W przyszłym tygodniu mam zamiar zajrzeć do Joli. Coś ciekawego jest aktualnie ? Interesuje mnie raczej egzotyka, przez duże E
Warszawa, Koszykowa 53 (przed architektami), Jola [zamknięte]
Collapse
X
-
Byłem w Joli wczoraj i były piwa z Indonezji,Wenezueli,Nigerii,Etiopii,RPA,Filipin,La osu,Kenii
Mieszkam blisko,więc bywam tam przynajmniej raz na 3 dni,ale to jest taki sklep że ciągle jest coś nowego mają,a to co mają szybko jest niedostępne ponieważ zamawiają po kilka sztuk .Comment
-
Ponadto Szwajcaria, Holandia, Belgia, Anglia, Litwa, Nowa Zelandia.
Kupa niemców, czechów no i piwka krajowe.
Wybór spory. Warto zajrzeć.Last edited by sibarh; 2012-10-08, 16:45.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
-
Tradycyjnie ciężko wyjść z tego sklepu z pustymi rękami. Wczoraj zaobserwowałem dużo piw z USA, Australii, NZ, Francji, Szwecji, Niemiec. Pojedyncze z Kenii, Barbados, Brazylia, Jamajka, Liechtenstein, Szwajcaria. Tylko te ceny... ale przynajmniej powodują że jestem w stanie udźwignąć plecakComment
-
Tradycyjnie ciężko wyjść z tego sklepu z pustymi rękami. Wczoraj zaobserwowałem dużo piw z USA, Australii, NZ, Francji, Szwecji, Niemiec. Pojedyncze z Kenii, Barbados, Brazylia, Jamajka, Liechtenstein, Szwajcaria. Tylko te ceny... ale przynajmniej powodują że jestem w stanie udźwignąć plecakComment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Comment
-
Jak byłem tam wczoraj, wybór piw prezentował się dość średnio jak na ten sklep. Raczej resztki... trochę egzotyki, w tym Togo, Gwadelupa, Martynika, niestety jak zwykle w zaporowych cenach (35-37 zł)Comment
-
,,Mój" sklep
,,U Joli" bywam regularnie od 3-4 lat. Wybór piw świetny, dużo nowości, chwała właścicielowi za zaangażowanie i chęć zaspokojenia nietypowych potrzeb bywalców. Właśnie ,,U Joli" zakupiłem zdecydowanie najwięcej piw z nowych krajów świata pomijając podróże i dostawy od przyjaciół i znajomych.Śmiem twierdzić, że jest to najlepszy pod tym względem sklep w Polsce. Do tych co narzekają na ceny, jest biznes do zrobienia, więc do dzieła, nic nie działa skuteczniej niż konkurencja. Zawsze można porozmawiać o planowanych dostawach a i z polskich browarów coś się trafi. W miarę nową ofertą są piwa z browarów restauracyjnych a naprawdę ciężko jest dotrzeć nawet do tych w Polsce. Ogólna, oczywiście subiektywna ocena ,,celujący" choć do sklepów w Belgii jeszcze trochę brakuje. Dla mnie miejsce kultowe!Comment
-
Bez przesady z tą laurką. O ile nic się nie pozmieniało przez ostatnie pół roku to jest przede wszystkim sklep z winami, piwo stanowi tam małą ekspozycję względem całości. Dość dawno tam nie byłem, ale wspominam dość miło - był to jeden z pierwszych sklepów, w których kupowałem coś więcej niż Lech czy inna Łomża.Comment
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
Comment