Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar na Jurze, [Pinta] [AleBrowar] B-Day
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedziRacibórz już bliższy cenowo tylko, żeby zachował jakość. Temat pilsowy godny do rozwaRZenia i zachowania. Takiego piwa brakuje.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
A wracając do B-Daya ja w przeciwieństwie to dużej części osób czułem - szczególnie w aromacie - weizena. Do tego piękna, choć może nie stylowa, barwa. Jak najbardziej ok, ale bez ciągot na powtórkę.Last edited by concerto; 2013-06-03, 08:34."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Pite z beczki zarówno na WFDP jak i w Krajinie Piwa w Toruniu. Obie wersje podobne - wyraźne chmielenie amerykańskimi chmielami, w miarę niezłe orzeźwienie, pijalność, aromat typowy dla amerykańskich chmieli plus w smaku i aromacie karmelowość. I tylko weizena brak"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Gorczyka w tym piwie jest moim zdaniem za mocna, mimo, że jestem 'hopheadem', trochę tępa, mało ciekawa. No i w sumie dominuje wszystkie inne doznana smakowe. Trochę szkoda i w sumie jestem zawiedziony. Wolę Pintę i AB solo.
Comment
-
-
Gorczyka w tym piwie jest moim zdaniem za mocna, mimo, że jestem 'hopheadem', trochę tępa, mało ciekawa. No i w sumie dominuje wszystkie inne doznana smakowe. Trochę szkoda i w sumie jestem zawiedziony. Wolę Pintę i AB solo.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: herbaciano-rubinowy, klarowne [5]
Piana: taka jaka lubię, zwarta, gęsta, opada powoli, po wypiciu piwa wyjadam piankę łyżką ze szklanki, lekko beżowa [5]
Zapach: fajny, intensywny, choć jak dla mnie zbyt mocno kwiatowy, gaszą one wyczuwalny zbożowy zapach [4.5]
Smak: pełne, treściwe, mocna chmielowa goryczka okraszona słodowo-zbożowym smakiem, która gasi pszeniczne nuty, dopiero gdzieś daleko w kącikach ust można poczuć lekkie bananowe niuanse [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: fajna nazwa ale czemu etykieta jest różowa? Przecież to piwo nie jest różową landrynką [2.5]
Uwagi: Bardzo smaczne piwko
Moja ocena: [4.5]Last edited by becik; 2013-06-17, 18:40.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany. Klarowne. [5]
Piana: Z początku średniej obfitości, potem redukuje się do cienkiej warstwy i utrzymuje do końca zostawiając ślady na szkle. Drobne pęcherzyki. Delikatnie zabarwiona. [4.5]
Zapach: Wiele się tu dzieje. Czuć zarówno fenole jak i cytrusy rodem z amerykańskich chmieli. Wkrada się także jakby karmelowa słodkość/owocowość. [4.5]
Smak: Tu już nieco gorzej niż w aromacie ale balans słodu i chmielowej goryczki jest do przyjęcia choć zmierza w kierunku tej drugiej. Ta z kolei nieco może tępa, płaska. Na pewno jednak nie zalegająca czy ściągająca dzięki czemu piwo charakteryzuje niezła pijalność. Nieco za niska pełnia. [3.5]
Wysycenie: Stosunkowo wysokie ale tak zapewne miało być. [4.5]
Opakowanie: Z pewnością wyróżnia się na półce. Wszelkie potrzebne informacje są podane. Jedynie kolorystyka nieco zaskakująca. [4.5]
Uwagi: Bardzo jestem ciekaw jak by to smakowało w wersji niefiltrowanej.
Moja ocena: [4.125]
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno bursztynowy, klarowny [5]
Piana: Gęsta, drobnopęcherzykowa, ładnie oblepiająca ścianki [5]
Zapach: Słabo wyczuwalny, żywiczny, na końcu czuć lekko cytrusy. Przy takich chmielach zapach powinien być znacznie intensywniejszy [3]
Smak: Jak dla mnie pusty. Na pierwszy plan wybija się średnia grejpfrutowa goryczka i nic poza tym [2.5]
Wysycenie: Dobre [4]
Opakowanie: Bardzo fajne. Ciekawy opis. Kapsel mógłby być wspólny [4.5]
Uwagi: Jak na piwo urodzinowe to naprawdę spodziewałem się czegoś lepszego, pite w temperaturze 15°C
Moja ocena: [3.225]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowe, klarowne. [4]
Piana: Beżowa, średnio obfita, drobna, opada do obrączki i ładnie osiada na szkle. [4]
Zapach: Mało intensywny. Owoce tropikalne, goździk. Lekko ziemisty. [3]
Smak: Gładkie, aksamitne, chmielowe, ziemiste. Goryczka wyraźna, lekko pozostająca. [4]
Wysycenie: Wysokie nagazowanie. [4]
Opakowanie: Ładne, zawiera wszystkie niezbędne informacje. [4.5]
Uwagi: Ciekawy eksperyment. Po krótkim odleżakowaniu zanikł jednoznaczny charakter amerykańskich chmieli. Ujawniły się niuanse znane z piw pszenicznych, a chmielenie nabrało cech brytyjskich.
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
Comment