Opole, Plac Teatralny 12, Kofeina 2.0

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arturporada
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2012.05
    • 151

    #31
    Uwaga!

    Aktualizacja wyboru naszych lodówek z piwem na weekend)
    Nalewak:
    Raciborskie
    Bernard

    DZIS PODPINAMY BRACKIE ZAMIAST RACIBORA. JEST TYLKO JEDNA BECZKA WIĘC SPIESZCIE SIĘ.

    Pinta:
    dymy marcowe
    a'la grodziskie
    atak chmielu
    imperium atakuje
    czarna dziura
    ognie szczęścia

    AleBrowar:
    amber boy
    rowning jack

    Do tego:

    Krzepkie
    ciechan miodowy
    ciechan lagerowy
    orkiszowe
    raciborskie
    -miodowe
    -zielone
    -ciemne
    -korzenne na miodzie
    wiśnia w piwie
    śliwka w piwie
    svijany 11'
    bernard
    -ciemny
    -jasny niefiltrowany
    kozel ciemny
    porter warmiński
    cornelius grejpfrutowy

    Za tydzień nowe rozlanie z AleBrowaru i będzie beczka z Sweet Cow.

    Comment

    • arturporada
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2012.05
      • 151

      #32
      Jak już pisałem dziś kolejna beczka Sweet Cow więć ci, którzy się nie załapali mają teraz okazję by spróbować krówki! Wróciła też dama z brodą i Amber Boy.

      Comment

      • dyczkin
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2011.05
        • 3657

        #33
        Wszystko pięknie, tylko co wy kombinujecie z lodem przy barze?
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

        Moje warzenie // Piwny Wojownik

        Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

        Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

        Comment

        • arturporada
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2012.05
          • 151

          #34
          Chłodzimy w ten sposób kufle, które są z grubego szkła i dość wolno się chłodzą po wyjęciu ze zmywarki. Nasza chłodziarka pod barem nie należy do mega mocnych wiec musimy jej pomagać )

          Comment

          • dyczkin
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2011.05
            • 3657

            #35
            W piątkowe południe piłem u Was Atak i odnoszę wrażenie, że był lekko rozwodniony:-(
            Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

            Moje warzenie // Piwny Wojownik

            Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

            Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

            Comment

            • arturporada
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2012.05
              • 151

              #36
              Hmm... Atak ogólnie się ostatnio zmienił. Piwo z butelk ogólnie przelewamy lub by było szybciej wydajemy butelkę razem z kuflem by samemu sobie polewać. Już nie ma upałów więc powoli odchodzimy od tej praktyki. Z naszej strony nie mamy rzadnego interesu by rozrzedzać piwo(niby po co)Tak jak do lanego wolimy użyć dużo drorzszy azot. A w "bączki" sami się zaopatrujemy. Delikatnie mówiąc bardzo zależy nam na jakości serwowanego trunku.

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 24004

                #37
                Fajnie mieć w Opolu lokal dbający o poszerzanie horyzontów piwnych. Sweet Cow bardzo dobry, z przestrachu przyleciałem dzień po premierze na tankowanie do PETa Ale jeszcze 1 ostatnie z petainera wieczorkiem udało się wtedy popróbować. Amber Boy wtedy jeszcze nieco za młody był, ale całkiem smaczny.

                Porada (nomen omen ) dnia - włączyć słownik!
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                • arturporada
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2012.05
                  • 151

                  #38
                  Własnie dopijamy resztki kolejnej beczki Sweet Cow) Sorki za błędy śpieszyłem sie:P

                  Comment

                  • jacekwerner
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 2859

                    #39
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arturporada
                    Własnie dopijamy resztki kolejnej beczki Sweet Cow)
                    Podpinacie coś nowego ?
                    Ochotnicza Straż Piwna
                    BAZA = 7446

                    Comment

                    • arturporada
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2012.05
                      • 151

                      #40
                      Narazie wracamy do Bernarda a potem zobaczymy. Było Brackie tydzień temu może Rowing Jack na weekend?

                      Comment

                      • jacekwerner
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2004.05
                        • 2859

                        #41
                        Może być
                        Ochotnicza Straż Piwna
                        BAZA = 7446

                        Comment

                        • arturporada
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2012.05
                          • 151

                          #42
                          Zobaczymy. Jak da się coś nowego załatwić to damy info na forum

                          Comment

                          • arturporada
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2012.05
                            • 151

                            #43
                            Ok nadszedł czas na beczkę Wiosłującego Jacka. Podpinamy dziś wieczorem. Wpadajcie bo jest tylko jedna!!!

                            Comment

                            • ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 24004

                              #44
                              A lokal będzie otwarty?
                              Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-09-28, 15:54.
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                              Comment

                              • arturporada
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2012.05
                                • 151

                                #45
                                Jasne, że będzie Do północy chyba, że frekwencja dopisze to dłużej

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • e-prezes
                                  Wąsosz, Rarytasy z Roztocza Pils
                                  e-prezes
                                  Osada Basznia Dolna na Roztoczu od wakacji 2022 roku oferuje pod swoją marką "Rarytasy z Roztocza" 4 piwa z Wasosza. To akurat na FB ma opisany alk. na poziomie 4,5%, więc to zapewne jakaś mało wymyślna 10°-tka. Etykieta jedna na wszystkie piwa, jak na zdjęciu poniżej. Do tego flamastrem...
                                  2023-02-01, 11:48
                                • Raciborz
                                  Kufel Kaula z Raciborza
                                  Raciborz
                                  Jak w temacie, dla mnie coś nowego. Jak do tej pory z Raciborza spotkałem p/w tylko z zamkowego. Niestety wszystko jest w kawałkach, najlepszy okaz jest cały ale brak mu rączki. Reszta w częściach, sporo spodów, rączek itd. Myślę że pojemność to 0.3-0.4 L. Wiadomo że technologia idzie...
                                  2018-11-01, 14:50
                                • Raciborz
                                  Portery z Raciborza i Opata
                                  Raciborz
                                  Jak w temacie chętnie wymienię Racibórz 2017 i Opat 2018 na inne portery, będę na giełdzie w Tychach.
                                  2018-11-15, 19:00
                                • bastion
                                  Ukraina, Ivano - Frankivsk, Petlury 2/3, Brovarnia Honir. [Bez wyszynku]
                                  bastion
                                  Kolejny z mikrusów w Ivano- Frankivsku, mimo że jest umiejscowiony blisko centrum, zupełnie utaił swoją bytność. Gdyby nie to, że był z nami miejscowy człowiek, to zapewne bym tam nie trafił.
                                  Od podstaw zbudowana niedawno hala, skrywa praktycznie w jednym pomieszczeniu technologię...
                                  2022-11-21, 11:52
                                • bastion
                                  Słowacja, Liptovsky Mikulas, Drużstevna 5, Pivovar Nilio.
                                  bastion
                                  Wpaść na pomysł żeby na Słowacji otworzyć mikrus warzący tylko piwa bezalkoholowe, to sytuacja jak na razie bez precedensu.
                                  Mieści się on we wschodniej części miasta w dzielnicy przemysłowej. Jest tam kilka działających za czasów słusznie minionych zakładów, dzisiaj zagospodarowanych...
                                  2022-11-14, 21:02
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...