Ostatnio byłem tam odwiedzić znajomego i trafiłem na Rowing Jacka z beczki. Miód malina :P
Wejherowo, Pucka 45, Różowy Słoń
Collapse
X
-
W dniu wczorajszym z pip polewano: Black Hopa, Rowling Jacka, Rycerza, Litovela oraz Miodowe z niewiadomego mi browaru.
Wybór na tyle zacny, że można śmiało napisać, że jest to najlepszy lokal z piwem...w 3mieście
Comment
-
-
Wciąż czynne od 17?
Co do Miodowego, to możliwe, że jest to też Litovel. Ten browar robi taki wynalazek na polski rynek, podobnie jak Jurandy.
edit:
Znalazłem ich na FB (Ciebie, Marcinie zresztą też). Miodowe to pewnie jednak Racibórz, a godziny otwarcia:
Pon - Czw.: 15:00 - 02:00
Pt.: 15:00 - 04:00
Sob.: 11:00 - 04:00
Niedz.: 11:00 - 01:00Last edited by Pendragon; 2012-07-27, 13:42.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi(...) Miodowe to pewnie jednak Racibórz,(...)
Ps. Przypomniałem sobie o jeszcze jednym piwie z beczki. Było nim Raciborskie.Last edited by abernacka; 2012-07-27, 13:54.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziW dniu wczorajszym z pip polewano: Black Hopa, Rowling Jacka, Rycerza, Litovela oraz Miodowe z niewiadomego mi browaru.
Wybór na tyle zacny, że można śmiało napisać, że jest to najlepszy lokal z piwem...w 3mieście
A jak ceny?"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Za piwa z Alebrowaru pub liczy sobie 9zł, natomiast za Rycerza cena kształtuje się na poziomie, chyba 6zł.
Comment
-
-
Last edited by Pendragon; 2012-07-27, 17:17.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
-
W piątek spędziłem wieczór w Różowym Słoniu. Pub niewielki, ale przytulny. Na dole kilka krzeseł przy barze i przy ścianie, na piętrze pufy - tam urzędują palacze fajek wodnych, które są drugą po piwie specjalnością lokalu. Miałem zamiar posiedzieć tam z 2 godzinki, skończylo się na prawie czterech. Wysuszyłem beczkę z Amber Boyem (za 9), spróbowałem mocno przeciętnego Litovla (za 6), ciut lepszego Raciborza (też za 6), dostałem próbkę Słodkiej Krowy, zakończyłem dzień butelkowym Satanem Redem (za 13.50). Na odchodnę dostałem jeszcze raz darmowego małego Amber Boya - i to był koniec beczki Szósty nalewak był nieczynny.
Klientela pije raczej butelkowe (bogata oferta, głównie polskie i belgijskie), jeśli beczkowe to raczej Krajana Irlandzkie Mocne, które kończyło piwny zestaw beczkowy. Byłem jedynym który pił Amber Boya - i dobrze, bo by starczyło go na 1 goblet, w którym mi go podawano. O godz. 22:30 wyszedłem z lokalu bardzo zadowolony z wizyty i zgodnie z radą miłej barmanki udałem się na stację Wejherowo Nanice, która jest 2 razy bliżej niż główna stacja - jakieś 7 minut spokojnego marszu. A może to czasoprzestrzeń się mi zagięła? I tak upłynął mi przedurodzinowy wieczór...Last edited by Pendragon; 2012-09-23, 20:25.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedziI jeszcze jedno pytanie: o której godzinie otwierają "Różowego słonia" ?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment