Będę niedługo przejazdem w Krakowie więc mam kilka pytań:
- Czy można już płacić kartą?
- Czy mogę oddać/wymienić butelki Euro i z patentem od piw niemieckich (mam niecałą skrzynkę)?
- Jak w tej chwili wygląda oferta piw z USA (głównie chodzi mi o portery i RISy)?
- Czy są jeszcze Kocoury?
Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
To się nieźle składa, bo dziś zaczynam robić porządek w piwnicy, a mam tam ze dwie albo trzy kraty ojro i co najmniej jedną steinie. Jaki jest przelicznik?
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Uzupełnione braki na polskich półkach.
Z ciekawostek
- Witnica edycja limitowana Lubusza z kapslami, które symbolizują kraje biorące udział w mistrzostwach Europy w piłce nożnej.
- Radomyszl Golden Lager, Pilsen, Old Brown.
- Persza Prywatna Browarnia Stare Misto, Lager, Extra, Czorne, Awtorśke.
Jakie piwa z browaru PINTA są dostępne?
Jeśli nie ma wszystkich to kiedy można się ich spodziewać ?
Nie jestem do końca pewien ale z tego co sobie przypominam zostało tylko A'la Grodziskie, Jak w Dym, PszeKoźlak i Wesołych Świąt. Atak Chmielu ostatnio się skończył. Jeszcze kilka butelek zostało w pubie. Nie przewidujemy dostawy z Pinty w najbliższych dniach.
Równo z premierą w Czechach do sklepu zawitała, wraz z pozostałym czeskim asortymentem, nowość z Vyskova - Jubiler Amber IPA. Od jutra (w sumie od dziś) w sprzedaży.
Comment