Piwo gotowe do oceny
Haust, Dr Citra
Collapse
X
-
Haust, Dr Citra
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnożółty, mętnawo-maślany [4.5]
Piana: średnia, delikatna, opada powoli ale bez osadzania sie na szkle [3.5]
Zapach: dość dobrze wyczuwalny, chmielowo-słodowy, limonkowy [4]
Smak: dość pełne i treściwe ale mogłaby być większa pełność, dominuje mocna goryczka, chmielowa z delikatną, ledwie wyczuwalną cytrynową nuta w tle, minimalne akcenty słodowe, całość bardzo dobrze skomponowana [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: kupione beczkowe w pecie na wynos wiec co tu oceniać....na nalewaku etykieta Citry, żadnych wafli [2.5]
Uwagi: Samo piwo bardzo dobre ale efekt po nim masakryczny, chodzi mi o historie żołądkowe, a takie mam tylko gdy piwo nie jest skończone, a drożdże jeszcze pracują dość mocno, czegoś takiego nikomu nie życzę, i jak tu żyć?
Moja ocena: [4.35]Last edited by becik; 2013-09-01, 11:21.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Coś z drożdżami jest nie tak, bo po ociepleniu piwa, w moim egzemplarzu, wyczuwalna była nuta siarkowodorowa, pod koniec zanikła, ale w smaku, przy przełykaniu, był wyczuwalny niemiły akcent
Zakupione w piątek, w browarze, przez żonę, której dziękuję bardzoVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Dr Citrę ( namieszałem z tym Mr. - może to wpływ wypitej wcześniej Ms. Saison ? ) miałem okazję wypić podczas niedawnej wizyty we Wrocławiu ( Stacja Pub ).
Intensywny cytrusowy aromat utrzymujący się do ostatniego łyka ( to lubię ), w smaku równie bogate cytrusy plus wyraźna goryczka. Piwo nie miało czasu się ogrzać, wypiłem ze smakiem dość szybko - nie czując wcale tych 16% ekstraktu i 6,5% alkoholu.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, dość klarowny. [4.5]
Piana: Po nalaniu obfita o bardzo drobnej konsystencji. W ciągu kilku minut redukuje się do trwałej, cienkiej warstwy. Ładnie osadza się na szkle. [4.5]
Zapach: Mocny, intensywny, cytrusowy aromat amerykańskiego chmielu. Dla mnie poezja. [5]
Smak: Początek treściwy, z mocną goryczką. Z czasem smak goryczki ulega stonowaniu, piwo staje się lekkie, rześkie i spore było moje zdziwienie gdy zobaczyłem, że to nie 12-tka ale 16-tka. [4.5]
Wysycenie: Na odpowiednim, średniowysokim poziomie. [5]
Opakowanie: Fajna etykieta, fajna nazwa. Podobają mi się ostatnie koncepcje Hausta. [4.5]
Uwagi: Bardzo dobre, urzekające swą świeżością piwo. Jedna z lepszych polskich AIPA.
Moja ocena: [4.7]Last edited by docent; 2013-09-02, 09:40.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziZapach: Mocny, intensywny, cytrusowy aromat amerykańskiego chmielu. Dla mnie poezja. [5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny jasny żółty typowy dla tego typu piwa. Wydawało mi sie klarowne ale nie wiem czy wersja butelkowa jest filtrowana czy nie. Brak info na etykiecie. [4.5]
Piana: Nalewa sie z dużą czapą kremowej piany. Po chwili opada ale cienka warstwa oblepiajaca kufel zostaje do końca. [4]
Zapach: Dla mnie bomba!! Cudowny cytrusowy aromat, za który kocham piwa aipa. Bliski ideału. [5]
Smak: Mocno wyczuwalna goryczka już przy pierwszym łyku. Piwo jest niesamowicie pijalne. W ogóle nie czuć ze to 16 stka. Pije się naprawdę doskonale. [4.5]
Wysycenie: Raczej poniżej średniej, ale piwo pije sie dzieki temu bardzo dobrze - nie jest męczące. [4.5]
Opakowanie: Ciekawy projekt przyciagajacy oko i wyróżniający się na półce wśród innych piw. [4]
Uwagi: Doskonałe orzeźwiające piwo nie tylko na gorące dni. Wersja butelkowa kupione w drinkhali za 8,5zl.
Moja ocena: [4.6]Last edited by pataflazy; 2013-09-03, 22:29.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piwo klarowne, kolor złotawy, słomkowy. Pod światło może delikatnie cytrynowy. [4.5]
Piana: Gęsta bita śmietana. drobno pęcherzykowata. Utrzymuje się dosyć długo. Pozostawia wyraźne oblepienia na szkle. [4.5]
Zapach: Chmiel i cytrusy. Bardzo przyjemny i orzeźwiający zapach. Trochę jednak moim zdaniem zbyt ubogi. W innych IPA dało się wyczuć większą głębię. [4]
Smak: Na początku czuć delikatną słodowość, do tego wyraźnie orzeźwiające nuty owoców cytrusowych. Ostatnią fazą jest głęboka goryczka. Jednak im więcej wypijam piwa, tym w późniejszym etapie czuć bardziej słodowość i owoce. [4.5]
Wysycenie: Nasycenie jest idealne. [5]
Opakowanie: Ciekawa szata graficzna, najważniejsze informacje o piwie na etykiecie. Kapsel czysty. [4]
Uwagi: Bardzo dobre IPA, z pewnością warte polecenia. Trochę drogie, ja swoje kupiłem za 8.80 w Piwnym Stanie w Warszawie. Warto jednak spróbować.
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
-
Dla mnie to piwo nie było warte swojej ceny choć złe nie było. Ale 9,40 za butelkę polskiej preciętnej IPY to przesada. Nie wiem czyja to wina sklepu/hurtowni/ browaru ale wykorzystywanie małej dostępności piwa na rynku do podbijania ceny to już gruba przesada (choć to czyste prawo rynku). Jeżeli kolejne produkty Hausta bedą miały podobny stosunek cena/jakość to ja dziękuje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gaz4 Wyświetlenie odpowiedziPrzez dwa miesiące aż tak wzrosły koszty produkcji w browarze? Nie wydaje mi się.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziWięc jeżeli ci się nie wydaje to może trzeba dopuścić myśl, że to jednak u ciebie na miejscu cię dymają a nie od razu zwalać winę na browar?Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziWięc jeżeli ci się nie wydaje to może trzeba dopuścić myśl, że to jednak u ciebie na miejscu cię dymają a nie od razu zwalać winę na browar?
Comment
-
Comment