Artezan (Natolin), Pacific Pale Ale

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

    Znam przypadki kitrania petainerów po 4 miesiące. Nie w tej knajpie akurat, ale się zdarzyło.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

    Comment

    • Klatak
      Porucznik Browarny Tester
      • 2014.07
      • 431

      Ale to akurat było z butelki :P.

      Comment

      • Derbeth
        Porucznik Browarny Tester
        • 2013.04
        • 337

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
        Przecież to piwa jest z Błonia to czemu go oceniacie w starym Natolinie?
        Wyszukiwarka nie podaje mi żadnego innego tematu dla Pacifika, podobnie w Artomacie jest tylko Natolin. Nie za bardzo jest inne wyjście.

        W każdym razie - po roku albo półtorej wróciłem do Pacifika (jakoś tak wyszło, że albo przegrywał z nowościami, albo akurat nie było go na kranie). Patrzę w stare notatki i widzę mango, grejpfrut, żywicę i skojarzenie z angielskim chmielem - teraz natomiast najbardziej wyczuwalne było dla mnie sporo agrestu, do tego grejpfrut i delikatna żywica. Goryczka średnia, nieprzesadzona. Przyjemnie się piło, bez ochów i achów, ale nie widzę powodu do narzekania na obecną formę.

        Comment

        • ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23860

          Ejno, przecież nie urodziłeś się wczoraj, nie ma piwa w bazie to się zgłasza
          Last edited by ART; 2015-04-14, 08:59.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

          Comment

          • jacekwerner
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2004.05
            • 2842

            Zgłoszono : http://www.browar.biz/forum/showpost...postcount=2814, dyczkin - do roboty
            Ochotnicza Straż Piwna
            BAZA = 7446

            Comment

            • dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner
              Dochodzę do siebie po BGM, spokój panie i panowie
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

              Moje warzenie // Piwny Wojownik

              Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

              Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

              Comment

              • grejwi
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2014.08
                • 78

                Ocena z ARTomatu

                Kolor: Bursztynowy. Mgliste. [5]
                Piana: Obfita drobno i średnio ziarnista. Nieźle koronkuje. Opada do niskiej i się utrzymuje jako taka. [4.5]
                Zapach: Bardzo owocowy: cytrusy i owoce tropikalne. Przyjemny, ale jedynie średnio intensywne. [4]
                Smak: Baaardzo orzeźwiające, średnia cytrusowo-żywiczna goryczka. Delikatnie musuje/szczypie język. Być może minimalny karmel. [5]
                Wysycenie: Wysycenie niskie do średniego. Pasuje, ale jakby było wieksze, to tez by nie było źle. [4.5]
                Opakowanie: Grafika ładna, ale skład mało szczegółowy. Kapsel biały. [3.5]
                Uwagi: Warka do 02.08.2015.
                Najlepsze. Piwo. Na. Lato. Ever.

                Moja ocena: [4.5]

                Comment

                • jerzdna
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2014.07
                  • 240

                  Najlepsze. Piwo. Na. Lato. Ever.

                  Moja ocena: [4.5][/QUOTE]

                  Zgadzam się. Nie trafiłem jeszcze na kiepską warkę. Klasyk i klasa

                  Comment

                  Przetwarzanie...