W Trójmieście (najlepiej Gdyni) ktoś widział?
Łódzkie, Porter
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głęboka czerń, lekko wpadająca w rubin, klarowna. [4.5]
Piana: Dość gęsta i wonna, choć niezbyt obfita. Mankamentem jest również trwałość. [4]
Zapach: Wyraźne nuty palonego słodu, zbalansowane. [4]
Smak: Wyraźne nuty palone plus goryczka. W tle coś jakby wędzona śliwka. Duży plus to brak chemicznych posmaków. [4.5]
Wysycenie: Niezłe, choć jak dla mnie do lekkiej poprawy. [4]
Opakowanie: Czarno-ciemnoczerwona puszka, dość ciekawa. Informacje o ekstrakcie i alkoholu. [4]
Uwagi: Kupione na Mariackiej 3 w Katowicach. Obecność tego piwa na półce była dla mnie zaskoczeniem, gdyż o wyrobach z Łodzi zdążyłem już zapomnieć. Jeden z ciekawszych, rodzimych porterów.
Moja ocena: [4.225]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
A od kiedy ?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Podobno w kalafiorach jest jakiś festiwal piwny, i ta cena obowiązuje do 05.08.2013 roku. Przynajmniej tak napisali na swoim fejsie https://www.facebook.com/BrowaryLodzkie?ref=hl♪♫
♫Comment
-
Skoro do 5 sierpnia, zatem start zapewne w środę 31 lipca.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Mam nadzieję, że zdążę odwiedzić pobliski Głogów do tego 5. Szkoda by było taaaakiej okazjiVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Od 30 nie, bo wtorki mają "bezgazetkowe". Ten dzień tygodnia jest przeznaczony dla emerytów, którzy mają zadanie wyczyścić półki. Poważnie. We wtorek mają 5% zniżki.Last edited by Pendragon; 2013-07-28, 21:30.
-
A wiecie, ze zasmiecacie temat, ostatnie posty powinny byc TUTAJ5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Podzielę się wynikami mojego małego rekonesansu.
Wczoraj wpisałem sobie w wyszukiwarce google hasło: 'Carrefour festiwal piwa' i znalazłem coś na stronie sieci, w zakładce 'Supermarkety Carrefour Market'. Mina mi trochę zrzedła, gdyż najbliżej mam 'Hipermarket Carrefour', tym niemniej udałem się do tego przybytku i jak się okazało - tam też trwa festiwal piwa. Sęk w tym, że po porterze nie było śladu, a obsługa zapewniała, że na pewno takiego piwa nie mieli.
Jako, że promocja jest nielicha, to stwierdziłem, iż zadzwonię do jakiegoś 'Supermarketu Carrefour Market', w efekcie czego usłyszałem: „u nas nie ma żadnego festiwalu piwa” i „nigdy nie mieliśmy takiego piwa”.
Na stronie sieci pojawiły się już następne gazetki promocyjne i w nich też porter nie figuruje.
Słowem - chyba jednak nie w całej Polsce.Mors ultima linea rerum.Comment
Comment