Sobota 10.05.2014 PREMIERA PIWA
Zapraszamy na premierę piwa Samosierra Pale Ale z Browaru Spirifer. Jest to piwo uwarzone w Browarze Trzy Korony w Puławach. Do którego dodano amerykańskich chmieli: Citra, Centennial, Cascade. Piwo ma dominujący aromat mandarynek.
Aktualnie piwa z beczki to;
1.Okocim
2.Oki Doki
3.Crazy Mike
4.Grimbergen Blonde
A już w sobotę 07.06.2014 zagości u nas debiutanckie piwo o nazwie Jasny Grom z Browar PERUN.
Jasny Grom to piwo w stylu American Pale Ale - cechuje się delikatnym smakiem i intensywnym aromatem chmieli amerykańskich. Orzeźwiająca i nienachalna goryczka uprzyjemni czerwcowy wieczór...
Serdecznie zapraszamy.
Jakoś nie wiem czemu, ale zapomniało mi się...
Onegdaj, dawno-dawno temu... (no, jakieś ...ście lat temu...) spotykałem się tam z dwoma kolegami na piwo i nie tylko.
Z kija był lany Okocim (całkiem OK - wtedy), do jedzenia pani Małgosia robiła tosty albo kanapki ze smalcem i ogórem... Zdarzały się też fryty.
Nie skojarzyłem, bo nikt z nas nie używał oficjalnej nazwy lokalu, operowaliśmy tajemniczym określeniem "w starych krzakach" . Ech..., to se ne vrati...
Jakoś nie wiem czemu, ale zapomniało mi się...
Onegdaj, dawno-dawno temu... (no, jakieś ...ście lat temu...) spotykałem się tam z dwoma kolegami na piwo i nie tylko.
Z kija był lany Okocim (całkiem OK - wtedy), do jedzenia pani Małgosia robiła tosty albo kanapki ze smalcem i ogórem... Zdarzały się też fryty.
Nie skojarzyłem, bo nikt z nas nie używał oficjalnej nazwy lokalu, operowaliśmy tajemniczym określeniem "w starych krzakach" . Ech..., to se ne vrati...
Szukam, szukam krzaków i nie ma ale już wiem zapewne chodziło o naszą byłą kolekcję kaktusów które stały na parapetach. Tej nazwy nie znałam .Proszę o info jeśli geneza nazwy była inna. Ciekawe jak inni jeszcze nazywali Gorączkę, przez 18-lat pewnie było sporo haseł
Hm..., genezy nie znam.
Mniemany twórca tej nazwy całe życie mieszkał przy Placu Konstytucji, może tam kiedyś były jakieś krzaki?
A zapytać go nie mogę, bo kilka lat temu przeniósł się do Krainy Wiecznych Łowów...
Ale pamiętając jego podejście do życia myślę, że chodziło o autorską odmianę zwrotu "tam, gdzie zawsze".
Browar Artezan uwarzył specjalne piwo na pierwsze urodziny Warszawskiego Szlaku Piwnego! Piwo to będzie dostępne tylko w Warszawie i tylko w lokalach WSP,
Serdecznie zapraszamy.
Browar Artezan uwarzył specjalne piwo na pierwsze urodziny Warszawskiego Szlaku Piwnego! Piwo to będzie dostępne tylko w Warszawie i tylko w lokalach WSP,
Serdecznie zapraszamy.
a godzina premiery powinna być zgodna z nazwą piwa
Serdecznie zapraszamy.
Comment