Coś pomiędzy 3,20 a 3,50, jak dobrze zapamiętałem...
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Nowości z Klosterbrau Schroder Bamberg, po roku wraca dubeltowy koźlak St. Georgen, wyprzedaż piwa żateckiego oraz promocja na miłosławskiego pilznera /nieco ponad 2 zł/ i inne.
Czy jest szansa, że wróci do DrinkHali Krakonoš tmavé výčepní desítka? Jeździłem w pierwszej połowie zeszłego roku specjalnie po zapasy tego piwa i nagle zniknęło z półki. Pytałem nawet kogoś z obsługi w sklepie to stwierdził, że Krakonoš nie robi ciemnego bo inaczej by był
Czy jest szansa, że wróci do DrinkHali Krakonoš tmavé výčepní desítka? Jeździłem w pierwszej połowie zeszłego roku specjalnie po zapasy tego piwa i nagle zniknęło z półki. Pytałem nawet kogoś z obsługi w sklepie to stwierdził, że Krakonoš nie robi ciemnego bo inaczej by był
Krakonos 10% ciemna powinna być jutro, ktoś z obsługi wprowadził Cię w błąd.
Kocour Samuraj i Sumecek chłodzą się w lodówce
Zapraszam
Pojawiło się kilka nowych bocków o czym wspominał Wrojtek.
Spital i Eichhofene w butelkach typu granat zwierzyniecki. W dodatku zwrotnych.
Pinty nadal dostępne. Chętnie zakupiłbym jakieś nietypowe belgijskie klasztorniaki, bo pogoda odpowiednia.
Pojawiło się kilka nowych bocków o czym wspominał Wrojtek.
Tak, to w ramach akcji zima przygotowano zestaw bocków (w tym podwójnych i pszenicznych) z Niemiec, Austrii, Polski i Holandii, jak również są portery marek krajowych oraz czeskich, estońskich, rosyjskich, ukraińskich.
Z nowych dostaw - Tambor 11 i świąteczna czternastka Klazar, niewątpliwie ostatni raz tej zimy, bo w nawet w browarze już niedostępny. Także Poutniki, Konrady, Postrzyżyny, Eggenberk z ich wędzonką, Hubertus 12, Vevoda, Demon, Lobkowicz i inny.
Z tego co wiem jeszcze tej zimy przewidywana jest kolejna zagraniczna dostawa treściwych piw sezonowych.
Comment