Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaPiwa
Wyświetlenie odpowiedzi
Grybów, Siołkowa 264, sklep przy browarze Grybów
Collapse
X
-
Eee, nie. Byłem i w sklepie i w biurze oraz w magazynach. Dalej się nie pchałem (a ochotę miałem wielką), gdyż było troszkę zamieszania z powodu braku prądu. Zaś w biurze była tylko jedna przemiła Pani. Nie było zaś ani Panów Prezesów, ani Pana Dyrektora Handlowego."Ostatni wspaniały przebłysk samochodowego geniuszu zaprezentowała nam Toyota, która w późnych latach 60 wypuściła na rynki świata samochody, które się nie psuły." Jeremy Clarkson
Comment
-
-
Gdy wysiadłem na stacji PKP w Grybowie i zapytałem o browar okazało się, że mam jeszcze do przebycia ponad 2 km. Ale cóż to dla piwosza, przy okazji obejrzałem miasto. Browar znajduje się tuż za tablicą kończącą Grybów a rozpoczynającą Siołkową, za wiaduktem kolejowym. Pociągi wspinając się pod górę okrążają zabudowania browaru dużą pętlą lecz nie ma tu stacji.
Sklep firmowy czynny jest obecnie od 9 do 20, w ciepłych miesiącach gdy wystawiany jest ogródek do 21. W czasie mojej wizyty 30.03 w ofercie było 8 rodzajów piw butelkowych:
- Góralskie 10°Blg, 4,7% alk. 2,39 zł
- Premium 10°Blg, 4,7% alk. 2,39 zł
- Grybów 12°Blg, 5,7% alk. 2,49 zł
- Exclusive Export 12°Blg, 5,7% alk. 2,49 zł
- Lach Mocne 14°Blg, 6,8% alk. 2,59 zł
- Strong Export 14°Blg, 6,8% alk. 2,59 zł
- Góralskie krzepkie 15,1°Blg, 7,6% alk. 2,89 zł
- Bock 17°Blg, 8,1% alk. 2,49 zł (była promocja, normalnie kosztuje 3,29 zł)
Z beczki można było skosztować Żywe niefiltrowane, niepasteryzowane 15°Blg, 7,6% alk. za 3,40 zł. Piwo złotego koloru, całkiem mętne. Po nalaniu gęsta piana na 3 cm, w trakcie picia zredukowała się do grubej obrączki. Pachnie mocno słodowo i drożdżowo. W smaku bardzo treściwe, wyraźnie słodowe z rześką nutą mocno dojrzałych owoców, takąż goryczką i świeżą drożdżowością. Jest też typowy dla tutejszych piw lekki posmak piwniczny ale generalnie piwo bardzo smaczne i mimo swej mocy gładko wchodzące. Szkoda, że można się go napić tylko na miejscu, na pewno miało by powodzenie w piwiarniach.
Niestety, brak jest szkła firmowego i podkładek, można kupić koszulki firmowe. Od miłej pani z obsługi dostałem nieużywane etykiety, warto zaznaczyć, że pojawiły się nowe ich wersje, a wszystkie kontry mają już umieszczony tak ekstrakt jak i alkohol.
Fotki w galerii:
Comment
-
-
8 czyli 5
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Obecnie pod względem asortymentu sytuacja bez zmian- wszystkie 8 marek dostępne na półkach dokładnie w takich cenach jak pisał dadek w kwietniu (tylko Bock już bez promocji- po 3.29).
Na kranie Żywe niefiltrowane, ale o innych parametrach- 4,7%. Lekko mętne, drożdżowe w smaku. Kosztuje 2.80.
Sklep czynny 7 dni w tygodniu do 21:00.
Przemiła pani za ladą, w ciągu moich dwóch wizyt w tygodniu po obfitych zakupach na wynos dostałem dwa razy Żywe na miejscu gratis
W drugiej sali jest zawieszona plazma, są drewniane ławy i stół do piłkarzyków = możliwość spokojnej konsumpcji
Całkiem sporo klientów przewija się w ciągu dnia w sklepiku, szczególnie panów z dostawczaków na zasadzie zgrzewa na pakę i dalej w drogę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziNa kranie Żywe niefiltrowane, ale o innych parametrach- 4,7%. Lekko mętne, drożdżowe w smaku. Kosztuje 2.80.
Przemiła pani za ladą.
Comment
-
-
No proszę - na nasze browary zawsze można liczyć - teraz piwo zrobili z drożdży! Naturalnych w dodatku! I to jest to prawdziwe piwo - w odróżnieniu od tego, co jest z chmielu, a co gorsza, ze słodu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo proszę - na nasze browary zawsze można liczyć - teraz piwo zrobili z drożdży! Naturalnych w dodatku! I to jest to prawdziwe piwo - w odróżnieniu od tego, co jest z chmielu, a co gorsza, ze słodu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarniak Wyświetlenie odpowiedziJest już dostępna niefiltrowana i niepasteryzowana 14.
Mam nadzieję, że zagości na stałe w ofercie ponieważ jest super dobra.
Dzisiaj dostępna jako Edycja Limitowana.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment