Czy sklep nadal funkcjonuje?
Bierzwienna Długa Kolonia 104a, sklep przy browarze Zodiak (Piekarnia)
Collapse
X
-
-
We Wrocławiu słyszałem, że działa, a w nim (i pewnie tylko w nim) nadal dostępne miejscowe Lwy
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziWe Wrocławiu słyszałem, że działa, a w nim (i pewnie tylko w nim) nadal dostępne miejscowe Lwy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziCudownieVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Tak, to był strzał w dziesiątkę. Powrót po latach do Bierzwiennej zaowocował niemałymi zakupami.
Obecnie półlitrowy Pils kosztuje 1,5zł, Mocne w bączku 1,3zł a półlitrowe Mocne kosztuje aż 2,0zł. Ceny jak z bajki, a jakość piw nadal utrzymują się.
Sklep w soboty jest czynny od 06:00 do 15:00.Last edited by abernacka; 2017-08-01, 10:01.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziTak, to był strzał w dziesiątkę. Powrót po latach do Bierzwiennej zaowocował niemałymi zakupami.
Obecnie półlitrowy Pils kosztuje 1,5zł, Mocne w bączku 1,3zł a półlitrowe Mocne kosztuje aż 2,0zł. Ceny jak z bajki, a jakość piw nadal utrzymują się.
Sklep w soboty jest czynny od 06:00 do 15:00.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziCo to znaczy, że jakość się utrzymuje? Pils tylko da się pić, czy coś więcej?
Comment
-
-
Dodajmy, że do piw doliczana jest kaucja 0,50.
Relax to klasyczne jasne pełne - treściwe i słodowe, nie jest to czeska dziesiątka.
Proszę się nie przestraszyć niezbyt zapełnionymi półkami - zarówno piwa z Zodiaka, jak i kontraktowe piwa z Zodiaka są przechowywane na zapleczu.
Na parkingu sklepu/browaru miłośnicy schronów odnajdą zalany wodą bunkier, o pochodzeniu mi nieznanym.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Coś kiepsko wygląda sprawa tego kłodawskiego browaru....
Już gdy byłem tam w grudniu ub. roku to była (jak to określił właściciel) przerwa w warzeniu ale wtedy tłumaczenie że jest poza sezonem i może sobie na to pozwolić miało powiedzmy sens. Ogólnie sprawiał wrażenie jakby to czy warzy piwo , czy piecze chleb (nie wiem czy piekarnia też nie była unieruchomiona) to mu centralnie wisi bo z głodu i tak nie umrze. No cóż, kto bogatemu zabroni. Szkoda było by jednak gdyby browar upadł.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment