Piwo gotowe do oceny
Słociak, Porter Festiwalowy
Collapse
X
-
Słociak, Porter Festiwalowy
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak -
5 miesięcy od wypuszczenia i żadnej recenzji? Nie wierzę, że nikt z Opola nie pił. Jest aż tak źle? Napiszcie choć w skrócie jak wrażenia i jaki ekstrakt bo nie wiem czy warto zainwestować 7,50."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!" -
Dziś próbowane. Kompletna porażka. A już chciałam zakupić dwie butelki na wieczorek porterowy. Kwach jakich mało !@! Szkoda pieniędzy. Już sam zapach odrzuca. Piotry był na tyle odważny, że spróbował chociaż piany. Dla mnie zapach był wystarczającą wizytówką.
Jestem strasznie zawiedziona. A aż korciło mnie, żeby spróbować pozostałych bączków dostępnych w sklepie. Skoro jednak porter skwaśniał, to czego można by było się spodziewać po tych pozostałych butelkachComment
-
NIE WARTO!
Rzadko muszę używać kapitalików, ale w tym momencie są one uzasadnione. Kupiłem piwo za 7.50PLN i okazało się skwaśniałe. Aby skwasić Portera Bałtyckiego to trzeba umieć (czyt. jest to kwas z procesu produkcji przed butelkowaniem). Ostrzegam przed kupowaniem aktualnej warki - dodatkowo proszę wszystkie sklepy, które dystrybuują to piwo aby sprawdziły co mają i odesłały do browaru skwaśniałe butelki. Niech producent zrozumie, że kwas u nas nie zejdzie!
To pisałem ja piotry, zagorzały entuzjasta porterów bałtyckich. Gatunku, z którego osobiście jestem dumy za Polskę i za nas Polaków. Pozdrawiam wszystkich Porterowiczów .
piotryComment
-
Hmmm. Przestraszyłem się po waszych wpisach bo kupiłem butelkę już wcześniej.
Powiem tak - nie jest aż tak tragicznie, ale bez zachwytów.
Kwasu nie było, a kupowaliśmy chyba wszyscy w Mięśniu?
Tak więc jest coś dziwnego- bo wyszłoby, że albo dwie warki dostali, albo inaczej butelkowane partie, albo w sklepie skwaśniało piwo o tak dużym alkoholu. Możliwe? Ja miałem butelkę z lodówki.
U mnie na początku był fajny aromat czekolady mlecznej, który potem uleciał.
W smaku tak sobie. Jak na 21 ekstraktu było pusto i cienko. Goryczka słaba, złożenie małe."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"Comment
-
No to faktycznie ciekawe. Bo tak mocno kwaśnego piwa, już po samym zapachu, dawno nie udało nam się trafić. Zakupiona przez nas butelka stała na półce. Ale nie chce mi się wierzyć, że sposób przechowywania (półka a nie lodówka) miał w tym przypadku jakieś znaczenie. Generalnie:Comment
-
Rzeczywiście bardzo dziwne to jest
Próbowałem to piwo od Pieci na zlocie i nie zdradzało żadnych oznak kwaśnienia.
Uznałem je za bardzo dobre dobre choć Mason kręcił nosem
Promil, czemu milczysz, brałeś je do domuVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Próbowane na Zuocie faktycznie nie było skwaśniałe. Nie oferowało żadnych ochów i achów, ale na pewno nie było zepsute. A że tak mocne piwo można skwasić wykazał już dobitnie najlepsiejszy browar na świecie, czyli Kaszebska Koruna.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
NIE WARTO!
Rzadko muszę używać kapitalików, ale w tym momencie są one uzasadnione. Kupiłem piwo za 7.50PLN i okazało się skwaśniałe. Aby skwasić Portera Bałtyckiego to trzeba umieć (czyt. jest to kwas z procesu produkcji przed butelkowaniem). Ostrzegam przed kupowaniem aktualnej warki - dodatkowo proszę wszystkie sklepy, które dystrybuują to piwo aby sprawdziły co mają i odesłały do browaru skwaśniałe butelki. Niech producent zrozumie, że kwas u nas nie zejdzie!
To pisałem ja piotry, zagorzały entuzjasta porterów bałtyckich. Gatunku, z którego osobiście jestem dumy za Polskę i za nas Polaków. Pozdrawiam wszystkich Porterowiczów .
piotryLast edited by ART; 2013-09-17, 16:03.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Kupiony dzisiaj w Poznaniu, bez kwasu, żadnych oznak zepsucia. Piana niska, ciemnobeżowa, nietrwała. Kolor czarny, bez refleksów. Aromat niezbyt intensywny. Mleczna, słodka czekolada, śliwka i lekki alkohol. Smak kawowy z lekką śliwkową kwaśnością. Całkiem spora goryczka. Całość treściwa. Etykieta w porządku. Moim skromnym zdaniem bardzo udany porter. Trudno się do czegoś przyczepić.
Comment
-
Kolor czarny, nieprzejrzysty. Piana niska, szybko zredukowana do obrączki, koloru jasnobrązowego.
W aromacie trochę kawy i dużo gorzkiej czekolady, na koniec śliwki w likierze a w zasadzie wódce
Smak to kompilacja solidnej goryczki, nieco wodnistej kawy i kwaskowego posmaku czekolady.
Dobry ten porter. Nie genialny ale solidny. Aromat bardzo przyjemny, smak za mało rozbudowany i nieco rozmyty.Comment
-
kolor czarny, nieprzejrzysty. W aromacie dużo palności, czekolada i lekka kawa. W smaku... i tu rozczarowanie, straszny kwas kupione w Opolu, na festiwalu OpolFestComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, nieprzejrzysty [5]
Piana: ciemno-beżowa, wpadającą w brąz, drobna, opada w zauważalnym tempie, nie osadza się na szkle [3]
Zapach: prawie nic nie czuję, lekka paloność i zapach fermentacji [3]
Smak: kwas kwas i jeszcze kwas, tak kwaśne ze poza jeszcze minimalnymi palonymi nutami nic więcej nie czuć, samo piwo pełne i treściwe [1]
Wysycenie: wydawało się być bez zarzutu [4.5]
Opakowanie: fajna etykieta w czarnej tonacji, pojemność akuratna dla portera, gładki kapsel [4]
Uwagi: piwo pite przed końcem terminu ważności okazało się być niepijalne, kwas i o w porterze? Nie wiem jak trzeba je było schrzanić. od dawna nie miałem przypadku wylania całego piwa po pierwszym łyku
Moja ocena: [2.425]Last edited by becik; 2014-10-25, 08:40.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Comment