Właśnie skończyłem degustować warkę 09.09.16 i jest bardzo nie porterowy. Jest bardzo słodki, owocowo słodki, przypomina w smaku nalewkę truskawkową. Nie doszukałem się nut pochodzących od ciemnych słodów. Piwo pod światło jest brunatne i przypomina porter witnicki. Ogólnie nie polecam. Leżakowanie nie wiele mu pomoże. A szkoda !!!
Łódzkie, Porter
Collapse
X
-
-
No i degustuję. Aromat intensywny (piwo nie schłodzone!), karmel, suszone owoce, likier czekoladowy - i niestety mocny alkohol. W smaku słodkie, praliny w czekoladzie, wysoka słodycz kontrowana palonością i goryczką alkoholową. Piana szybko się redukuje, w połowie pokala nie zostało prawie nic - delikatna obwódka. Ewidentnie piwo bardzo świeże, nieułożone, alkoholowe. Myślę, że potencjał do leżakowania ma, ale na teraz do picia wybieram poprzednią warkę.♪♫
♫Comment
-
W Aldi w Raciborzu WARKA 15.10.15 Co mnie cieszy
Jakoś tak mam że zawsze początek tego porterka nie wywiera na mnie najlepszego wrażenia, i dopiero w trakcie degustacji ujawnia się prawdziwy smak...no i potem smakujeKolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Ja dziś też byłem w Aldim. Tak mnie pociągnęło, że zakupiłem 45 sztuk. A co . Byłem tuż po otwarciu i co ciekawe, było spore zainteresowanie Łódzkim Porterem!
Ale ja nie do końca o tym...
W związku, że do głębokiej piwnicy wjechała nowa dostawa tego trunku, postanowiłem wyciągnąć z zapasów najstarszą posiadaną sztukę tegoż, ponad osiem lat po terminie.
To była czysta poezja! W smaku wyraźne suszone śliwki, orzechy, lekkie migdały, świeta paloność, zero posmaku alkoholu... a na koniec przyszedł dawno zapomniany smak dzieciństwa - cukierki kukułki! Orgazmiczność tego trunku zmniejszało jedynie niskie nasycenie - prawdopodobnie spowodowanie zaawansowanym skorodowaniem kapsla. Przy otwieraniu był jedynie cichuteńki, mały "psyk". Mam jeszcze cztery sztuki z datą do 2009, a jedną z nich mam zamiar spożyć jutro wieczoremDick Laurent is dead.Comment
-
Promocja się już skończy.Last edited by krzychal1; 2014-10-29, 09:12.Comment
-
O kurcze widzę że Aldi już jest w W-wie.
Sorki zmylił mnie ten artykuł:
Comment
-
Okazja do zimowych zapasów
http://www.aldi.pl/aldi_piwo_porter_...1538_9175.html
To tłumaczy, dlaczego co niektórzy nakupili tyle tego piwa... SZATAN, SZATAAAAN...Comment
-
Slavoy ty profanie! A z TEKU albo choć SNIFTERA nie mogłeś tego czarnego złota pić? Przecież nie wyczułeś połowy aromatów, kolor też był przekłamany a szklanka zmusza do picia większymi łykami co negatywnie wpływa na rozchodzenie się płynu po jamie ustnej i wręcz uniemożliwia napowietrzenie trunku w ustach.Comment
-
O kurcze widzę że Aldi już jest w W-wie.
Sorki zmylił mnie ten artykuł:
http://www.targowek.info/2014/10/pie...radzyminskiej/Comment
-
Comment