Haust, Robust Porter

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4465

Porter znakomity, pełny smakowo, a mimo to nie jest tak ciężki w konsumpcji jak np porter łódzki. Pity z beczki w PDSL, do powtórzenia przy pierwszej nadarzającej się okazji.

Comment

• docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

Butelka próbowana minimum miesiąc po terminie a prawdopodobnie ze 2 m-ce (nadruk na lakierowanej etykiecie łatwo się zamazujący). Jak jest? Jest przyjemna acz stonowana chmielowość w aromacie. Smak gładki i jedwabisty. Goryczka nie tak silna jak w piwie 'w dacie' za to wyraźniejsza czekolada. Czekamy na kolejną warkę!
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Kolejne podejście bardzo udane, dobry porter, wypity prawie, że na raz choć jak dla mnie mógłby być ciut pełniejszy i treściwszy
        Dostępny w Piw Pawie
        Attached Files
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• dyczkin
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2011.05
          • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
          Czy to piwo było chmielone na zimno?
          Nie inaczej, pietrucha to atrybut chmielenia na zimno
          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• WojciechT
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2012.09
            • 2546

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarno-brunatny. [5]
            Piana: Ładna, brudnobeżowa, drobnopęcherzykowa, opada zostawiając cienki kożuch, pozostaje na ściankach. [4.5]
            Zapach: Bardzo przyjemny. Ziołowo-chmielowy, lekko cytrusowy, palony. [4.5]
            Smak: Nie jestem wielkim fanem porterów, ale ten bardzo mi smakuje. Chmielowa goryczka jest wyraźna, słodowa podbudowa typu palonego również daje przyjemne doznania. Do tego lekkie owocki, gorzka czekolada, suszona śliwka. [4.5]
            Wysycenie: OK. [5]
            Opakowanie: Butelka NRW z gołym kapslem. Na etykiecie informacji tyle co nic, jedynie nazwa browaru i skład. O ile sam design może się podobać, o tyle brak nawet daty produkcji lub ważności to przesada. [3]
            Uwagi: Świetne piwo.

Moja ocena: [4.475]

Comment

• dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedzi
              Opakowanie: Butelka NRW z gołym kapslem. Na etykiecie informacji tyle co nic, jedynie nazwa browaru i skład. O ile sam design może się podobać, o tyle brak nawet daty produkcji lub ważności to przesada. [3]
              A patrzyłeś na spód butelki?
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• WojciechT
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2012.09
                • 2546

Jestem kretynem.

Comment

• dyczkin
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2011.05
                  • 3657

Nie dramatyzuj.
                  Last edited by dyczkin; 2013-11-21, 23:08.

Comment

Przetwarzanie...
                  X