Dobre piwo (niekoncernowe) na Wesele potrzebne !

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tomolek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
    Jackson od czasu do czasu pomieszkuje na Roztoczu. A z Perłą trochę przesadzasz. Nie twierdzę, że jest smaczna, ale w przeciwieństwie do większość koncerniaków jest wypijalna. Tyskiego bym na trzeźwo nie wypił a Perłę mogę.
    No dobra, może i racja. Jak nic innego nie ma biorę Perłę, pewnie trochę z sentymentu...
    www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Seta
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.10
      • 6964

W knajpach naszego województwa poza lubelskim ajriszem, Grodzką i Elektrownią w Zamościu chyba za bardzo wyboru nie ma.

Comment

• tomolek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
        W knajpach naszego województwa poza lubelskim ajriszem, Grodzką i Elektrownią w Zamościu chyba za bardzo wyboru nie ma.
        Ajrisz, znaczy Szewc?
        W Zamościu jeszcze nie byłem.
        W Lublinie chodzę jeszcze do Czeskich Piwnic, coś sensownego z butelki można trafić.
        www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Seta
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.10
          • 6964

Możliwe, że szewc, na przeciw grodzkiej niemalże. W Czeskich były ostatnio same koncerniaki.

Dobra, bo przeginamy z tym offem...

Comment

• pawcross
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2012.01
            • 2

wesele

O rany !

Dzisiaj dopiero mogłem usiąść do komputera i poczytać - super !
            Coś czuję, że oprócz załatwienia rzeczonego tematu, znajdę tu bratnie dusze lubiące dobre rzeczy.

Faktycznie zakładając temat nie podałem szczegółów jak widzę bardzo istotnych.
            Mieszkam w Krakowie a wesele planuję zorganizować w Ojcowie i tak jak wspominałem chciałbym żeby goście nie musieli być skazani na standardową ofertę "browarów" takich jak Ż, O, etc.

pozdrawiam wszystkich serdecznie

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

To Zawiercie niedaleko. Całkiem sympatyczna opcja

Comment

• Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13956

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                To Zawiercie niedaleko. Całkiem sympatyczna opcja
                Też mi to się jako pierwsze od razu nasunęło, z tym że w postaci Bonera Mocnego, obecnie zwanego Jurajskim Mocnym.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

A Jasne Pełne albo Bursztynowe z beczki są niedostepne?

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13956

Zapomniałem o Jasnym Pełnym. Nigdy nie piłem go z beczki, natomiast Bonera Mocnego i owszem. Bursztynowe to niestety ale nie jest piwem dla wszystkich, czytaj wszelakiej weselnej gawiedzi.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• jacer
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2006.03
                      • 9875

To nie lepij Pintę?
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                      No Hops, no Glory :)

Comment

• dyczkin
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2011.05
                        • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                        Bursztynowe to niestety ale nie jest piwem dla wszystkich, czytaj wszelakiej weselnej gawiedzi.
                        Smutne to niestety
                        Jasne pełne pewnikiem lepsze na takie okazje
                        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13956

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                          To nie lepij Pintę?
                          Lepiej, ale dla Ciebie czy mnie, gdybyśmy byli zaproszeni
                          To wesele, trzeba równać do większości. Już wiemy o jaki region kraju chodzi. Chociaż nie piłem, to rozważyłbym jeszcze niefiltrowany Grybów (jest w Krakowie sklep firmowy) oraz (tu już pite) piwo ze Szczyrzyca.

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23975

Bierz Zawiercie Bursztynowe i problem z głowy. Nie słuchaj Pendiego
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• jacer
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2006.03
                              • 9875

Bo ja wiem. Pierwsza albo Odsiecz mogła by być. tylko nie wiadomo co mają wbekach. Na wesele mocne piwa to raczej nie pasują.

Najlepiej niech się skontaktuje z Grześkiem, bo może coś mają z zagramanicy.
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

Comment

• sienioo
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2008.12
                                • 177

Pinta może większości gości nie podejść. Zawiercie to najlepszy wybór. Jasne, Boner i wziąłbym Miodowe dla kobiet
                                Ostatnia zmiana dokonana przez sienioo; 2012-01-05, 00:14.

Comment

Przetwarzanie...
                                X