dojechały:
Artezan:
Pacific- pale ale
Brown Porter
Widawa:
Parowe
Czarny Kur
Augustiańskie-Kożlak pszeniczny
Ale Browar:
Amber Boy
Sweet Cow
Black Hope
Rowing Jack
promocja:
Kocour-Lezak 7,50
-Haka na lager 8
przecena:
Kocour-Am lager 5,- do 8.03
-Sub nahradnik 6,- do 10.03
Kocoury w wyjątkowej jak na Wrocław cenie (widać na facebooku), m.in. leżak za 7.10, Sumeczki, IPA, PA, Samurai, Kubik - 8,40, Saurus - 9,30, Gypsy Porter - 10,40.
A jednak da się, choć niektórzy mi wmawiali, że się nie da Bledną trochę wynalazki z naszych małych browarów, które cenią się podobnie, ale za... 0,33l + diacetyl gratis
A czy nie jest tak, że Kocour spuścił z tonu i bardziej uśmiechnął się do polskiego rynku? Pamiętam rozmowy i z ludźmi od sklepów i knajp że ten browar w ogóle nie był zainteresowany sprzedażą inna niż detaliczna i cena dla sklepu była zbliżona do takiej jaką miał konsument w Vansdorfie. Siłą rzeczy po narzucie było potem bardzo drogo- tak jak ciągle jest bodaj z Matuską. A widocznie rynek czeski przestał już wchłaniać całą produkcję i trzeba było się z sąsiadami przeprosić.
Te ceny są podobne jak w necie więc aż tak bym się nie zachwycał. A sam fakt dostępności co najmniej przyzwoitego browaru z szeroka ofertą cieszy.
Śledzę ceny Kocoura we Wrocławiu i nawet teraz, w innych sklepach, poniżej 10 pln nie schodzą. A więc albo to nie jest zmiana polityki cenowej, albo po prostu inni utrzymują wysoką cenę, "bo i tak się sprzeda".
A może są inne przyczyny takich cen , z tego co się orientuję to właściciele Piwnicy przywożą sami piwko z Czech , bezpośrednio z hurtowni bez żadnych pośredników i pewnie z dlatego takie ceny.
W związku z powyższym jutro, obowiązkowe zakupy. Interesuje mnie przede wszystkim Harrachov Frantisek 11° - bo jest w Czechach najlepsze piwo 2011 i 2012 roku. No i jakiegoś kocurka obowiązkowo .
Byłem. Jest coraz lepiej. Ostatnie wydarzenia zrobiły tylko nam klientom lepiej. To chyba najlepszy sklep w tej chwili we Wrocławiu. Myślę, że w ewentualnym rankingu w Polsce jest w czołówce. Może warto zorganizować taki ranking na tym portalu? Skoro możemy wybierać piwa roku może zacznijmy wybierać sklepy i knajpki. Chyba, że jest już taki ranking a ja jeszcze nie potrafię się odnaleźć.
Zdrówko.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kowal1974
To chyba najlepszy sklep w tej chwili we Wrocławiu. Myślę, że w ewentualnym rankingu w Polsce jest w czołówce. Może warto zorganizować taki ranking na tym portalu? Skoro możemy wybierać piwa roku może zacznijmy wybierać sklepy i knajpki. Chyba, że jest już taki ranking a ja jeszcze nie potrafię się odnaleźć.
Zdrówko.
Ciężko będzie przeprowadzić taki ranking. O ile wybierając piwo roku, masz do większości z nich dostęp, o tyle zjeździć chociaż połowę sklepów w Polsce...
Myślę, że to dobry pomysł z tym rankingiem. Można by wtedy ocenić miejsce pod każdym względem. Przecież picie piwa to nie tylko wlewanie w siebie złocistego (najczęściej) płynu. To także łatwość dostępu do towaru (asortyment), profesjonalizm obsługi czy atmosfera danego miejsca. W przypadku Piwnicy nie można nie docenić starań właścicieli. Wielka szkoda, że nie mają jeszcze jakiejś przytulnej knajpki. No cóż być może to wszystko jeszcze przed nami.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Witam mam do oddania korek jak w temacie. Za darmo/za piwo. Lokalizacja Wrocław, galeria dominikańska lub pl. Grunwaldzki. Wysyłam tylko za przedpłatą. Stan jak na zdjęciu
Znalazłam na działce i pomyślałam, że ktoś może uznać za okaz kolekcjonerski
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
Comment