Nowa etykieta, butelka bezzwrotna
Cena na jakim poziomie
Zdaje się to butelka Euro, przez wiele browarów stosowana jako bezzwrotna. Ach ta polityka browarna Witnica przez pewien czas traktowała ją jako zwrotną, następnie jako nie zwrotną. Teraz zakupiłem w niej Lwówka ratuszowego, jako zwrotnego, choć na ecie o tym ani słowa. Co jest grane
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Spóźnionym piwem miesiąca czerwca jest "Trooper", czyli oficjalne piwo zespołu Iron Maiden.
Piwo "Trooper", którego nazwa nawiązuje do jednego z najbardziej znanych utworów Iron Maiden, powstaje w cenionym i wielokrotnie nagradzanym browarze Robinson ze Stockport. Jest to piwo górnej fermentacji, tak zwane ale. Ze swojego nowego produktu niezwykle zadowolony jest Bruce Dickinson.
- Jestem długoletnim fanem tradycyjnych brytyjskich ale. Myślę, że kiedy umrę i pójdę do nieba, poproszę o kratę naszego piwa. Muszę jednak zaznaczyć, że jestem bardzo podenerwowany: Robinsonowie to pierwsi ludzie u których byłem na przesłuchaniu przez ostatnie 30 lat. Ich magia polega na alchemicznym połączeniu smaku i konsystencji, która daje wyraz piwu "Trooper". Kocham to! - powiedział wokalista Iron Maiden.
Tak. Czas bardzo szybko płynie. Już od roku jesteśmy z Wami. Z tej okazji w najbliższą sobotę (29.06) zapraszamy Was na małe urodzinowe spotkanie do Omerty. Start 21:00 (Kazimierz, ul. Kupa 3). Będzie tort a także zdradzimy nasze plany na przyszłość.
Jako, że ilość miejsc jest nieco ograniczona, bardzo prosimy o potwierdzenie mailem, telefonicznie lub na facebooku fakt przybycia. Będzie nam bardzo miło.
Comment