Kędzierzyn Koźle, Wojska Polskiego 10 (?), Zimna Wódka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chaynik
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.06
    • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
    No fajnie, teraz to wiem jak jestem 300km od Kędzierzyna. Jakby godziny otwarcia były wywieszone to bym wczoraj wpadł na zakupy a tak klops. Ponawiam pytanie o dostępność Lwówka Śląskiego i Brackiego
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chaynik Wyświetlenie odpowiedzi
    Jest już Lwówek i Twierdzowe niepasteryzowane z Raciborza. Pojawiło się Mastne z Cieszyna
    A także Czarnkowskie - Proletaryat ;]

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

Mój ojciec odwiedził owy sklep i mówił, że tak bogatego wyboru piwa jeszcze nie widział . Jak się wyrobię to w środę sprawdzę co tam macie ciekawego
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

Po szybkiej wizycie (portera mi się zachciało) jedna podstawowa uwaga - ceny mocno wyśrubowane. Ja wiem, że porter Warmiński jest bardzo dobry a do browaru daleko, ale cena 8pln za butelkę jest trochę odstraszająca.
        W lodówkach tylko koncerny, ale przynajmniej pośród nich Żywiec Porter.
        Ceny jakie zapamiętałem to:
        Żywiec Porter - 5,75
        Porter Warmiński - 8
        Ciechan Porter (22%) - 7
        Komes - 7

Jutro postaram się w czasie wizyty zrobić notatki co jest i za ile
        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• fuliano
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2010.07
          • 1835

To masz rację, bo ceny tych porterów odrobinę oderwane od rzeczywistości

Comment

• Mason
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2010.02
            • 3280

Z polskich browarów:
            Czarnków - Noteckie, Eire, Walońskie, Izerskie, Proletaryat - ceny od 2,8 do 3.
            Fortuna - pełna oferta. Smoki po 3,4, Czarne bodajże 4,5
            Amber - Grand Imperial (5,8), Złote Lwy (4,5), Koźlak (4,8), Żywe
            Lwówek Śląski - 3,5
            Cornelius - po 4,1 i Ale Ale po 5,5.
            Konstancin - Żytnie za 6,5
            BOSS - spory wybór, min Celtyckie (4,5), Lubuskie (3,4), Gorzowiaki, cytrynowy wynalazek, Koźlak
            Gniewosz - chyba jasne i ciemne, nie pamiętam czy był koźlak
            Racibórz - Raciborskie 2,95, Twierdzowe
            Ciechan - Porter (7), Miodowe (5,4), Mocne (3,8), Wyborne i Pszeniczne (po 3,5)
            Brackie Mastne - 5
            Kormoran - Warmiak (4,5), Świeże (4,5), Orkiszowe (5,7), Orkiszowie z Miodem, Warnijskie, Porter Warmiński

Z zagranicznych:
            Bernard - Svatecny, Jantarovy i Tmavy po 6,5
            A także Rohozec (3 rodzaje), Opat, Novopackie, Krombacher Pils i Weizen

Ale największym plusem sklepu są piwa litewskie, w tym jedno sprzedawane w buteleczkach 0,2l, posiadające 14% alk. Nazw piw litewskich nie zanotowałem, ale w niedzielę to zostanie nadrobione .

Bardzo sympatyczna obsługa, widać że pracują tam ludzie którzy lubią dobre piwo. W czasie zakupów okazało się, że Komes Porter jest ok 2 tygodnie po terminie ważności. Skoro tak to dostałem go gratis
            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• gacek21
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2010.12
              • 1

jak jeszcze był tam antykwariat to kupowałem tam książki a teraz taka niespodzianka tylko szkoda że przeprowadziłem się do opola ale jak będę w kk to na pewno wstyąpie po zapas ciechana miodowego. pozdrawiam.

Comment

• Mason
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2010.02
                • 3280

Kolejna wizyta w sklepie. Kolejne wielkie butle z piwami litewskimi, poza tym kilka piw z browaru Felsenbräu. No i oczywiście polskich niezły wybór.

Tylko ceny wydają mi się ciut wysokie. Walońskie za 3, Lwówek Piastowski za 4, Kormoran Jasny za 4,5.
                JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Mason
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2010.02
                  • 3280

Jest Porter Łódzki w konserwach, za 5,8. Pełna oferta Lwówka Śląskiego, Raciborza, sporo z Kormorana i Ciechana.
                  JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Mason
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2010.02
                    • 3280

Jest parę piw zagranicznych - z Rosji Old Bobby Ale i Newskoje Imperskoje, parę z Niemiec, Litwy i Czech (między innymi Litovel jasny i ciemny, Skalak rezany)
                    Z porterów jest Łódzki, Grand Imperial, Black Boss i Warmiński. Szału nie ma, ale w Kędzierzynie to i tak najlepszy wybór piw. Zwłaszcza, że potencjalna konkurencja miała dziś w ofercie aż siedem butelek piwa (z czego cztery to był Magnus jakiś tam), nie licząc koncerniaków
                    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Hedin
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2011.02
                      • 370

Sklep faktycznie wyposażony jak należy, zaopatruję się w nim niemal że od czasu otwarcia. Niepokojący jest natomiast wzrost cen niektórych piw, jak z browaru w Raciborzu chociażby oraz produktów z Corneliusa (jedne i drugie kupuję taniej w Zdzieszowicach). Po Twierdzowe częściej i chętniej sięgałem, gdy było tańsze. Niezrozumiała była też dla mnie cena Ale Ale, którego kupowałem za 3,90 - 4,10, w porywach do 4,50 w Opolu, ale nigdy za 5,50.
                      Innym absurdem jest cena Hebana w Zdzieszowicach - ponad 7 zł!
                      Atmosfera w sklepie zawsze fajna, będę zawsze co jakiś czas zachodzić, jednak brakuje powoli takich dobrych średniaków w przyzwoitej cenie (3-3,50).

Comment

• Maggyk
                        Szara Adminiscjencja
                        🍼
                        • 2004.05
                        • 5617

Informacje odnośnie sklepu w Zdzieszowicach usunięto. Proszę założyć nowy wątek zgodnie z zasadami działu.
                        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                        Piwo domowe -
                        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Mason
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2010.02
                          • 3280

Porter Warmiński już za 8,10...
                          Pojawiły się też Białe Niedźwiedzie z rosyjskiego Efes, kolejna porcja dużych butli z Litwy
                          JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Hedin
                            • 2011.02
                            • 370

Nie wiem, jak w innych sklepach, ale cena Ciechana Lagerowego wydaje mi się być przyzwoita, bo 3,40 + kaucja. Dla mnie najlepszy lager wśród polskich obecnie, warty swojej ceny. Jeśli cena pozostanie bez zmian, będę go regularnie kupował.

Comment

• dyczkin
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2011.05
                              • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hedin Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nie wiem, jak w innych sklepach, ale cena Ciechana Lagerowego wydaje mi się być przyzwoita, bo 3,40 + kaucja. Dla mnie najlepszy lager wśród polskich obecnie, warty swojej ceny. Jeśli cena pozostanie bez zmian, będę go regularnie kupował.
                              Ile w tygodniu ??
                              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Hedin
                                • 2011.02
                                • 370

Regularność to pojęcie względne. Co weekend tam jestem, czasem częściej. Nie wiem, jakie są ceny tego piwa w innych sklepach, w okolicy to tylko tutaj go kupię, ale pamiętam, że Lwówek w Szklarskiej porębie kosztował coś koło 3 zł, czyli cena naprawdę przyzwoita dla Lagerowego. Co weekend na pewno będę go kupować w tej cenie, w jakiej jet obecnie.

Comment

Przetwarzanie...
                                X