Mam duże, duże wręcz ogromne pytanie. Czy ktoś orientuje się gdzie w Gdańsku można kupić sierpeckie piwo I klasa- Kasztelan??? Bardzo proszę o odpowiedzi...
Sklep monopolowy ZUZA, Gdańsk, Orunia Górna, Okulickiego 2B. Jeszcze niedawno widziałem, niepasteryzowany też był, ale nie nabyłem, bo są tam lepsze w większym wyborze...
Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2010-02-07, 21:31.
Powód: Dodałem link
W Zuzie nie ma, hmmm, w takim razie miałem przywidzenie... Dopóki ktoś nie napisze, że u Anola też nie ma i nigdy nie było Kasztelana w bączkach, to niczego nie odszczekuję
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-02-08, 15:26.
Dobra poddaje się - odwołuje to co napisałem. Jedynym miejscem gdzie przynajmniej do dziś był/jest Kasztelan w bączku , to SMAK na Przymorzu. Widocznie coś mi się przywidziało.
Witam. Czy w Realu Kasztelan jest w butelkach 1/2 litra? Jeśli nie to czy gdzieś w Gdańsku (najlepiej zaspa lub przymorze) można kupić te piwo w takich butelkach?
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
Browarek restauracyjny istniejący od 1990 roku znajduje się na zachodnich peryferiach miasta po prawej stronie Rhein. Z centrum, przez jedyny w Mainz most drogowy, można tu dojechać autobusem nr 28. Okolica nieciekawa, jakieś place, firmy, magazyny, brak zabudowy mieszkalnej. Jednak jest tu jedno...
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
Comment