Van Pur, Podpiwek Jędrzej

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    #16
    Myjesz Ty czasami te szkła, szklanki, szklaneczki?
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

    Comment

    • kurgan
      Gość
      • 2004.04
      • 315

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
      Myjesz Ty czasami te szkła, szklanki, szklaneczki?
      mega tluste i zakurzone?

      Comment

      • dyczkin
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2011.05
        • 3657

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kurgan Wyświetlenie odpowiedzi
        mega tluste i zakurzone?
        To widać.
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

        Moje warzenie // Piwny Wojownik

        Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

        Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

        Comment

        • kurgan
          Gość
          • 2004.04
          • 315

          #19
          Marzy mi się podpiwek/kwas chlebowy tylko że z odrobinką chmielu, taka mała rewolucja na miarę piwnej, Niemcy do swoich słodowych napojów dodają extrakt chmielowy.

          Comment

          • kurgan
            Gość
            • 2004.04
            • 315

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Glebojad Wyświetlenie odpowiedzi
            W składzie nie ma żadnych konserwantów ani słodzików
            ale jest syrop glukozowo-fruktozowy, w spozywce dodawany do wszystkiego

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

              #21
              A Czesi dodają chmiel do oranżady. Co prawda wcale go nie czuć, ale niby jest rewolucyjnie.

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • kurgan
                Gość
                • 2004.04
                • 315

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                A Czesi dodają chmiel do oranżady. Co prawda wcale go nie czuć, ale niby jest rewolucyjnie.
                Byłaby rewolucja gdyby do oranzady dolewali słodu. Mnie brak alco w piwie nie przeraża.

                Comment

                • Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

                  #23
                  Ależ Staropramen robi oranżadę na bazie słodu. Co prawda mi przypomina raczej zepsutą wodę wysłodkową wyciśnięta starą szmatą, ale jest.

                  moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                  Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                  Comment

                  • kurgan
                    Gość
                    • 2004.04
                    • 315

                    #24
                    Podpiwek mocno chmielony bez syropu i alco mi się marzy. W obecnym kształcie jędrzej i tak wyśmienity jest.

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X