Piwo gotowe do oceny
Tyskie, Książęce Jasne Ryżowe
Collapse
X
-
Tyskie, Książęce Jasne Ryżowe
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kurgan Wyświetlenie odpowiedzidelikatne, aromatyczne a najbardziej szokuje że odbija się chmielem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kurgan Wyświetlenie odpowiedzi
i cycacik:
"kopyr4 maja 2013 20:48
Kozackie piwo. Ocena wyższa niż Oto Mata IPA z Pinty."
Sam nie piłem tego tyskiego, ale mógłbym się założyć, że OMI jest miażdżąco lepsze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zohan666 Wyświetlenie odpowiedziO ironio. To jest odniesienie się do oceny OMI przez Browarnika Tomka, który ocenił tyskacza wyżej.
Sam nie piłem tego tyskiego, ale mógłbym się założyć, że OMI jest miażdżąco lepsze.
@Mikko: Mi odbijało się pietruszką, o dziwoVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zohan666 Wyświetlenie odpowiedziSam nie piłem tego tyskiego, ale mógłbym się założyć, że OMI jest miażdżąco lepsze.
A ja mogę się założyć, że gdyby zamienić, bez wiedzy pijących oczywiście, etykiety tak by Tyskacz był Pintą, a Pinta Tyskaczem, to wtedy pewnie spora część pijących piała by z zachwytu jaka ta "Pinta" jest faaaaantastyczna...
Ja wiem że KP robi to co robi, a ich wyroby piwopodobne nadają się w znacznej mierze do klopa, ale zachowajmy choć odrobinę obiektywizmu, bo ocenianie piwa przed jego spożyciem jest po prostu nie fair.Last edited by Rogerson; 2013-05-10, 08:17.
Comment
-
-
To, że mogę się w ciemno założyć jest moim ryzykiem, a nie oceną tego piwa
A ja mogę się założyć, że gdyby zamienić[...]
Comment
-
-
Zgadzam się w 100%, ale to tak samo jak większość nie odróżnia (nie mówie o forumowiczach) wojaka od lagerowego
Większość ludzi którym dawałem lagerowego, mówiła, że za gorzkie, cierpkie i jakieś dziwne :]a wojak to wojak, albo pijesz bo masz w d..e co pijesz albo wylewasz do kibla po kilku łykach
Comment
-
-
No jest to ewenement i pewna oryginalność ale...
Kolor... bardzo jasny... jaśniejszy nawet niż niemieckie pilsy...
Zapach... ciężko coś powiedzieć... momentami nie za przyjemny... słód z "czymś"...?
Gaz... nie za mocny...
Piana... było trochę na początku a potem już niewiele...
Smak... co tu rzec... start to wrażenie "strasznej" cienkości... potem wchodzi posmak oranżadowy... co dalej? ...goryczka plus lekki kwasek... wypiłem....
Egzotyka ma swoje prawa... nie narzekam na razie... powtórka testu za parę dni...
Piłem zimne ale raczej nie w zalecanej ! temperaturze 1 do 4*C !
Comment
-
-
Bardzo jasny kolor, taki trochę jak w kiepskich pilsach. W zapachu i "odbijaniu"o którym już tu wspominano wyraźny jałowiec, który z biegiem czasu słabnie i wówczas piwo staje się zupełnie nijakie. Ryżu nie stwierdziłem. Piana marna, gruboziarnista, szybko opada. Gaz chyba właściwie dobrany do reszty. Opakowanie w stylu pozostałych "Premium Książęcych" , mi się podoba. Ogólnie piwo chyba na raz, ale jak widać KP próbuje czegoś nowego i może od tych ich "premium -wynalazków" część klientów dojdzie do prawdziwych, porządnych piw. I to jest według mnie główny pozytyw związany z pojawieniem się tego czegoś i jego Książęcych "premium pobratymców"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo jasny żółć, klarowna. [4]
Piana: Pieni się dość obficie i gęsto. Duży plus za trwałość. [4.5]
Zapach: Niezdecydowane nuty ryżowe połączone ze słodowością. [3.5]
Smak: Na pierwszy plan wychodzi goryczka, w tle pojawiają się nuty ryżowe-słodowe, niestety dość płaskie. [3.5]
Wysycenie: Słabe - nieliczne, grube bąble z wolna wędrujące ku górze. [2.5]
Opakowanie: Na pierwszy rzut oka możliwe do pomylenia z Korzennym - te same barwy etykiety, ten sam kapsel. [3.5]
Uwagi: Piwo wypijalne, ale nie rzuciło mnie na kolana. Brakuje mu charakteru, a ryżowość rodem z dmuchanego ryżu.
Moja ocena: [3.575]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Kupiłem na razie jedno na próbę. Pierwsze wrażenia są niezłe, piwo o jasnej barwie, dość mocnej goryczce, rzeczywiście takiej jałowcowo-pestkowej. Myślę, że dobrze schłodzone będzie dobre, żeby ugasić pragnienie po skoszeniu trawy w sobotni letni poranek...
BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
Comment