Aleja Jana Pawła II 45A, Chmielarnia [zamknięte - nigdy nie otwarte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • warzechow
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.07
    • 354

    Aleja Jana Pawła II 45A, Chmielarnia [zamknięte - nigdy nie otwarte]

    Cześć.
    Wstępny anons, więc krótko i konkretnie.
    6 nalewaków - rotacyjna Polska, Czechy, Niemcy, Belgia.
    Przynajmniej 50-60 piw butelkowych, także z rotacją.
    Kuchnia dostosowana do piwa.
    Pasaz Muranowski na Jana Pawła II.
    Planowane ( przynajmniej chciałbym ) otwarcie - czerwiec.
    Na razie tyle.
    Sławek
    PS. Wylogowuję sie, więc na ew.pytania odpowiem jutro.
    A dzisiaj idę napić się piwa do Czeskiej Baszty ( pierwszy raz ).
    Ponoć mają niezłe piwo
  • Tapir
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.10
    • 730

    #2
    Wypada tylko przyklasnąć, w Warszawie coraz łatwiej można będzie się napić porządnego piwa.

    Życzę bezproblemowych przepraw z sanepidem i koncesją, sam w tej chwili się z tym zmagam i niedługo osiwieję.

    PS. I tak przyjdę i swoją obecnością popsuję jakąś elektrykę

    Powodzenia.
    Last edited by Tapir; 2012-04-20, 18:56.
    Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

    Comment

    • dyczkin
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2011.05
      • 3657

      #3
      Życzę powodzenia
      Jak tylko odwiedzę stolicę wiem gdzie wpadać na piwo
      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

      Moje warzenie // Piwny Wojownik

      Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

      Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

      Comment

      • docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

        #4
        Świetna informacja i szkoda, że trzeba czekać aż do czerwca. Ale zapytuję czy nowy projekt wpłynie w jakiś sposób na WlazłKotka? Bo mam przeczucie, że może to być wpływ dość radykalny...
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

        Comment

        • warzechow
          Porucznik Browarny Tester
          • 2005.07
          • 354

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
          Świetna informacja i szkoda, że trzeba czekać aż do czerwca. Ale zapytuję czy nowy projekt wpłynie w jakiś sposób na WlazłKotka? Bo mam przeczucie, że może to być wpływ dość radykalny...
          Przeczucie masz dobre, chcemy się przemieścić w bardziej dostępne komunikacyjnie miejsce.
          I od razu szybka sonda - co chcecie jeść do piwa ?

          Comment

          • warzechow
            Porucznik Browarny Tester
            • 2005.07
            • 354

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tapir Wyświetlenie odpowiedzi

            PS. I tak przyjdę i swoją obecnością popsuję jakąś elektrykę

            Powodzenia.
            Instalacja ma byc absolutnie Tapiro - oporna.

            Comment

            • Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedzi
              I od razu szybka sonda - co chcecie jeść do piwa ?
              Menu w Kotku jest akurat, do tego przydałyby się tylko jakieś małe zakąski do chrupania, np. wędzone świńskie uszy . Ja bym chętnie widział także suszone rybki, orzeszki i tym podobne chrupadełka
              JEDNO PIVKO NEVADI!

              Comment

              • gaz4
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.04
                • 192

                #8
                Wspaniała informacja dobry sklep i świetna knajpa w jednym miejscu w centrum ,a na dodatek pod samym domem. Czekam z niecierpliwością. A co do przekąsek z checią widziałbym litewski specjał w postaci grzanek z ciemnego chleba z jakimś białym serem nazwy nie kojarze ale u sąsiadów bardzo popularne i smaczne.

                Comment

                • warzechow
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2005.07
                  • 354

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                  przydałyby się tylko jakieś małe zakąski do chrupania, np. wędzone świńskie uszy
                  Spoko, kupuję takowe dla mojego pieska w sklepie zoologicznym Kakadu.
                  Zaanonsuj, proszę, kiedy bedziesz - jedno Ci odłożę - na 3 godziny chrupania wystarczy

                  Comment

                  • żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedzi
                    I od razu szybka sonda - co chcecie jeść do piwa ?
                    Coś, co nie musiało zginąć.

                    Nastawiacie się na menu bardziej przekąskowe czy też obiadowe? Wlazłkotkowa tarta szpinakowa jest dobra, ale nie miałbym nic przeciwko jakiemuś obiadowemu zapychaczowi. W Aurorze były kiedyś rewelacyjne pierogi z soczewicą posypane kminem rzymskim. Z przekąsek na myśl przychodzą mi np. naczosy zapiekane z serem.

                    Comment

                    • warzechow
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2005.07
                      • 354

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nastawiacie się na menu bardziej przekąskowe czy też obiadowe?
                      Zaplecze kuchenne jest lepsze niz w Kotku - mozemy rozwinąć skrzydła.

                      Comment

                      • VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

                        #12
                        No panowie tylko przyklasnąć. Piwnie to marzą mi sie chociaż rotacyjnie (nie będę narzucał browarów) style jak stout, porter (też bałtycki), IPY ale też porządny dobrze nachmielony czysty czeski pilzner (jako styl). Fajnym pomysłem byłoby goszczenie różnych piw z browaro restauracyji jako "gości".
                        Jedzenie - nie odkryję wiele nowego, to co było we wlazkotku plus coś obiadowego (pizza, ryba,, frytki itp, jeżeli chcecie jakieś rodzinki ściągać) plus kiełbaska plus mnie się marzy to co widziałem w Austrii czyli lokalne sery i wędliny, pieczywo, do tego podawane na PLASTERKI czyli można kupować dosłownie kilka plasterków sobie do piwka/wina.
                        ps. wysmażony syr, hermelinki, utopence, chlebicki, kiełbaski curry zawsze mile widziane.
                        ps2. obiady jak już chcecie iść mocniej w coś to napiszcie jaka kuchnia bo nie wiem w czym się chcecie specjalizować. Przepisy można różne ciekawe ściągnąć od Makłowicza - jest na necie Makłowicz w podróży. Kuchnia węgierska? Bałkańska (mięso, ryby z grilla)
                        Last edited by VanPurRz; 2012-04-23, 13:00.
                        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                        Comment

                        • Mason
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2010.02
                          • 3280

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedzi
                          Zaanonsuj, proszę, kiedy bedziesz - jedno Ci odłożę - na 3 godziny chrupania wystarczy
                          Super
                          Ale ja miałem na myśli takie w stylu litewskim, wędzone ale nie suszone. Trochę chrupie chrząstka, ale je się je raczej szybko

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                          Coś, co nie musiało zginąć.
                          Czyli co, żywe owady chcesz chrupać?
                          JEDNO PIVKO NEVADI!

                          Comment

                          • żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                            Czyli co, żywe owady chcesz chrupać?
                            Mogą być uszy współbiesiadników. Chyba lepsze świeże ludzkie niż suche świńskie?

                            Comment

                            • Mason
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2010.02
                              • 3280

                              #15
                              Kudremol, niby wegetarianin a tu jakieś zapędy do kanibalizmu

                              A co by się tematu trzymać: baaardzo chętnie bym widział różne sery i suszone/wędzone wędliny/warzywa. Np. suszone plasterki pomidora - zaskakująco smaczne.
                              JEDNO PIVKO NEVADI!

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X