Piwo gotowe do oceny
Pivovaria, [Piwoteka] Czarny Wdowiec
Collapse
X
-
Pivovaria, [Piwoteka] Czarny Wdowiec
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak -
Właśnie wyczytałem, że to piwo jest z Puław.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Coś Ci się wydaje.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Dlaczego mi?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Z Puław to jest, dopiero co uwarzony, orkiszowy koźlak.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, klasycznie wdowi, nieprzejrzysty... [4]
Piana: Kremowobeżowa, dość wysoka, niby drobna, ale z dużymi bąblami, całkiem trwała. Osadza się. [4]
Zapach: Na początku orzeźwia, jak sole trzeźwiące wdowca, aż za bardzo chmielowy. Daleko tło słodowe, a nawet karmelowe, po ogrzaniu tło zbliża się i rośnie... . [4]
Smak: I znowu na początku cierpko-ściągający "atak chmielu" , gdzieś z tyłu języka błąka się ślad kawowo-popiołowy, w trakcie degustacji opanowuje także środkowe partie języka. Dla mnie jednak zbyt atakujący... [3]
Wysycenie: Wydaje mi się nieco zbyt wysokie, ale to może w paszczy chmiel mi buzuje...? [4]
Opakowanie: Oryginalna nazwa, adekwatna eta, ale wzornictwo takie jakieś "na skróty"... Goły kapsel. [3.5]
Uwagi: Jak dla mnie piwo zbyt nachmielone, ale - po pierwsze - nazwisko autora zobowiązuje , a po drugie - ja się nie znam...
Moja ocena: [3.575]Comment
-
Chmiel w tym piwie zabija wszystko... W połowie piwa, gdy się nieco ociepli, czuć lekkie nuty palone, ale cały czas przykrywa je ten wszechobecny chmiel. Lubię mocno chmielone piwa, ale akurat dla stouta to zabójstwo. Wypiłam całe 0,5 litra, dało się, ale powtarzać na pewno nie będę.
PS. To ja pisałam, MałażonkaLast edited by iron; 2013-09-24, 18:49.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głęboka czerń. [5]
Piana: Praktycznie brak. [2]
Zapach: Intensywny aromat gorzkiej czekolady. Palone ziarna. Kawa. Chmielu raczej nie wyczułem. [4]
Smak: Bardzo mocna goryczka, która intensyfikuje sie po kilku sekundach od pierwszych łykow i zostaje na długo po skończeniu piwa . Kawowo czekoladowy smak. Gorzkie elementy są już na granicy akceptacji przez kubki smakowe. Mimo że uwielbiam goryczkę, to raczej nie prędko powtórzę to piwo. [3.5]
Wysycenie: Znikome. [3.5]
Opakowanie: Świetny i mroczny obrazek na etykiecie, lecz za kontrę robi jakaś doklejona mała karteczka. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.6]Comment
-
Comment
-
100 IBU w stoucie to wcale nie taki cymes wielki. Ok. 100 - 120 lat temu po tyle to miały i mildy.Comment
Comment