Wczoraj w nocy myślałem, że to sen. Ale dziś rano okazało się, że ten post naprawdę istnieje. Zatkało mnie a potem na mojej twarzy pojawił się błogi uśmiech, który trwa, trwa i trwa To jest mistrzostwo świata! Nie wiem, jak pokonam 26 nalewaków, to będzie nierówna walka, ale nie poddam się łatwo Gratulacje! I dzięki za miły początek dnia
Kupa 3, Omerta
Collapse
X
-
Myślę, że Kraków ma szansę stać się źródłem kontrkulturowego buntu przeciwko takiej dostępności piw. Kto to widział, żeby rzadkie piwo było w każdej niemal knajpie? Rzuć kamieniem na Kazimierzu a na pewno wybijesz szybę za którą stoi nalewak jakiegoś imperial IPAComment
-
Comment
-
Z dedykacją dla DoktoraK:
A w nalewakach na czwartek:
- Anchor Porter
- Yeti Imperial Stout
- Hercules Double IPA
- Pivovarsky Dum Psenicne
- Pivovarsky Dum Kavove
- La Chouffe
- Kwak
- Forman Nealko
- Koutske 12
- Nymburk 11
- Staropramen 10
- Rebel Cerny
- Sumecek Catfish - pompa
- Żywe Amber
- Psze Koźlak Pinta
- Pivovaria Bursztynowe
- Wiśnia w piwie Kormoran
- Stout Południe
- Kormoran jasny
- Irish Beer Kormoran
- Ale szycha Pinta
- Zwierzyniec
- Zawiercie jasne pełne
- Ciechan pszeniczny
- Ciechan miodowy
- Atak chmielu - pompa
Zapraszamy jutro od 16.00
Dla mnie, będąc na miejscu nie ma problemu, ale jak zaczną tu zjeżdzać z nad morza tacy jedni, niby pod pretekstem odwiedzenia rodziny, to dla nich może to być użyteczna opcja.Last edited by danhaj; 2011-12-01, 14:28.Comment
-
Ceny zabijają. Przykładowo Hercules z Great Divide w cenie 13,5 zł/ 0,5l!! to jest taniej niż butelka 355 ml na półce w Marii.
Przy takiej dostępności świetnych a może i genialnych piw (Hercules, Yeti, Anchor Porter) niech PINTA sobie wsadzi swoje pozycjonowanie
I trochę marudzenia - widać, że lokal powiększony na chybcika, żeby nie stracić klienteli a może i dystansu do Strefy Piwa. Ciekaw jestem kiedy sekciarstwo się nasyci i beczki będą stały podpięte przez tygodnie a nie dni? Osobiście mam nadzieję, że CAŁY Kazimierz stanie się, na długo, krajową mekką sekciarzyComment
-
Dzisiaj mamy kilka nowości butelkowych:
Fortuna Miłosław Pszeniczne
Fortuna Miłosław Pilzner
Fortuna Miłosław Koźlak
Zapraszamy !!!Comment
-
Z dedykacją dla DoktoraK:
A w nalewakach na czwartek:
- Anchor Porter
- Yeti Imperial Stout
- Hercules Double IPA
- Pivovarsky Dum Psenicne
- Pivovarsky Dum Kavove
- La Chouffe
- Kwak
- Forman Nealko
- Koutske 12
- Nymburk 11
- Staropramen 10
- Rebel Cerny
- Sumecek Catfish - pompa
- Żywe Amber
- Psze Koźlak Pinta
- Pivovaria Bursztynowe
- Wiśnia w piwie Kormoran
- Stout Południe
- Kormoran jasny
- Irish Beer Kormoran
- Ale szycha Pinta
- Zwierzyniec
- Zawiercie jasne pełne
- Ciechan pszeniczny
- Ciechan miodowy
- Atak chmielu - pompa
Zapraszamy jutro od 16.00
Mam tylko nadzieję, że w przyszłym roku uda mi się odwiedzić tą mekkę sekciarzyVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
-
Nastąpiła minimalna zmiana w "pierwszym podpięciu", podpięty był Rampusak 12.
Teraz jest Koutska 12. A co do Staropramena to może jest potrzeba spożywania "lekkich" piw ? .Comment
-
Zawitałem i powiem tak: TO JEST TERAZ ŚWIĄTYNIA PIWA!!!
Skosztowałem Yeti Imperial Stout i Herkules Double IPA i powiem szczerze, że do drugiej sali już nie miałem ochoty przechodzić , te piwa to jest mistrzostwo świata, można degustować godzinę i się delektować każdym łyczkiem
W drugim pomieszczeniu są dwie sale o łącznej pojemności ok. 70 osób, więc miejsca nawet sporo, jak połączymy to z polską stroną robi się naprawde duża przestrzeń , do szczęścia brakuje tylko ogródka w lecie, ale może i o tym właściciela na sezon letni pomyślą
Comment
-
Dzisiaj zapraszamy na 2 nowe piwa z nalewaków:
* 5 AM Saint
* Punk IPA z pompy
Oba piwa z browaru BrewDog w Szkocji.Comment
-
Comment
-
Uprasza się o nie wstawianie takich informacji i nie frustrowanie forumowiczów z miast odległych od Krakowa A w ogóle przed wejściem na ten wątek powinno być ostrzeżenie: "Jeśli nie mieszkasz w Krakowie, to czytasz te informacje na własne ryzyko. Właściciele lokalu nie odpowiadają za zaburzenie emocjonalne czytających"Last edited by snorre; 2011-12-09, 18:31.Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
Comment