Piwo gotowe do oceny
Leżajsk, Leżajsk Krzepki
Collapse
X
-
Leżajsk, Leżajsk Krzepki
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Wczorajszego pięknego dnia miałem okazję skosztować tego specjału, dostałem go w prezencie ^^ Ładna puszeczka ...piszą że " to doskonały wybór na jesienne wieczory "
Przelałem do kufla ,nawet ładny ciemno bursztynowy kolorek ,piana oczywiście znikła w parę sekund .....
Co do zapachu to wyczułem tam całą paletę aromatów ...masło ,warzywa i jakaś taka szmatka i coś dziwnie odrażającego.
W smaku jakiś taki słodko kwaśny jak większość wyrobów GŻ . "Intensywne chmielowego smaku " nie wyczułem jak napisali .
Ogólnie odradzam zakup ,choć z tego co się orientuję można to w 4 paku w promocji kupić bardzo tanio , więc jako popychacz czy podlewacz do grilla jak najbardziej ,a także dla bardzo zaprawionych w boju wojowników ))
PS: piwko oczywiście z literą K ,czyli rzekomo z LeżajskaLast edited by Szakali; 2013-10-15, 19:39.
-
-
Ciemnobursztynowe? Co ciekawe, wersja z Warki jest jaśniejsza i chyba nie tak wadliwa. Nie było masła, warzyw.
Comment
-
-
Kolejny niepotrzebny wypust GŻ, po całkiem pijalnym Pszenicznym, beznadziejnym Niepasteryzowanym i ohydnym Rześkim, przyszła kolej na Krzepkiego.
Jak dla mnie to pomieszanie Tatry pils z Leżajskiem Pełnym
Piwo dostępne w Biedronkach, 4pak za 7,99
Nigdy więcej.Last edited by Mario_Lopez; 2013-10-17, 12:13.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Po co oni (browar Leżajsk, bo Warka prawdopodobnie nadgania co ten pierwszy nie wydolił, albo odwrotnie) robią takie kilkutygodniowe "promocyjne jednorazowe strzały"?
Rześkie, Niepasteryzowane, Krzepkie po co ? Czy mają wolne moce produkcyjne i lepiej tłuc byle co za małą kasę niż nie robić niczego? badają rynek poprzez Biedronkę?(co chyba nie jest dobrym pomysłem, bo i tak to piwo w końcu zejdzie)? ma ktoś jakąś teorię "spiskową"?
Widocznie w Cieszynie mają co robić, bo L.Pszenicznego w tym roku nie było widać:/
Comment
-
-
Dobrze, że w butelki tego nie leją, bo musiałbym kupić
No chyba, że siem mylemVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Jesteś w mylnym błędzie. Nie musiałbyś.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Łatwo dostępna eta, musiałbymVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Kupiłem 4 pak i więcej z pewnością się nie skuszę. Piwo ma mdły zapach i w smaku tez wcale nie jest lepiej, bo smakowało jak gorsze okresy Tatry. Ogólnie nic po wypiciu nie zostaje w pamięci, nawet przyjemnej fazy po nim się nie czuję...odradzam. Zdecydowanie wolę Sarmackie.Tylko moje piwo mnie rozumie...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bob1969 Wyświetlenie odpowiedziSkoro można srebrnego Carlsberga z biedronką produkować to tym bardziej takie różne rześkie i krzepkie niepasteryzowane pod zacną marką testować.
Jak ze względów regionalnych czasem kupuję L.Pełnego to te dziwy Biedronkowe nie wsadzam do koszyka, bo są w 4ropakach. Wypiję jedno a co z resztą?
jakby zrobili 4-ropak L.Pszenicznego to pewnie bym się skusił:]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziŁatwo dostępna eta, musiałbym
Comment
-
-
Znowu pojawił się Krzepki z Biedronce.
Data ważności lipiec 2014 czyli chyba nowy wypust. Widocznie poprzedni szybko się sprzedał to teraz dorobili z nudów.
Kupiłem 4ropak za 7,99zł
Podejrzewam, że mogłem kupić jeszcze jedno z tych lepszych które mam kilkaset metrów dalej w sklepie specjalistycznym.
Dziś przetestuję jedno i zobaczę co zrobię z kolejnymi.
Comment
-
-
Leżajska chyba nigdy w Elblągu nie czyniono?
Cieszyn tak.
Możliwe, że w Warce coś tam kiedyś ugotowali, ale w Elblągu?
I tak na puszcze mam K, ale wszystkie Leżajski w puszce z Biedry (przynajmniej tej mojej) tak mają.
Zacznę dzisiejszy wieczór od niego później przeskoczę na coś lepszego
Comment
-
Comment