Piwo gotowe do oceny
Krajan, Irlandzkie Ciemne
Collapse
X
-
Krajan, Irlandzkie Ciemne
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatny, pod światło wiśniowy, klarowny. [4.5]
Piana: Wysoka, zwarta, o drobnej konsystencji, beżowa, dosyć prędko znika nie zostawiając na szkle nawet kropki. [3.5]
Zapach: Niezbyt wyrazisty - słodowy. Jest karmel, kawa, śliwki. Trudno doszukać się czegoś więcej. [3]
Smak: Palone słody, kawa zbożowa, cukierki krówki, rodzynki. Niewiele więcej da się odnaleźć, gdyż wszystko zabija słodycz, która jest wszechogarniająca. [2.5]
Wysycenie: Niskie. Pod koniec zanika. [3]
Opakowanie: Nie wiem co ten zdrożony żołnierz (zdaje się w angielskim stroju w dodatku) ma wspólnego z Irlandią, ale oprócz tego grafika i kolory są w porządku, dane podstawowe, kapsel czarny. Całość dopracowana, czytelna, ładnie skomponowana. [4]
Uwagi: 18.09.2013. Ubogi w doznania, zarówno węchowe, jak i smakowe, jednowymiarowy, wodnisty ulepek, raczej napój do ciasteczek, niż piwo. Krajan, jak zwykle mnie nie zawiódł - nie przypominam sobie, kiedy ostatnio wypiłem coś dobrego z tego browaru.
Moja ocena: [2.975]
-
-
Kolor: Klarowny, brunatny [4]
Piana: Piana a raczej jej brak, była przez pierwsze 20 sekund po czym opadła do zera [1]
Zapach: Przyjemny słodki karmel, jakieś owoce - jakby śliwki suszone, no i wyraźny słód jęczmienny, z czasem wyczuwalny lekki zapaszek gumy balonowej [4]
Smak: Bardzo słodkie, nie czuć nut alkoholowych, czuć palone słody ale nie są one tak bardzo wyraziste, goryczka jest słabiutka [4]
Wysycenie: Wysycenie jest niskie, ale wychodzi to jak najbardziej na plus dla tego piwa [4]
Opakowanie: Etykieta jest wporządku z żołnierzem, z tyłu butelki podany jest skład, ekstrakt oraz ilość alkoholu, niestety troszkę pozostawia do życzenia papier z którego jest etykieta. Kapsel czarny [3]
Uwagi: Ciut za słodkie, aczkolwiek myślę, a raczej jestem pewny, że wrócę do niego kiedyś jeszcze
Ogólnie [3.33]
Może ogólna ocena nie jest wysoka ale winowajcą jest piana natomiast smak i aromat są bardzo przyjemne i gdybym miał kolejną butelkę to pewnie bym po nią sięgnął, a póki co pozostaje mi myśl, że kiedyś do niego wrócę. Dobra propozycja od Krajana
Comment
-
-
Kto Ci, to piwo, wlewał go gardłaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziKto Ci, to piwo, wlewał go gardłaŻycie zaczyna się po pierwszej warce :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brunatny/ciemno-wiśniowy [4]
Piana: krótkotrwała, po nalaniu szybko opada, a następnie zanika niemal całkowicie [2.5]
Zapach: trochę karmel, także słody palone, raczej delikatny [4]
Smak: irytująca słodycz, wyczuwalne słody palone, smak dość płaski [2.5]
Wysycenie: niskie [3.5]
Opakowanie: czytelna, przejrzysta, etykieta zawiera informacje o piwie, no i wspomniany żołnierz na tle swojskich pól chmielu [3.5]
Uwagi: głównym mankamentem tego piwa jest intensywna i nieznośna słodycz, która sprawia, że raczej nie prędko po nie znów sięgnę
Moja ocena: [3.2]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy, klarowne [5]
Piana: Obfita, duże i średnie pęcherze, szybko opadająca [3]
Zapach: Średnio intensywny, słodowy, karmelowy, skórka od chleba [4]
Smak: Bardzo słodkie, karmelowe, lekko kawowe, goryczka słaba [3.5]
Wysycenie: Bardzo dobre, średnie [4.5]
Opakowanie: Całość solidna, dopracowana etykieta, na kontrze sporo informacji, czarny kapsel [4]
Uwagi: Warka do 10.05.2014, pite w temperaturze 14°C
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatny/rubinowy [3.5]
Piana: Dość obfita, ale szybko opadła do prawie zera. [3]
Zapach: Słodowy, skórka od chleba, śliwka, karmel. Bardzo przyjemny [4]
Smak: Goryczka niska, lekka kwaśność, smak trochę słodki, trochę ziemisty. Troszkę przypieczone ciasto. Brak jakiejś takiej równowagi [3.5]
Wysycenie: Średnie, mogłoby być niższe [3]
Opakowanie: Przyjemne, przykuwa wzrok [4]
Uwagi: 24.06.2015 191/F
Moja ocena: [3.625]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemna kawa [3]
Piana: Bardzo szybko znika do zera [1]
Zapach: Karmel, alkohol,słod palony [2]
Smak: Słodki ulepek, zero goryczki, karmel, mało treściwe, jakieś tam palone akcenty słodu, czuć alkohol, kwaskowość [1]
Wysycenie: W sam raz [3]
Opakowanie: Przykuwa wzrok, sporo informacji, czarny kapsel jest ok [3]
Uwagi: Warka 11.06.2015 175/F
Jak wspomnieli poprzednicy taki karmelowy słodki ulepek nic sobą nie reprezentujący. Po wypiciu kilku produktów z Krajana mogę śmiało powiedzieć że nie mają żadnego piwa z oferty do którego bym chciał wrócić. Irlandzkie Ciemne z Krajana NIE POLECAM kupować jest to porażka zresztą kolejna z tego browaru. Koledzy mieli rację że powstrzymali się od oceny z Artomatu bo nie warto ale jakoś się poświęciłem ehhh
Moja ocena: [1.65]
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowe. [4]
Piana: Przeciętnie wysoka
(nie licząc początkowego buzowania), przeciętnie trwała, raczej drobna, przybrudzona. [3]
Zapach: Landrynkowy, trochę karmelowy. [2.5]
Smak: Słodki, karmelowy, owocowy, jakby z sokiem malinowym. Trochę mdły. Po kilku łykach właściwie mam dość. [2]
Wysycenie: Za wysokie. [4]
Opakowanie: Nie wiem, co to ma wspólnego z Irlandczykami. Nie wiem, dlaczego piszą na etykiecie "niepowtarzalna barwa oraz smak" - jak nie umieją jej powtórzyć, to chyba mają kiepskich piwowarów? [3]
Uwagi: Jestem w połowie. Mam sporą chęć wylać resztę do zlewu i przegryźć czymś tę okrutną słodycz, ale chyba dam radę. Chyba.
Moja ocena: [2.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnowiśniowe/rubinowe, może trochę wpadające w brunatne. Trudno to jednoznacznie określić. [4]
Piana: Drobna, beżowa, nietrwała. [3]
Zapach: Nuty palone, karmel, może trochę miodu. Nie najgorzej, ale mało intensywnie. [3]
Smak: No, piwo nie dla mnie. Słodkie, bardzo słodkie. Karmelowe. Trudno znaleźć cokolwiek innego, może gdzieś tam w tle kawa. Ale dominuje słodycz. Goryczki brak. [2]
Wysycenie: Średnie, może nawet w kierunku niskiego. [4]
Opakowanie: Etykieta nawet nie wygląda najgorzej. Ale te napisy typu "premium brewed", "niepowtarzalna barwa oraz smak"... [3]
Uwagi: Ten przesłodzony napój alkoholowy z pewnością znajdzie swoich amatorów. Ale piwo to raczej nie jest.
Wypiłem do końca, ale nie zamierzam wracać.
Butelka: 25/12/2015
Moja ocena: [2.7]
Comment
-
Comment