomiast pszenica taka sobie.
Jedzenie przeciętne, były rozbieżności między tym co napisane było w karcie, a daniem które otrzymaliśmy.
Ogólnie lokal nie zachwycił mnie. Można tam wpaść na piwo będąc w okolicy przejazdem, ale jechać specjalnie z daleka to moim zdaniem nie warto.604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
-
Browar na sprzedaż.
Jeszcze otwarty, ale ostatnie piwo uwarzono w nim w grudniu 2017r.
Jeśli nie znajdzie się kupiec, to ubędzie nam 1 browar...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Trzeba będzie przejechać się ostatni raz.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
A jakie piwa na kranie? Nie wiem czy warto.Last edited by dyczkin; 2018-03-26, 11:38.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Kupią kilka beczek z Witnicy i będzie co pić, może nawet portera. jak było na początku, tak i na końcu.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziA jakie piwa na kranie? Nie wiem czy warto.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziW sobotę na kranie były 4 piwa. W tankach było widać że to końcówki. W jednym tanku leżakuje jeszcze RISVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
No - ja jednak będę płakał jeżeli rzeczywiście browar w ZG skończy swoją działalność, i to rzewnymi łzami. Cały czas jednak mam nadzieję, że nowy właściciel zechce kontynuować piwowarskie tradycje Hausta, choćby pod zmienioną nazwą, ale jednak z własnym piwem.
Co do nowego multitapu to pozostaje mi liczyć tylko na to, że nie będzie tam nowoczesnego lokaliku z kolorowymi krzesełkami w stylu "artezanowym".
Comment
-
Comment