Wczorajszego pięknego dnia miałem okazję skosztować tego specjału, dostałem go w prezencie ^^ Ładna puszeczka ...piszą że " to doskonały wybór na jesienne wieczory "
Przelałem do kufla ,nawet ładny ciemno bursztynowy kolorek ,piana oczywiście znikła w parę sekund .....
Co do zapachu to wyczułem tam całą paletę aromatów ...masło ,warzywa i jakaś taka szmatka i coś dziwnie odrażającego.
W smaku jakiś taki słodko kwaśny jak większość wyrobów GŻ . "Intensywne chmielowego smaku " nie wyczułem jak napisali .
Ogólnie odradzam zakup ,choć z tego co się orientuję można to w 4 paku w promocji kupić bardzo tanio , więc jako popychacz czy podlewacz do grilla jak najbardziej ,a także dla bardzo zaprawionych w boju wojowników ))
PS: piwko oczywiście z literą K ,czyli rzekomo z Leżajska
Ostatnia zmiana dokonana przez Szakali; 2013-10-15, 19:39.
Po co oni (browar Leżajsk, bo Warka prawdopodobnie nadgania co ten pierwszy nie wydolił, albo odwrotnie) robią takie kilkutygodniowe "promocyjne jednorazowe strzały"?
Rześkie, Niepasteryzowane, Krzepkie po co ? Czy mają wolne moce produkcyjne i lepiej tłuc byle co za małą kasę niż nie robić niczego? badają rynek poprzez Biedronkę?(co chyba nie jest dobrym pomysłem, bo i tak to piwo w końcu zejdzie)? ma ktoś jakąś teorię "spiskową"?
Widocznie w Cieszynie mają co robić, bo L.Pszenicznego w tym roku nie było widać:/
Kupiłem 4 pak i więcej z pewnością się nie skuszę. Piwo ma mdły zapach i w smaku tez wcale nie jest lepiej, bo smakowało jak gorsze okresy Tatry. Ogólnie nic po wypiciu nie zostaje w pamięci, nawet przyjemnej fazy po nim się nie czuję...odradzam. Zdecydowanie wolę Sarmackie.
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat - owoce lagerowe i nuta żołędziowa.
Smak - lekko słodkawe,...
Zakładam nowy wątęk, ponieważ sprzedają to piwo po prostu pod nazwą "Pils", bez "czeski".
Parametry jak na etykiecie z fotki: 11 Blg, 4, 7% obj.
Barwa jasna, idealna klarowność,
Piana dość obfita, opada dopiero nie do końca po dwóch-trzech minutach pozstawiając...
Comment