Ale jak to piwo wpisać w DP ? ... smuteczek ;P
[browar nieznany], [Dionizos] Specjalne
Collapse
X
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Data 20 luty 2013... ech chyba już zaczęło się psuć...
Kwasek dosyć spory... ale miesiąc przed czasem
Ciekawe kto to męczy dla tych z Radomia? W lecie to za bramą producenta skiśnie... coś mi Korebem śmierdzi...
Zapach z karmelem
Smak kwaskowy z karmelem
Piana szybko opada do 5 mm a potem obwódka...
Kolor jasny bursztyn
Gaz średni...
Nędza z tym Dionizosem ale po kronikarsku musiałem to sprawdzić a teraz muszę to chyba zrobić jeszcze raz... może będzie jakieś nie zepsute...
gorzej jak tak miało być... wracają wspomnienia z czarnymi dniami w GAB'ie... parę lat temu...Comment
-
Co do piwa "Specjalne Piwo Jasne" (fotkę zamieścił "chechaouen" wyżej) dostałem od Pani z marketingu Dionizosa takową odpowiedz:
"Producentem (warzy) jest firma Dionizos Radom, recepturę opracował właściciel i piwowar Browaru Zamkowego w Radomiu. A jeśli ma Pan problem z miejscem dla naszych etykiet, to proszę wklejać je pod pozycją "Radom, Zamkowy" i tam umieszczać także te z miód maliny, limonki, kniei - bo to nasze piwa."
No i co mam zrobić:
szymek69Comment
-
Odpisz jej, że jest przebrzydłą kłamczuchą.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Ciechany Lagerowe, Portery Warmijskie itp. W końcu tamten kiedyś poklepał do po plecach i rzekł: Dobre te twoje piwa, prawie jak Warka Strong. I tyle w temacie konsumentów i ich gustów...Comment
-
Znając opinie o Dionizosie wzbraniałem się jak mogłem przed spróbowaniem jakiegokolwiek ich specjału, no ale wreszcie ciekawość zwyciężyła. Padło na Specjalne. Oto moje wrażenia:
Opakowanie: Nędza i amatorszczyzna, brak kontry i krawatki, kapsel czarny. Sama etykieta uboga i graficznie i kolorystycznie. Dane też nad wyraz oszczędne (brak ekstraktu). Wygląda, jakby była zrobiona na domowej drukarce.
Piana: Dosyć wysoka i zwarta, o niewielkich pęcherzykach, utrzymuje się przez parę chwil, nie zostawia na szkle żadnych śladów.
Zapach: Z początku słodowy ze świeżym pieczywem, całkiem przyjemny. Potem już nie jest tak milutko, po zmieszaniu dochodzi DMS i ocet. A więc - nie mieszajmy!
Kolor: Klasyczny bursztyn, klarowny.
Wysycenie: W normie.
Smak: Kwaskowy i mdły. Przede wszystkim słodowy. Obecny jest również jakiś niemiły posmak zgniłych owoców i octu. Goryczki trudno się doszukać, wszystko przesłania kwasek cytrynowy oraz kiepskie wino.
Wrażenia ogólne: Niesmaczne i zbyt kwaskowe, mdłe, bez wyrazu piwo, którego, prawdę pisząc nie zdołałem wypić do końca. Nie do powtórzenia. To moje pierwsze i ostatnie spotkanie z Dionizosem.Comment
-
Kolor: Złoty, klarowny, ale nie idealnie. Można wypatrzeć pływające drobinki.
Piana: Sycząca i krótkotrwała. Opada do cienkiego kożuszka, a po chwili znika zupełnie.
Zapach: Warzywa, głównie seler i sztuczny miód. Okropieństwo.
Smak: Zupełny warzywniak, aż wykręca mordę. Kompletnie niepijalne piwo z wyraźnymi oznakami zepsucia, co po 5 dniach od terminu przydatności w piwie pasteryzowanym przechowywanym w warunkach piwnicznych nie powinno następować.
Wysycenie drobne, ale to nie ma znaczenia.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment