Piwo gotowe do oceny
Dojlidy, Tyskie Klasyczne
Collapse
X
-
Dojlidy, Tyskie Klasyczne
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnożółty, słomkowy, idealnie klarowny; dla mnie za jasny [4]
Piana: dość niska, opada do grubego dywanika i w takim stanie jest do końca; słabo oblepia szkło [2.5]
Zapach: niemal brak; lekki słód (silniejszy po ogrzaniu), leciutki skunks (nasłoneczniony), leciutki metal [2.5]
Smak: podwyższona kwasowość, akcenty mineralne, słodowość i ... kakao. Płaskie i puste. [2]
Wysycenie: spore, ale OK [4]
Opakowanie: butelka tłoczona, brązowa, zwrotna, kapsel dedykowany, etykieta kremowo-czerwona ze złotym, niby klasyczna, ale dość nudna. Są składniki, brak ekstraktu. [4]
Uwagi: Trwałość do 6.01.2014. Bez wyraźnych wad, ale bardzo przeciętne. Kupione o dziwo w Białce Tatrzańskiej.
Moja ocena: [2.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowo złocista, kalrowne [5]
Piana: średnie pęcherze szybko opadające, osadza sie na szkle drobniutkimi plamkami [3]
Zapach: gotowanych warzyw plus słód [2.5]
Smak: dość wodniste, w smaku dominuje posmak gotowanej marchewki z grochem, potem lekka, metaliczna goryczka, słód, to wszystko, puste w smaku, nic co by mi podeszło [2]
Wysycenie: parę bąbli za dużo [3.5]
Opakowanie: standardowa puszka Klasycznego rzucająca się w oczy ale bez uniesień [3]
Uwagi: Piwo ocenione wg kodów: Nr partii: 321413 Pierwsza cyfra numeru partii oznacza browar (w tym wypadku 1 - Tychy, 2 - Poznań, 3 - Białystok).
Kolejne puste i bezsmakowe piwo z KP, a myślałem,że jednak Białystok milej zaskoczy
Moja ocena: [2.55]Last edited by becik; 2014-01-03, 19:01.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziWysycenie: parę bąbli za dużo [3.5]Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziJak to rozumieć?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Widzę, że nie tylko ja potrafię zakupić koncerniaka w sklepie i próbować go pić :]
Muszę sprawdzić swoje ostatnie klasyczne czy dobrze zapamiętałem "kod pochodzenia", ale różnicy widzę dla samego piwa to nie zrobiLast edited by dlugas; 2014-01-04, 15:04.
Comment
-
-
Sprawdziłem kod na butelce tego co ostatnio próbowaliśmy z żoną pić
jednak to Białystok
Data:24.02.2014
KOD: 34 03 00
Ogólnie piwo raczej do zapomnienia
Sami ubili tego w miarę strawnego koncerniaka jakim było to tyskie na samym początku swojego istnienia.
Woda w dodatku lekkokwaskowościerowata, mikrogoryczka na tle tego tępego pustego posmaku.
Żona musiała dolać soku, aby wypić 3/4 butelki, ja zrezygnowałem po kilku łykach.
Comment
-
-
Jako czwarte i ostatnie dzisiaj pije się nawet przyjemnie. Nic mi tu nie przeszkadza. Kupiłem po promocyjnej cenie 1,99 - za tyle można. Był jeszcze jeden argument za - w końcu udało mi się kupić piwo z Białegostoku. Nie licząc przypadkowej 1 butelki Wojaka w zeszłym roku, ostatni raz wypiłem piwo z Dojlid w 2008 roku.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment