Byłem chyba cztery razy, ostatni raz jakoś w grudniu i za każdym razem wychodziłem zadowolony, a tu takie zmiany... Wniosek? Po prostu czas na kolejny minibrowar w Rzeszowie.
Rzeszów, Rynek 20-23, Stary Browar Rzeszowski (Hotel Bristol)
Collapse
X
-
albo po prostu miałem zły dzień :] no faktycznie wczoraj byłem dość zmordowany po całym dniu
Zaczynałem od wypicia połowy stouty, później po kilka sporych łyków z każdego piwa z deski, a na finisz AIPA
Pójdę za jakiś czas to przestestuję znowu
W grudniu '14 pils mi smakował.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziByłem chyba cztery razy, ostatni raz jakoś w grudniu i za każdym razem wychodziłem zadowolony, a tu takie zmiany... Wniosek? Po prostu czas na kolejny minibrowar w Rzeszowie.
tutaj spory % gości to klienci hotelu, plus brak alternatywy na dość kulturalny, spokojny, ładny lokalOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2015-03-25, 12:39.
Comment
-
-
Już w najbliższy piątek premiera nowego browaru, którego receptura została opracowana specjalnie na potrzeby Warszawskiego Festiwalu Piwa!
Belgijska żytnia ipa
Ekstrakt 14,0% alk ok 6%, a przy tym wyraźny smak, lekka kwasowość i oleista konsystencja, aromaty suszonych owoców, wysoka goryczka i fenomenalny bukiet cytrusów z przewagą grejpfruta.
info z fanpage na FB
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziPo raz kolejny trafia mnie jak dostaję stout, AIPA czy pszeniczne w zwykłym ciężkim kuflu
Wolałbyś w teku snifterze czy w cholera czym jeszcze?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Wystarczyłby jakiś ładny pokal.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziWystarczyłby jakiś ładny pokal.
Żeby te ich pękate kufelki 0,4 były jeszcze jakieś poręczne (wyważone) lub wygodne w piciu
Nie wspomnę już o tych wielkich litrowych
Po prostu chciałbym mieć wybór. Mam ochotę żłopać pilsa czy "ciemne" mogę walczyć z kuflem
Ale jak idę na jeden stout owsiany czy tego "nowego browara" to z chęcią bym popatrzył na piwo, powąchał itp.
btw. nawet Nonic lepiej mi siedzi w ręce niż te średnie kufle, o małych 0,2l z deski piwnej już nie wspomnęOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2015-04-29, 17:18.
Comment
-
-
Wit / WitBier powraca do Starego Browaru Rzeszowskiego!
Emotikon smile
"Jest to piwo pszeniczne w stylu Belgijskim
Charakteryzuje się jasna barwą i wysoka mętnością.
Jako dodatek przy produkcji zostały użyte skórki pomarańczowe i kolendra
indyjska co sprawiło że piwo to wykazuje intensywny i przyjemny cytrusowy
aromat.
Lekko kwaskowy smak i wysokie nasycenie sprawiają że jest to doskonałe piwo
na upalne dni."
Zapraszamy do degustacji
Comment
-
-
Jak zapowiadaliśmy już - dziś premiera ryżowej IPY.
A teraz garść informacji:
☛ Ekstrakt 16,5; alkohol ok. 7%
☛ Piwo w stylu American India Pale Ale.
☛ Bardzo jasny i aromatyczny Ale, nachmielony chmielem Mosaic.
☛ Kolor jasno-słomkowy, jaśniejszy od Pilsa.
☛ W smaku cytrusowe aromaty pochodzące od chmielu, bardzo delikatna słodycz równoważy intensywną goryczkę.
☛ Piwo, pomimo swojej mocy, jest bardzo delikatne w smaku.
Comment
-
-
Wreszcie i mnie było dane napić się piwa na rzeszowskim rynku.
Położenie - wiadomo, rewelacja, pomieszczenia przestronne, na rynku duży ogródek.
Byłem w środku tygodnia ok. 22-ej - pełno ludzi, dużo młodzieży, słychać także rozmowy w zagranicznych językach, wiele dorodnych rzeszowianek... .
Usiadłem sobie na hokerze w środku, z widokiem na tanki. Lokal oferuje wiele różnych opcji - jakieś loże, kanapy, zaułki... Dla każdego coś miłego.
Karta dań zróżnicowana, w dużym wyborze, nawet o tej porze (ponoć) było wszystko. Tanio nie jest, ale miejsce zobowiązuje.
Zjadłem (nie było łatwo) kaczkę w tradycyjnym stylu, z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Nie było łatwo, bo porcja godna... ale - się rozpędziłem i poszło... Kaczka pyszna .
Bardzo miły, młody pan kelner Mateusz. Zasypywał mnie wiedzą o technologii produkcji piwa oraz technice przyrządzania kaczki .
Szkoda, że b-bizon dlugas nie dał rady odpowiednio na czas spacyfikować młodszego pokolenia i do mnie dołączyć.
Rozumiem go, nie można fikać, ktoś na nasze emerytury zarobić musi . Następnym razem!
Aha, na wynos wszystkie siedem (!) piw warzonych w browarze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziSzkoda, że b-bizon dlugas nie dał rady odpowiednio na czas spacyfikować młodszego pokolenia i do mnie dołączyć.
Rozumiem go, nie można fikać, ktoś na nasze emerytury zarobić musi . Następnym razem!
takie to wymówki :]
szkoda, ale następnym razem zepnę poślady i damy radę
Pozdro !
Comment
-
-
A ja zawitałem do Rzeszowa 28.08.15 po drodze z Bieszczad. Wstyd się przyznać ale nigdy nie zwiedziłem tego miasta więcej niż w promieniu 100 m od dworca PKP. Teraz była okazja a i miły miejscowy przewodnik się trafił(dzięki Barti). Starówka bardzo przyjemna, browarek również (Pancerny opisał dokładnie co i jak). Obsługa bardzo miła i szybka, nie dopuszczająca do braku piwa w kuflu. Było mi dane tego dnia spróbować 4 piw:
- Pils http://www.browar.biz/forum/showpost...10&postcount=5
- Pszeniczne http://www.browar.biz/forum/showpost...12&postcount=9
- Ciemne http://www.browar.biz/forum/showpost...16&postcount=5
- Pale Ale http://www.browar.biz/forum/showpost...19&postcount=6
Niestety, nie trafiliśmy na żaden specjal ale chętnie tu powrócę.
Comment
-
-
A to szkoda, że nie załapałeś się na Black ipa, ryżowe AIPA czy owsiany stout.
Te piwa ze stałej oferty są w miarę ok, ale pieniądze wolę przeznaczać na ich okazjonalne wypusty, bo są znacząco ciekawsze.
pozdrawiam i zapraszamy ponownie w nasze okoliceOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2015-09-04, 09:29.
Comment
-
-
Przy okazji Podkarpackiego Oktoberfest zrobiłem sobie wczoraj przegląd piw aktualnie warzonych, choć Oktoberfest do końca nie wypalił, zabawa przednia, klimat, Maß itd. Podobało mi się, że bez względu na piwo, wszystkie, naturalnie po litrze, były w jednej cenie, czyli 17zł.
Najbardziej związane ze świętem Marcowe było może troszkę za gładkie, ale jak najbardziej poprawne.
Niewątpliwym hitem okazało się Ciemne, mocno kawowe, ale nie mleczne, nie słodkie, ale nie przepalone a w miarę wytrawne.
Ponieważ na Beerweek'u smakowałem już Ryżowe IPA, tym razem powtórzyłem, fajna, kaskadowa goryczka, Mosaic daje radę, świetnie ukryta gęstość i moc.
Pils był bezpłciowy, a Pale Ale za bardzo perfumowany, podejrzewam jakąś nieodpowiednią odmianę chmielu, choć oba pijalne.
Muzykę zapewnił DJ, ale Dechovka była "w dechę."
Na "przystawkę" kotlet schabowy gigant, 29zł, bardzo smaczny, choć jadłem większe i kiełbasa później. Ponieważ frekwencja mała, to nie było tłoku, ścisku, a można było spokojnie nawet na parkiecie pohulać, a jak trzeba siąść za ławą i odpocząć z piwkiem.
Myślę, że za rok w tej formie można taki Oktoberfest powtórzyć z przyjemnością.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Browarek odwiedzony w piątkowy późny wieczór, wszystkie stoły zajęte lub porezerwowane więc nie było gdzie usiąść, jedynie przy barze. Planowałem coś zjeść na miejscu ale, że lada barowa nie jest miejscem do konsumpcji postanowiłem tylko zdegustować piwka. Zamówiłem sobie deskę z 4 w kufelkach o poj. 025l, były to: pszeniczne, pils, ciemne i chyba marcowe (nie pamiętam już dokładnie).
Najlepszym okazało się być pszeniczne, najgorszym ciemne.
Obsługa - przynajmniej ta przy barze spisywała się na piątkę, konkretna, sympatyczna.
Podczas pobytu była muzyka na żywo, lokal wypełniony w 100%.
Obok baru przeszklona szafka z gadgetami do kupienia.
Lokal podobał mi się, wywarł sympatyczne wrażenie, żałuję, że nie udało mi się niczego skonsumować bo jedzonko wyglądało na naprawdę smaczne.
A tak przy okazji tematu kufli i to 1litrowych, na nalewakach co chwilę obsługa takie napełniałaOstatnia zmiana dokonana przez becik; 2016-04-04, 09:41.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment