Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Bracki RauchBock
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedziA dzie?Last edited by mareks; 2012-11-12, 14:07.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Skaut_piwny Wyświetlenie odpowiedziNa Facebooku jest już informacja --> https://www.facebook.com/FestiwalBirofilia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziTrzy miesiące to całkiem sporo czasu jak na takie piwo, żeby smakowało wybornie. Oczywiście dalsze leżakowanie w domu w butelkach powinno mu wyjść na dobre.
Comment
-
-
Mam podobne zdanie jak pioterb4. Bije na głowę borsuka i kangaroo.
Ciekawe jak na tle konkurencji wypadnie eta Jak w dymVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziOpakowanie - ekstraklasa. Chyba najbardziej elegancka etykieta tego roku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziTaak...brakuje tylko wyprostowanej prawej rączki w geście pięć piw proszę...mają szczęście, że Cieszyn nie leży na Dolnym Śląsku czy Mazurach, bo za takie literki mogli by tam beknąć...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziWojna podobno już się skończyła, wczorajsze marsze również...
Comment
-
-
Czym innym był nazizm a czym innym są dzisiejsze Niemcy. Imienia Adolf nikt nie nada bo kojarzy się ze zbrodniarzem. Mercedesy i BMW na ulicach też Cię rażą w oczy? A Deutsche Bank z reklamą na bilboardzie? A nauka niemieckiego w szkole? MNie w liceum uczyli i też mogę poiwedzieć, że źle mi się kojarzy bo przecież 120 lat Prusacy nas zmuszali...Właśnie takie wypominalstwo jesczcze bardziej rozdrapuje dawne zatargi. Piwo jest apolityczne i tego się trzymajmy. A od czcionki gotyk do Adolfa jest daleka droga.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziAle pewne jej skutki są do dziś widoczne. Nikt o zdrowych zmysłach nie odważy się nadać dziecku w Polsce imienia Adolf, chociaż przed wojną było nadawane, żadna szanująca się formacja wojskowa nie stosuje czarnych mundurów, chociaż były one "ekstraklasą" wsród mundurów, itd. Dlatego uważam etykietę opisaną czystym gotykiem co najmniej za niestosowną, szczególnie dla piwa uwarzonego w Polsce...
Ech co za bzdurzenie....Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Taki Volkswagen to się dopiero kojarzyMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziDlatego uważam etykietę opisaną czystym gotykiem co najmniej za niestosowną,
Za Wikipedią:
Pismo gotyckie — rodzina krojów pisma opartych na alfabecie łacińskim, o łamanych i bardzo ozdobnych konturach. Początki tego pisma datuje się już na XI wiek, kiedy to w kodeksach pochodzących z Francji północnej można zauważyć wyraźną tendencję do zaostrzania kształtów liter minuskuły romańskiej. (...) Druk polski zachował pismo gotyckie do XVII wieku. (...) W krajach kręgu kultury niemieckiej i w samych Niemczech długo przetrwało przedłużenie pisma gotyckiego w postaci jego dziedziczki — pisma neogotyckiego. (...)same Niemcy, kiedy naziści zdecydowali o przejściu na antykwę, motywując to tym, że pismo neogotyckie pochodzi od Żydów (...)
P.S. A zamiast Rauch Bock powinno być "Wędzony koziołek matołek" ;-)Last edited by vietnam; 2012-11-12, 16:55.
Comment
-
Comment