Gdzie kupię w Kielcach piwa z Konstancina?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tenuzytkownik
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.03
    • 5

Gdzie kupię w Kielcach piwa z Konstancina?

Gdzie kupię w Kielcach piwa z Konstancina? Głównie chodzi mi o żytnie, pszeniczne i z dębowej beczki, aczkolwiek najlepiej, jakby sklep miał pod sobą również inne piwa wywodzące się z Konstancina.
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Browar zakończył działalność więc tych piw już raczej nie dostaniesz. A jeśli gdzieś są to pewnie skwśniały .
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• tenuzytkownik
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.03
      • 5

Dzięki za info. Przed chwilą wyczytałem, że instalację browarniczą przenieśli do Kamionek. Czy tamten piwowar ma swoją nazwę własną? Tak pytam, bo w wyszukiwarce nic się nie wyświetla na temat zakładu piwowarskiego w Kamionce

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13959

Nie Kamionek, tylko Kamionki. Browar ten nie rozpoczął jeszcze działalności. Były głosy, że nie wiadomo czy w ogóle wystartuje. Browarem tym jest Gontyniec vel Gniewosz, posiadający już zakład w Czarnkowie.

PS - jeśli spotkałbyś gdzieś jeszcze piwa z Konstancina, to lepiej nie kupuj, chyba że zależy ci tylko na etykietach
        Sklep z piwem w Kielcach jakiś jest. Trzeba poszukać w dziale "piwo - gdzie" a następie "sklepy z piwem" i "świętokrzyskie".
        Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-03-01, 21:19.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
        X