Czynne, czynne - wczoraj odwiedzałem - sklep otwarty od niedawna nawet w niedzielę. Zaopatrzenie bez zarzutu - jest Ale Browar, Pinta, nowe Kormorany, cała dalsza "czołówka" polska, sporo Czech i piw zza wschodniej granicy.
Tylko lodówka jakby trochę mała, mając na uwadze upały to troszkę rzutuje. Ceny jak dla mnie troszkę wysokie (Maria Kraków) ale asortyment spoko, można przy okazji zakupić proszek do prania
Rzeczpospolita Krakowska
jak wychodze to tylko na pole
Nie wiem czy to plota ale ktosik mi powiedział ze właściciel Kapsla warzy swoją warke ale czy to prawda? hmmm.Sprzedać nie może ale moze mógłby poczestować!Niedaleko od kapsla otwarła sie gospoda u Szwejka-piwka czeskie i taka sama miała być kuchnia.Muszę iść na zwiady.
Odwiedziłem sklep w zlotowy piątek.
Półki były zapełnione, udało mi się zakupić Prometeusza(vol. 1 ), Ce n'est pas IPA i nowego Rycerza. W Głogowie tego nie miałem.
Mała krytyka się należy: pobrali mi kaucję za Pintę i Gościszewo .
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Witam, jestem nowy na tym forum. Mam pytanko, czy w tym sklepie z piwkiem z Zielonej Górze można juz nabyć piwo "Duży Volt'" z browaru Brodacz? Pozdrawiam Wszystkich Piwoszy
W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
Nie chcę zaśmiecać wątku o nowych browarach rzemieślniczych, a tam pojawiło się info + kilka postów o inicjatywie pod nazwą jak w temacie.
Wystartowali kilka dni temu (w piątek) z dwoma piwami: 11 i 13 - obydwa poprawne, ale bez rewelacji, za to ceny z kosmosu - w sklepie piwno/alkoholowym...
Powstaje nowy multitap w Zielonej Górze. 8 kranów na początek. Ma być też jedzenie. Otwarcie miało być w czerwcu, ale się obsunęło. Tyle na razie wiem.
Comment