Nadrabiają Kołobrzeskim i Mieleńskim
Koszalin, Grunwaldzka 1a, Minibrowar Kowal
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziNadrabiają Kołobrzeskim i MieleńskimOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Byłem w Kowalu w poniedziałek - dostępne Jasne, Ciemne i Miodowe. Oraz co najmniej 10 "Usteckich", "Rewalskich" i innych czekoladowych, grzańców, czy irlandzkich. Podejrzewałem to od bardzo dawna, ale przy "porozumiewawczej" rozmowie z barmanem dało się ustalić, że to są "ich", ale tak nie do końca. Czyli oczywiście robione dla nich w Witnicy. Słabo sprzedawać "Grzaniec" o sztucznym składzie, bez cienia przypraw korzennych, chemiczny za 8 zł i podpisywać się pod tym własną marką.
Czeka mnie jeszcze degustacja piwa z właściwego Kowala, może to uratuje sytuację. Tak pozostawia to nieco (dosłownie i w przenośni) niesmak. Chyba nie tak powinno to wyglądać w miejscu, w którym warzy się piwo.Last edited by Samoglow; 2019-11-28, 00:39.
Comment
-
-
Degustacja piw uwarzonych we właściwym miejscu także rozczarowała - jasne bardzo kiepskie, ciemne też nie zachwyciło, miodowe może i najlepsze z nich, ale też mocno mierne. Dla mnie pierwsza i ostatnia wizyta. Nie mam po co, chyba, że ktoś lubi loterię, albo Witnicę za 8 zł.
Comment
-
-
Oferta piwna jest tu tak sztampowa, jak się da: jasne, ciemne, miodowe i pszeniczne, ale wszystkie te piwa to nadzwyczaj udani reprezentanci swoich gatunków. Ichniejsza pszenica to jedno z najsmaczniejszych piw tego stylu jakie piłem. Reszta również trzyma poziom. Klimat, obsługa, ceny - bez zarzutu. Zajechaliśmy tu właściwie spontanicznie, nie planowaliśmy Koszalina na trasie naszej wycieczki, a okazało się że to chyba najlepszy polski browar jaki na niej zaliczyliśmy.
-
👍 1
Comment
-
Comment