Piwo gotowe do oceny
Głubczyce, Włodarz
Collapse
X
-
Głubczyce, Włodarz
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno-słomkowy - przyjemny dla oka [4]
Piana: Intensywna po nalaniu piwa do pokala, drobnoziarnista. Po paru minutach znika [3]
Zapach: Praktycznie niewyczuwalny. kłania się brak chmielu [1.5]
Smak: ledwie wyczuwalny, głównie dominują nuty słodowe. Bo zdaje się nic innego nie dodano przy warzeniu piwa. [2.5]
Wysycenie: Zbyt intensywne - jak dla mnie [2]
Opakowanie: Ciemna butelka z prostą, ale estetyczną etykietką To najmocniejszy punkt. [4.5]
Uwagi: Sikacz jak z czasów komuny. Skusiłem się za sprawa niskiej ceny (butelka 0,33 l - bezzwrotna) oraz ładnej etykietki. Ale nie wrócę do niego.
Moja ocena: [2.35]
-
-
Chwila moment... butelka z Głubczyc?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dziwne, ale widać że coś tam się dzieje.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Po otwarciu butelki pierwsze co jest wyczuwalne to niezbyt miły lekki zapach jakby zgniłych jaj(?)
Po przelaniu do szkła aromat ten jest już jakby mniej wyczuwalny.Barwa jasno-złota,już po pierwszym łyku czuć metaliczność,smak głownie słodowy , goryczka średnia,wysycenie OK.
Niema czym się zachwycać, kolejne piwo z Głubczyc które nie zdobyło jakiegoś większego uznania. Butelka 330ml,ciekawa etykieta prócz zdania "Gwarancja dobrego smaku" dodał bym jeszcze "Albo zwrot pieniędzy",piwo pijalne, brak podanego ekstraktu. ,kapsel dedykowany. Kupione w Polo Market za 1.89 z datą do 14.04.14. Za jakiś czas zdegustuje Włodarza Mocnego, mimo nie ciekawych opinii podejmę się tego zadaniaLast edited by MlodyPiwosz; 2013-10-10, 17:11.
Comment
-
-
Ależ intensywny zapach! Tylko nie wiem czego. Jakieś zgniłe żołędzie, przeterminowane zsiadłe mleko i gumowe trampki leżące trzy lata w Jeziorze Ełckim.
W smaku natychmiast wyczuwalny heavy metal, dziwne, że nie w zapachu. Jednak aromat jeziora z mego miasta potrafił ukryć nawet Krzyżaka w zbroi ( a i nie jeden Krzyżak tam leży, bo i na wyspie był zamek krzyżacki ).
Właściwie poza mokrymi ćwiekami Bruca Dickinsona z lat młodości i krwią nic tu nie czuć.
Piwo jest przegazowane. Kupiłem w Polo Market pierwszy i chyba ostatni raz.
Ten mój Włodarz-Krzyżak był z datą do 18.04.14.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziAleż intensywny zapach! Tylko nie wiem czego. Jakieś zgniłe żołędzie, przeterminowane zsiadłe mleko i gumowe trampki leżące trzy lata w Jeziorze Ełckim.
W smaku natychmiast wyczuwalny heavy metal, dziwne, że nie w zapachu. Jednak aromat jeziora z mego miasta potrafił ukryć nawet Krzyżaka w zbroi ( a i nie jeden Krzyżak tam leży, bo i na wyspie był zamek krzyżacki ).
Właściwie poza mokrymi ćwiekami Bruca Dickinsona z lat młodości i krwią nic tu nie czuć.
Piwo jest przegazowane. Kupiłem w Polo Market pierwszy i chyba ostatni raz.
Ten mój Włodarz-Krzyżak był z datą do 18.04.14.Last edited by dyczkin; 2013-12-12, 00:38.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Zakupione w ramach potrzeby ogarnięcia jakiegoś sikacza, który będzie względnie pijalny.
Zapach stanowi mieszankę taniego wina z ruskim szampanem, potem jest tylko gorzej. Smak to mocno osłabione tanie wino na spirytusie salicylowym, dobrze leżakowane w zardzewiałym garnku.
Totalna pomyłka, następnym razem wybiorę Kozackie.
Comment
-
Comment