Carlsberg butelka 0,5l po 2,49 do końca Euro.
Z nowości jest Koźlik i Pszeniczniak z Ambera (podobno jedyny taki w Polsce-mokre drożdże).
Jest też Cornelius Ciemny Pszeniczny oraz ciemny Proletaryat.
Aktualna oferta na: http://www.marketmik.pl/index.php/as...zia-piwny.html
Dziś dowiozłem PINTY: Atak Chmielu, Odsiecz Wiedeńska, Imperium Atakuje i Dobry Wieczór.
OPATY: Svetly, Pepper, Bitter i Benediktin.
Uzupełniony Miłosław Koźlak i Fortuna Miodowa oraz Lwówek Książęcy.
Od wczoraj dostępne są Rowing Jack i Lady Blanche z Ale Browaru.
Jest mocniejsza wersja Ciechanowego Portera (ekstr. 22%),
Krakowiak nieklarowny,
Lwówek Książęcy,
Cydry Kiss (4 smaki).
Pub, a właściwie tap room w centrum Oksforodu, gdzie nie chciało się nam poszukiwać piwa w innych miejscach. Właściwie kanciapa z kilkoma stolikami w klimatycznym pasażu tagowym niedaleko głównego skrzyżowania miasta. Na kranach siedem piw z browaru patronackiego lokalu czyli Tap Social Movement....
Galanta to miasto które znam tylko z okien pociągu, gdy jadąc na trasie Bratysława- Budapeszt, dziesiątki razy już się przez nie przejeżdżało. Tym razem miałem motywację by do niego zaglądnąć. Już przed dworcem przechodząc obok osób czekających na pociąg, zostałem utwierdzony w...
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
Bardzo dziwne miejsce, do którego dotarłem w piekielnie gorący dzień sierpnia.
Sporych rozmiarów browar z restauracją i hotelem w mieście Pazardżik, a właściwie już kilkaset metrów za rogatkami miasta przy drodze krajowej.
Lokalizacja jest o tyle dziwaczna, że dookoła nie ma...
Comment