Opole - Sławice, Ceglana 2a, Hotel & Browar Słociak
Collapse
X
-
Można zakupić już piwo butelkowane. Czteropak ( 4x0,33 l ) w cenie 24,00 zł.Ostatnia zmiana dokonana przez jacekwerner; 2012-12-05, 13:29.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Szanowni Państwo, zaczyna mi to wyglądać na towarzystwo wzajemnej adoracji. Proszę o konkrety. Jakie piwa oferuje minibrowar? Jakieś oceny??? Aktualne ceny??? Może ktoś mnie zachęci, zebym tam pojechał (mieszkam w Opolu, a serwis VW mam dopiero za 2 miesiace). Co powinienem spróbować ? No proszę ......Comment
-
Wejdź, po prostu na ich stronę. Tam masz wszystko.
Wystarczy trochę sie potrudzić.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Szanowny Panie Pioter,
Jeżeli umieściłem swój post w tej dyskusji, to moim celem było wyłącznie podjęcie dyskusji na temat jakości produktów oferowanej przez kolejny mini browar w Polsce. Bez żadnych podtekstów. Nie byłem w Sławicach (nie byłem w stanie ze względu na stanzdrowia), nie znam. Jeżeli są dobre (te piwa) to z chęcią polecę innym ludziom i będę ich namiawiał do tego, aby pojechali parę kilometrów za Opole, aby skosztować tego, co jest warte skosztowania. I bardzo proszę, aby nie odsyłać mnie do pierwszego postu, bo oprócz cen na otwarcie mało jest (przynajmnij dla mnie) konkretu. Być może dla Pana jest wszystko jasne (moze zna Pan piwowara?), ale dla mnie nie do końca. Co to jest w tym przypadku lager? Jakie pszeniczne? Marcowe? Co oznacza koźlak ? Czy ceny zostały utrzymane? W piwach interesuje mnie stopień plato, zawartość alkoholu, rodzaje słodu, chmielu, itp. I jeszcze jedno -aktualna strona internetowa pokazuje inny zestaw piw niż te z pierwszego postu. To mnie absolutnie nie dziwi - otwiera się pub z inną ofertą, niż ta którą oferuje się za miesiąc (nerwy właściciela, bo coś nie schodzi) i za kolejne miesiące - właściciel dostosowuje ofertę do potrzeb klienta, bo w końcu otwierał to miejsce dla klienta. Przyczyn moze być zresztą kilka innych. Skoro Pan mnie tak sekuje to proszę zamiast zestawu małego majsterkowicza odpowiedzieć mi na następujące pytania (bo nie wiem) - w jakiej technologii produkowane są piwa w Sławicach (wystarczy mi nazwa producenta urządzeń i technologii)? Technologia jest oparta na pełnej elektronice, czy opiera się wyłącznie na doświadczeniu piwowara? Może coś pośredniego? Ja nie wiem. Ale Pan wie, że jestem dupkiem. Wystarczyło Panu przeczytać mój krótki post. Żegnam.
PS. Mieszkam w Opolu, ale wychowałem się na Kujawach. Maturę zrobiłem w Inowrocławiu (na pewno Pana jeszcze nie było na świecie). Tam, w I LO nauczono mnie szacunku dla innych ludzi i .....ironii. Ironia musi iść w parze z inteligencją. Ironii Panu brakuję.Comment
-
Szanowny Panie Jerry,
Choć niewywołany do tablicy, pozwolę sobie na wtrącenie paru słów w potok tej dysputy.
-Jasny lager "Opolskie Jasne" 12 blg; 5% alk.obj.
-Marcowe "Okazjonalne" 14 blg; 6% alk.obj.
-Pszeniczne jasne "Sławicka Pszenica" 12 blg; 5,2% alk. obj.
-Koźlak "Klinkierowy Przepał" 16,5 blg; 6,5% alk. obj.
Ceny (wg menu na stronie internetowej browaru, tożsame z informacją z pierwszego postu w temacie):
0,3l - 6zł
0,5l - 8zł
1l - 14zł
Piwo pszeniczne aktualnie w promocji - 5zł za 0,5l.
Informacje o słodach, chmielach i dokładnym balingu są dostępne u piwowara.
I jeszcze jedno -aktualna strona internetowa pokazuje inny zestaw piw niż te z pierwszego postu. To mnie absolutnie nie dziwi - otwiera się pub z inną ofertą, niż ta którą oferuje się za miesiąc (nerwy właściciela, bo coś nie schodzi) i za kolejne miesiące - właściciel dostosowuje ofertę do potrzeb klienta, bo w końcu otwierał to miejsce dla klienta. Przyczyn moze być zresztą kilka innych.
Skoro Pan mnie tak sekuje to proszę zamiast zestawu małego majsterkowicza odpowiedzieć mi na następujące pytania (bo nie wiem) - w jakiej technologii produkowane są piwa w Sławicach (wystarczy mi nazwa producenta urządzeń i technologii)? Technologia jest oparta na pełnej elektronice, czy opiera się wyłącznie na doświadczeniu piwowara? Może coś pośredniego?Ostatnia zmiana dokonana przez slodki; 2012-12-07, 02:57.Comment
-
12.12 zajrzałem koło 14, akurat zacierała się 2 warka portera (21*). Może będzie już na święta.
Wielkanocne ma się rozumieć.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
W jakich godzinach działa browar?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment