dojechały:
Artezan:
Pacific- pale ale
Brown Porter
Widawa:
Parowe
Czarny Kur
Augustiańskie-Kożlak pszeniczny
Ale Browar:
Amber Boy
Sweet Cow
Black Hope
Rowing Jack
promocja:
Kocour-Lezak 7,50
-Haka na lager 8
przecena:
Kocour-Am lager 5,- do 8.03
-Sub nahradnik 6,- do 10.03
Kocoury w wyjątkowej jak na Wrocław cenie (widać na facebooku), m.in. leżak za 7.10, Sumeczki, IPA, PA, Samurai, Kubik - 8,40, Saurus - 9,30, Gypsy Porter - 10,40.
A jednak da się, choć niektórzy mi wmawiali, że się nie da Bledną trochę wynalazki z naszych małych browarów, które cenią się podobnie, ale za... 0,33l + diacetyl gratis
A czy nie jest tak, że Kocour spuścił z tonu i bardziej uśmiechnął się do polskiego rynku? Pamiętam rozmowy i z ludźmi od sklepów i knajp że ten browar w ogóle nie był zainteresowany sprzedażą inna niż detaliczna i cena dla sklepu była zbliżona do takiej jaką miał konsument w Vansdorfie. Siłą rzeczy po narzucie było potem bardzo drogo- tak jak ciągle jest bodaj z Matuską. A widocznie rynek czeski przestał już wchłaniać całą produkcję i trzeba było się z sąsiadami przeprosić.
Te ceny są podobne jak w necie więc aż tak bym się nie zachwycał. A sam fakt dostępności co najmniej przyzwoitego browaru z szeroka ofertą cieszy.
Śledzę ceny Kocoura we Wrocławiu i nawet teraz, w innych sklepach, poniżej 10 pln nie schodzą. A więc albo to nie jest zmiana polityki cenowej, albo po prostu inni utrzymują wysoką cenę, "bo i tak się sprzeda".
A może są inne przyczyny takich cen , z tego co się orientuję to właściciele Piwnicy przywożą sami piwko z Czech , bezpośrednio z hurtowni bez żadnych pośredników i pewnie z dlatego takie ceny.
W związku z powyższym jutro, obowiązkowe zakupy. Interesuje mnie przede wszystkim Harrachov Frantisek 11° - bo jest w Czechach najlepsze piwo 2011 i 2012 roku. No i jakiegoś kocurka obowiązkowo .
Byłem. Jest coraz lepiej. Ostatnie wydarzenia zrobiły tylko nam klientom lepiej. To chyba najlepszy sklep w tej chwili we Wrocławiu. Myślę, że w ewentualnym rankingu w Polsce jest w czołówce. Może warto zorganizować taki ranking na tym portalu? Skoro możemy wybierać piwa roku może zacznijmy wybierać sklepy i knajpki. Chyba, że jest już taki ranking a ja jeszcze nie potrafię się odnaleźć.
Zdrówko.
To chyba najlepszy sklep w tej chwili we Wrocławiu. Myślę, że w ewentualnym rankingu w Polsce jest w czołówce. Może warto zorganizować taki ranking na tym portalu? Skoro możemy wybierać piwa roku może zacznijmy wybierać sklepy i knajpki. Chyba, że jest już taki ranking a ja jeszcze nie potrafię się odnaleźć.
Zdrówko.
Ciężko będzie przeprowadzić taki ranking. O ile wybierając piwo roku, masz do większości z nich dostęp, o tyle zjeździć chociaż połowę sklepów w Polsce...
Myślę, że to dobry pomysł z tym rankingiem. Można by wtedy ocenić miejsce pod każdym względem. Przecież picie piwa to nie tylko wlewanie w siebie złocistego (najczęściej) płynu. To także łatwość dostępu do towaru (asortyment), profesjonalizm obsługi czy atmosfera danego miejsca. W przypadku Piwnicy nie można nie docenić starań właścicieli. Wielka szkoda, że nie mają jeszcze jakiejś przytulnej knajpki. No cóż być może to wszystko jeszcze przed nami.
Comment