Lubin, Sowia 6A, Bimbeer (Alkohole Świata)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Ni huhu. Wczoraj budynek wyglądał jak po przejściu Armii Czerwonej
    Last edited by chemmobile; 2012-05-29, 09:59.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• dyczkin
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2011.05
      • 3657

To samo mówił kumpel od którego mam wiadomości
      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• dyczkin
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2011.05
        • 3657

Trwają prace wykończeniowe.
        Dzisiaj kładli tynk na zewnątrz a i w środku jest czyściej i są kafelki
        Info od kolegi
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• chemmobile
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2009.03
          • 2168

Sklep ponownie otwarty po remoncie; teraz jako Bimbeer (czyli pewnie ten sam właściciel, co w przypadku legnickiego Bimbeera). Generalnie piwo zajmuje mniej niż 50% miejsca na półkach, ale można coś dla siebie znaleźć. W porównaniu do poprzedniej odsłony sklepu ciekawsze piwo ma własne lodówki. W pośpiechu nie rozglądałem się uważnie po półkach i lodówkach, ale na pierwszy rzut oka asortyment z Darsu plus inne wynalazki.
          Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• chemmobile
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.03
            • 2168

Dostępna czeska klasyka z Darsu - Skalaki, Svijany itp. Ponadto Racibórz i Witnica (w tym Zagłębiak i Miedziak), wybrane piwa Ciechana i Lwówka Śl., nowe piwa od KP (trzy rodzaje Książęcego). Jest też coś z Niemiec, ale w stylu Krombachera i jemu podobnych.

Comment

• chemmobile
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2009.03
              • 2168

Sklep chyba próbuje metodą sapera rozbudowywać asortyment. Wchodzą pojedyncze marki różnych browarów. Z ciekawszych Lady Blanche od AleBrowaru. Na sobotni mecz Zagłębia Lubin zabrakło Zagłębiaka z Witnicy, ale browar nie zawiódł i w lodówce czekało Karkonoskie, które sądząc po smaku jest klonem Zagłębiaka
              Pomocna obsługa, aczkolwiek dla "zawodowego" piwosza może być lekko irytująca swoimi uwagami co do niektórych piw

Comment

• dyczkin
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2011.05
                • 3657

Dwukrotnie wizytowałem sklep i nikt nie próbował "radzić" mi .
                Dobry sklep na początek przygody z piwem ale dla sekciarzy nic specjalnego

Comment

• chemmobile
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2009.03
                  • 2168

Takich sklepów nie traktuję jako "początek przygody" a źródło regularnego zaopatrywania się w piwo. Jakby istniały tylko sklepy dla sekciarzy, to po piwo nadal musiałbym dymać przez pół Wrocławia. No chyba, że ktoś pije tylko "wysokogatunkowe" piwa, ale wtedy takie "hobby" wymaga poświęceń
                  Last edited by chemmobile; 2012-10-01, 15:29.

Comment

• robox
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.11
                    • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                    Z ciekawszych Lady Blanche od AleBrowaru
                    To przeważyło, aby dzisiaj ruszyc cztery litery i odwiedzic ten sklep.

Comment

• geophagus
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2007.10
                      • 33

Dostępne są też Sweet Cow i Rowning Jack z Ale Browaru. Stout i jeszcze z trzy pozycje z Browaru Południe, pełno też Jagiełły, nie tylko magnusów. Ogólnie dla zaspokojenia podstawowych potrzeb ok, ale częściej zdarzają się ciekawe pozycje w Bimbeerze na Jana Pawła.

Comment

• robox
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.11
                        • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika geophagus Wyświetlenie odpowiedzi
                        Dostępne są też Sweet Cow i Rowning Jack z Ale Browaru.
                        Są w obniżonej cenie - kończąca się data spożycia.
                        Ładny zestawik Portera z Kormorana z pokalem.
                        Do tego szeroki wybór piw z Kormorana, Ciechana i niespotykany u nas Leżajsk Jasne Pełne w butelce.

Comment

• chemmobile
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.03
                          • 2168

Sweet Cow i Rowing Jack po 3 zł. Piwa nie schodzą i "terminują się". Trzymane są jednak w lodówce i Sweet Cow smakuje bez zastrzeżeń. Jest tego jeszcze kilka butelek, w tym tylko jedna Rowing Jack.

Comment

• robox
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.11
                            • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                            Sweet Cow i Rowing Jack po 3 zł. Piwa nie schodzą i "terminują się". Trzymane są jednak w lodówce i Sweet Cow smakuje bez zastrzeżeń. Jest tego jeszcze kilka butelek, w tym tylko jedna Rowing Jack.
                            Byłem zakupiłem.
                            Do tego udało mi się zakupic wreszcie Lwówka Belga i Wiedeńskiego .

Comment

• dyczkin
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2011.05
                              • 3657

Robox, została może jakaś krówka

Comment

• robox
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.11
                                • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
                                Robox, została może jakaś krówka
                                Byłem godzinę temu, jest jeszcze kilka sztuk.

Comment

Przetwarzanie...
                                X