Ni huhu. Wczoraj budynek wyglądał jak po przejściu Armii Czerwonej
Lubin, Sowia 6A, Bimbeer (Alkohole Świata)
Collapse
X
-
Last edited by chemmobile; 2012-05-29, 09:59.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
-
-
To samo mówił kumpel od którego mam wiadomościVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Trwają prace wykończeniowe.
Dzisiaj kładli tynk na zewnątrz a i w środku jest czyściej i są kafelki
Info od kolegiVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Sklep ponownie otwarty po remoncie; teraz jako Bimbeer (czyli pewnie ten sam właściciel, co w przypadku legnickiego Bimbeera). Generalnie piwo zajmuje mniej niż 50% miejsca na półkach, ale można coś dla siebie znaleźć. W porównaniu do poprzedniej odsłony sklepu ciekawsze piwo ma własne lodówki. W pośpiechu nie rozglądałem się uważnie po półkach i lodówkach, ale na pierwszy rzut oka asortyment z Darsu plus inne wynalazki.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Dostępna czeska klasyka z Darsu - Skalaki, Svijany itp. Ponadto Racibórz i Witnica (w tym Zagłębiak i Miedziak), wybrane piwa Ciechana i Lwówka Śl., nowe piwa od KP (trzy rodzaje Książęcego). Jest też coś z Niemiec, ale w stylu Krombachera i jemu podobnych.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
Sklep chyba próbuje metodą sapera rozbudowywać asortyment. Wchodzą pojedyncze marki różnych browarów. Z ciekawszych Lady Blanche od AleBrowaru. Na sobotni mecz Zagłębia Lubin zabrakło Zagłębiaka z Witnicy, ale browar nie zawiódł i w lodówce czekało Karkonoskie, które sądząc po smaku jest klonem Zagłębiaka
Pomocna obsługa, aczkolwiek dla "zawodowego" piwosza może być lekko irytująca swoimi uwagami co do niektórych piwLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
Dwukrotnie wizytowałem sklep i nikt nie próbował "radzić" mi .
Dobry sklep na początek przygody z piwem ale dla sekciarzy nic specjalnegoVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Takich sklepów nie traktuję jako "początek przygody" a źródło regularnego zaopatrywania się w piwo. Jakby istniały tylko sklepy dla sekciarzy, to po piwo nadal musiałbym dymać przez pół Wrocławia. No chyba, że ktoś pije tylko "wysokogatunkowe" piwa, ale wtedy takie "hobby" wymaga poświęceńLast edited by chemmobile; 2012-10-01, 15:29.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziZ ciekawszych Lady Blanche od AleBrowaru
Comment
-
-
Dostępne są też Sweet Cow i Rowning Jack z Ale Browaru. Stout i jeszcze z trzy pozycje z Browaru Południe, pełno też Jagiełły, nie tylko magnusów. Ogólnie dla zaspokojenia podstawowych potrzeb ok, ale częściej zdarzają się ciekawe pozycje w Bimbeerze na Jana Pawła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika geophagus Wyświetlenie odpowiedziDostępne są też Sweet Cow i Rowning Jack z Ale Browaru.
Ładny zestawik Portera z Kormorana z pokalem.
Do tego szeroki wybór piw z Kormorana, Ciechana i niespotykany u nas Leżajsk Jasne Pełne w butelce.
Comment
-
-
Sweet Cow i Rowing Jack po 3 zł. Piwa nie schodzą i "terminują się". Trzymane są jednak w lodówce i Sweet Cow smakuje bez zastrzeżeń. Jest tego jeszcze kilka butelek, w tym tylko jedna Rowing Jack.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziSweet Cow i Rowing Jack po 3 zł. Piwa nie schodzą i "terminują się". Trzymane są jednak w lodówce i Sweet Cow smakuje bez zastrzeżeń. Jest tego jeszcze kilka butelek, w tym tylko jedna Rowing Jack.
Do tego udało mi się zakupic wreszcie Lwówka Belga i Wiedeńskiego .
Comment
-
-
Robox, została może jakaś krówkaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziRobox, została może jakaś krówka
Comment
-
Comment