Takie info, jak kto lubi, że Matushka się pojawiła. Co prawda pewnie już jej nie ma ale wedle zapewnień ma teraz bywać regularnie.
Warszawa, Al. KEN 53 lok. U6, Stacja Piwa [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bury_wilk Wyświetlenie odpowiedziTakie info, jak kto lubi, że Matushka się pojawiła. Co prawda pewnie już jej nie ma ale wedle zapewnień ma teraz bywać regularnie.
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziWczoraj spytałem ile za butelkę i chyba się przesłyszałem, bo odpowiedź była taka: 39zl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziWczoraj spytałem ile za butelkę i chyba się przesłyszałem, bo odpowiedź była taka: 39zlVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziPewnikiem 0,7l .
Ale i za 1l to byłaby cena kosmicznaRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
No widisz, u mnie głowa słabsza
I błędy, ciagłe błędy.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Jeśli chodzi o asortyment to bez większych zmian. Większość polskiej sceny niekoncernowej (nie ma SzałuPiw, Artezana) plus trochę piw niemieckich i czeskich. Na nalewakach 2 cydry, 3 czeskie jasne, Kormoran Jasny niefiltrowany (13zł/1l) i AIPA (18zł), Apetyt na życie (17zł), Raciborskie (12zł).
Albo mi się nie rzuciło w oczy, albo nie ma nic w tym sklepie z Browarów Regionalnych Jakubiak - co aż taką szkodą nie jest, bo są obecne dość masowo w Warszawie.
ps.
Zgodnie z paragonem, Ale Browar ma nowe piwo: "Brown Food"
Comment
-
-
Zajrzałem dziś koło 15:30 po drodze. Jeśli ktoś chce Imperatora Bałtyckiego to jest ponoć coś koło skrzynki na stanie. Cena nieco wyższa, bo 9.80 bodajże.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
-
Stała obniżka ceny na lane do petów czeskie. Zmienił się dostawca ponoć. Wcześniej 12 - 14zł/litr teraz liniowo po 10zł/litr.
Przed chwilą byłem i widziałem w tej cenie Holbę 12, Jeżka 11 i Krakonosa 12.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
-
A jak z piwami butelkowymi? Jakie browary są? I jak cenowo?
Około 2 tyg temu przejeżdżałem obok ale jakieś czarne folie w oknach nie skusiły mnie do odwiedzenia sklepu, aczkolwiek jeśli warto to nadrobiłbym zaległości.W piwowarstwie domowym nie ma przegranych.
Każde niepowodzenie czegoś uczy.
Przegrasz dopiero wtedy, gdy nie spróbujesz!
Comment
-
-
Sporo regionalnych, rzemieślniczych i kontraktowych rzeczy. W zasadzie głównie rodzimych. Półki zapchane. Ceny od 7 do 9 zazwyczaj. Czyli jak wszędzie. Wybacz, nie bardzo się przyglądałem, wstąpiłem tam tylko na mały antrakt w trakcie wieczornego rowerowaniaLast edited by wpadzio; 2015-01-27, 22:02.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
-
Ok, wielkie dzięki, jak będę się kręcił po Ursynowie to zajrzę sobie
Co do cen chodziło mi raczej czy jesteś w stanie odnieść się do innych ursynowskich sklepów, ale skoro na szybko wpadłeś to rozumiem że nie. Na Ursynowie jest kilka tych miejsc - sam pewnie wieszW piwowarstwie domowym nie ma przegranych.
Każde niepowodzenie czegoś uczy.
Przegrasz dopiero wtedy, gdy nie spróbujesz!
Comment
-
Comment