Nie jest łatwo na Linii Otwockiej znaleźć ciekawe piwa. Tu i ówdzie pojawiły się piwa z Ciechanowa, ale najczęściej jest to Wyborne Królewskie, które dość długo już stoi w sklepie i właśnie skończył się termin przydatności do spożycia. Toteż nie posiadałem się ze szczęścia, kiedy odkryłem sklep ,,Elf" przy ul. Patriotów 137, tuż koło stacji PKP Miedzeszyn. Piw z Ciechanowa jest tam cały wybór; Królewskie, Beczkowe, Farskie i Porter. Z innych małych browarów jest jeszcze Grudziądz. Z zagranicznych są Obolony i Topvary. Po drugiej stronie torów jest sklep (w tym wysokim, wysokim budynku, aż ze cztery piętra chyba) gdzie można dostać wyroby AMbera; Classik i Red Mocny, ale tylko w puszkach. Można też dostać Perłę w wymiennych butelkach, ale widziałem tylko mocną.
Warszawa, Patriotów 137, Elf
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
W Falenicy przy pętli 608 są Delikatesy CARO. Można tam dostać wyroby Ciechanowa. Ceny normalne.www.collections.pl
Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych -
Przy stacji kolejowej PKP Józefów, po zachodniej stronie torów, są delikatesy. W nich przegląd Ciechanowa, Jabłonowa, oraz Porter Łódzki, ten ostatni niestety tylko puszkowy.KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLIComment
Related Topics
Collapse
-
W 2020 roku ruszył w Łucku nowoczesny browar kraftowy. Prowadzą go bracia Walenty i Aleksy Popoowycz.
Browar warzy na sprzęcie firmy Craft Innovation ze Lwowa. Słód i chmiel imoprtowany jest między innymi z Niemiec, Polski, USA i Australii.
Na stałe warzą: German Pils,...-
Channel: Ukraina
-
-
Większy samoobsługowy sklep na Popowicach z dość przyzwoitym wyborem polskich kraftów, trochę piw czeskich.
Na uwagę zasługuje natomiast bardzo duży asortyment Browaru Zamkowego w Cieszynie (od Lekkiego Żytniego po trzy rodzaje ich barley wine).-
Channel: Dolnośląskie
-
-
Przyjemne delikatesy w centrum, gdzie można dostać oryginalne produkty nie tylko z Niemiec (kawy, czekolady, słodycze, miody, makarony, oliwy, octy, alkohole itp.).
Jest regał z piwami:
https://goerlitzer-fass.de/pages/uns...ukte/biere.php
Tam trochę Belgii,...-
Channel: Niemcy
2020-09-09, 22:27 -
-
21 listopada otworzył swe podwoje nowy lokal o swojsko brzmiącej nazwie : Delikatesy. My też mamy swoja kontynuację - w miejscu, gdzie "od zawsze" opolskie delikatesy się mieściły, po remoncie ruszyło nowe przedsięwzięcie o nazwie jak wyżej. W lokalu pozostał kultowy element starego...
-
Channel: Opolskie
-
-
Sprzedam lub wymienię na aktualne kraftowe piwo kamionkową butelkę po porterze z Ciechanowa. Najchętniej odbiór osobisty w najbliższą sobotę na giełdzie w Tychach 19.05.2018.
Nie mam zdjęcia pod ręką więc posiłkuje się z forum. O taką butelczynę chodzi. Jest z etykietą:
https:...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment