Mdławo-słodkie, gdzieś tam w tle goryczka. Piwo bez jaj, panie Marku, szkoda czasu coś takiego warzyć. Pan dorzuci tam trochę jaj!
Bojanowo, Bojan Wielkopolskie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziMdławo-słodkie, gdzieś tam w tle goryczka. Piwo bez jaj, panie Marku, szkoda czasu coś takiego warzyć. Pan dorzuci tam trochę jaj!bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziMdławo-słodkie, gdzieś tam w tle goryczka. Piwo bez jaj, panie Marku, szkoda czasu coś takiego warzyć. Pan dorzuci tam trochę jaj!Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziA myślałem, że masz jaja, żeby w tym miejscu przytoczyć przyśpiewkę z mini zlotu w Rzeczce która pasowałaby tu jak ulał
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziJak raz schowałem na noc do lodówki. Ale jeśli masz swoje pod ręką, to przytocz (przyśpiewkę, nie jaja).
"Jakubek ... tamtaramtam... dosyp więcej chmielu"
Nic osobistego, taka tam tfurczość inteligentów kalekich na rozumiebigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Kolor: Złoty, klarowny.
Piana: Biała, niezbyt obfita, dosyć gęsta, niezbyt trwała. Opada do dziurawej mgiełki.
Zapach: Czysty, słodowy.
Smak: Średnio treściwe. Słodowość i w zasadzie tyle. Bez wad, ale też bez chmielu ani niczego co by przyciągało uwagę. Goryczka niska.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Nuda. Poziom porównywalny do wszelkiej maści koncerniaków.
Comment
-
-
Generalnie ostatnio za sprawą Toporka i Black IPA, po piwa z Bojanowa sięgam najczęściej w tym roku. Wielkopolskie miałem okazje pić już jakiś czas temu i z tego co pamiętam było ok. Dzisiaj piję warkę do 21.04.14 i to co się rzuca w oczy po pierwsze, to brak piany, a po drugie metaliczność. Przy pierwszym łyku tak jakbym pił śrubki, później się człowiek przyzwyczaja Startu do Lagerowego z Ciechana nie ma w ogóle.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty i przejrzysty. Nawet trochę wodnisty. [3.5]
Piana: Słabo się tworzy i szybko opada. Zostaje tylko ślad piany. Po wlaniu całości utworzyła się już lepsza piana ale i tak szybko opada. [3]
Zapach: Słabo wyczuwalny. Słody na pewno, ale chmielu nie czuć. [3]
Smak: Smak przyjemny, lekko chmielowy. Piwo jest bardzo lekkie. Ale czuć delikatną ziołowość. Dobre ale nie powala. [3.5]
Wysycenie: Nasycenie dobre. Nie za duże ale pasuje [3.5]
Opakowanie: Nawiązuje do etykiet Bojana. Proste i tradycyjne. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.3]
Comment
-
-
Warka 25.05.2014
Cena 3zł z kaucją
Kolor: jasne złoto, klarowne
Piana:średnia i średnio ładna. Szybko opadła do 3 mm kożuszka. Postała do samego końca. Ledwo co zdobiła szkło
Zapach: słodowy, lekko piwniczny. Jednak po wypiciu 2/3 zawartości szklanki, piwo miało temperaturę pokojową i zaczęło coś nie grać. Po przykryciu ręką i zabełtaniu uderzył mnie dość konkretny smród . Nie znam się ale było to coś pomiędzy kiszoną kapustą, gotowanym kalafiorem, a "wywalonym" w upalne lato szambem.
Smak: Do momentu pojawienia się tego "ciekawego" smrodku piwo smakowało jak ostatnimi czasy lwówek książęcy, tylko odrobinę lżejszy. Słodowe, z goryczką, ale niezbyt wyraźną i taką byle jaką, trudną do sprecyzowania. Dominuje lekko przyciężkawa słodowość, plus nuta piwniczna. Po wywąchaniu tego siarkowego aromatu, ledwo dopiłem.
Wysycenie: średnie zbliżające się bardzo ku niskiemu
Opakowanie: jest jaka jest. Tradycyjna, lekko "wiejska", niech sobie taka będzie.
Uwagi: raczej nie powtórzę. Wolę już kupić lagerowe i toporka, ewentualnie lwówka ks. w jakiejś promocji. W regularnej cenie ok 4zł z kaucją kompletnie nie ma sensu kupować, nawet jak zlikwidują te wady.Last edited by dlugas; 2014-03-24, 14:19.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, klarowny. [4]
Piana: średnio wysoka, dość długo utrzymuje się cienka warstwa. zostajwia delikatne ślady na szkle. [4]
Zapach: słaby, słodowy. [3]
Smak: słodowy, słodkawy, goryczka na bardzo niskim poziomie. Piwo nijakie, bez wad, ale też nie skłania do ponownego zakupu. [3]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: przeciętna etykieta, ładny kapsel. [3]
Uwagi: Warka z datą do 06.05.2014. Najsłabsze piwo z Bojanowa.
Moja ocena: [3.2]
Comment
-
-
Piję warkę 09.07.2014 i chyba jest coś lepiej?
Piana - średnia, na dłużej niepełna warstewka i trochę na szkle.
Barwa - o wiele jaśniejsza / jasne złoto / niż to było dawniej.
Aromat - zbożowy słód bez zakłóceń.
Gaz - nie za duży.
Smak - lekkie piwo, lekka niezła goryczka, słodowość niezła.
Jakoś trudno mi zgodzić się że to 12-stka ale cóż cieszmy się z tego co jest.
Piwo można spokojnie wypić jako lekki tradycyjny lagerek.
Comment
-
-
Skusiłem się po raz drugi (lub trzeci) na to piwo i mogę powiedzieć, że nie jest już tak bardzo metaliczne jak wcześniej, ale...
Słodycz jest dosyć ciężka, zapach gotowanej kukurydzy, goryczka próbuje się przebić i co któryś łyk nawet jej się to udaje.
Więcej nie będę tracił chyba czasu na to piwo, bo to nie ma sensu.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
Comment