Dojlidy, Tyskie Klasyczne

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    Dojlidy, Tyskie Klasyczne

    Piwo gotowe do oceny

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • michael50
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.06
    • 325

    #2
    Spróbowałem dziś z ciekawości, ale te piwo zdecydowanie mnie nie urzekło. Czułem się, jakbym pił wodę gazowaną z dodatkiem chmielu. Piana zniknęła po kilku sekundach i już się nie pojawiła, napój wyglądał jak słaba herbata. Jak dla mnie, Tyskie Klasyczne to nic specjalnego.
    Attached Files
    Last edited by michael50; 2013-10-20, 16:51.

    Comment

    • toto
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2006.12
      • 949

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: jasnożółty, słomkowy, idealnie klarowny; dla mnie za jasny [4]
      Piana: dość niska, opada do grubego dywanika i w takim stanie jest do końca; słabo oblepia szkło [2.5]
      Zapach: niemal brak; lekki słód (silniejszy po ogrzaniu), leciutki skunks (nasłoneczniony), leciutki metal [2.5]
      Smak: podwyższona kwasowość, akcenty mineralne, słodowość i ... kakao. Płaskie i puste. [2]
      Wysycenie: spore, ale OK [4]
      Opakowanie: butelka tłoczona, brązowa, zwrotna, kapsel dedykowany, etykieta kremowo-czerwona ze złotym, niby klasyczna, ale dość nudna. Są składniki, brak ekstraktu. [4]
      Uwagi: Trwałość do 6.01.2014. Bez wyraźnych wad, ale bardzo przeciętne. Kupione o dziwo w Białce Tatrzańskiej.

      Moja ocena: [2.525]

      Comment

      • becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

        #4
        Ocena z ARTomatu

        Kolor: bursztynowo złocista, kalrowne [5]
        Piana: średnie pęcherze szybko opadające, osadza sie na szkle drobniutkimi plamkami [3]
        Zapach: gotowanych warzyw plus słód [2.5]
        Smak: dość wodniste, w smaku dominuje posmak gotowanej marchewki z grochem, potem lekka, metaliczna goryczka, słód, to wszystko, puste w smaku, nic co by mi podeszło [2]
        Wysycenie: parę bąbli za dużo [3.5]
        Opakowanie: standardowa puszka Klasycznego rzucająca się w oczy ale bez uniesień [3]
        Uwagi: Piwo ocenione wg kodów: Nr partii: 321413 Pierwsza cyfra numeru partii oznacza browar (w tym wypadku 1 - Tychy, 2 - Poznań, 3 - Białystok).

        Kolejne puste i bezsmakowe piwo z KP, a myślałem,że jednak Białystok milej zaskoczy

        Moja ocena: [2.55]
        Attached Files
        Last edited by becik; 2014-01-03, 19:01.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

        Comment

        • dyczkin
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2011.05
          • 3657

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
          Wysycenie: parę bąbli za dużo [3.5]
          Jak to rozumieć?
          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

          Moje warzenie // Piwny Wojownik

          Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

          Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

          Comment

          • żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

            #6
            Prawdziwy piwosz potrafi liczyć bąble.

            Comment

            • becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
              Jak to rozumieć?
              tak, ze nasycenie było jak dla mnie wysokie, zbyt mocno uderzało w podniebienie podczas picia czego nie bardzo lubię
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

              Comment

              • dlugas
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2006.04
                • 4014

                #8
                Widzę, że nie tylko ja potrafię zakupić koncerniaka w sklepie i próbować go pić :]

                Muszę sprawdzić swoje ostatnie klasyczne czy dobrze zapamiętałem "kod pochodzenia", ale różnicy widzę dla samego piwa to nie zrobi
                Last edited by dlugas; 2014-01-04, 15:04.
                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                Comment

                • dlugas
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2006.04
                  • 4014

                  #9
                  Sprawdziłem kod na butelce tego co ostatnio próbowaliśmy z żoną pić

                  jednak to Białystok

                  Data:24.02.2014
                  KOD: 34 03 00

                  Ogólnie piwo raczej do zapomnienia
                  Sami ubili tego w miarę strawnego koncerniaka jakim było to tyskie na samym początku swojego istnienia.


                  Woda w dodatku lekkokwaskowościerowata, mikrogoryczka na tle tego tępego pustego posmaku.

                  Żona musiała dolać soku, aby wypić 3/4 butelki, ja zrezygnowałem po kilku łykach.
                  Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                  Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                  FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                  Comment

                  • Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

                    #10
                    Jako czwarte i ostatnie dzisiaj pije się nawet przyjemnie. Nic mi tu nie przeszkadza. Kupiłem po promocyjnej cenie 1,99 - za tyle można. Był jeszcze jeden argument za - w końcu udało mi się kupić piwo z Białegostoku. Nie licząc przypadkowej 1 butelki Wojaka w zeszłym roku, ostatni raz wypiłem piwo z Dojlid w 2008 roku.

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X